Kärkijoukkueet Seagulls ja Vilpas jälleen vahvoja, KTP kaatoi Korihait

13.12.2019 20:56 Vilppaan maestro Teemu Rannikko heitti peräti 27 pistettä alle 25 minuutin peliajalla.

Seagullsin heittäjä Antti Kanervo kasasi Nokialla 16 pistettä. Kuva: Ville Vuorinen

BC Nokia haastoi kotikentällään sarjakärki Helsinki Seagullsin parhaimpaansa. Lopulta Seagulls oli joukkueista vahvempi 83–90 (36–41).

Seagulls johti ottelua parhaimmillaan 16 pisteellä. BC Nokia näytti kuitenkin sitkeytensä ja hilautui jatkuvasti takaisin mukaan voittotaisteluun.

– Peli ratkesi siihen, kun me aloimme toteuttamaan pelin kuluessa paremmin hyökkäyspeliämme heidän palloskriinipuolustusta vastaan. Kun pääsimme liikuttamaan palloa vähän nopeammin ja rullaamaan palloskriineistä vähän nopeammin, niin aloimme saamaan parempia heittopaikkoja, Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso kiteytti.

– Seagulls on todella hyvä koripallojoukkue. Kun meille tuli hyviä hetkiä, niin heille ei iskenyt paniikki, vaan he jatkoivat fiksua pelaamista. Emme ole vielä sillä tasolla, mutta meillä on vielä aikaa päästä sinne, BC Nokian Greg Gibson linjasi.

BC Nokialta näyttävimmät tilastosarakkeet takoivat Niko Mattila (15/1/3s) ja Stacy Davis (21/7). Seagullsilta neljä pelaajaa olivat hyökkäyspäässä ylitse muiden: Richard Williams (16/3/6s/4r), Antti Kanervo (16/1/4s), Elijah Stewart (20/10) ja Kazembe Abif (23/7).

– Se oli niin vaikea peli, kun odotimme. Nokia on aggressiivinen joukkue ja johtaa liigaa levypalloissa. Tiesimme, että he vain jatkavat. Pysyimme yhdessä ja saimme tärkeän vierasvoiton, Abif kiitteli.

BC Nokialla on keskiviikkona edessään kauden toinen Pirkanmaan paikallisottelu, tällä kertaa Pyrinnön kotiparketilla. Seagulls isännöi tiistaina Korisliigan kärkimittelössä Salon Vilpasta.

Ottelutilasto

Vilpas ja Rannikko pitivät Kobrat kurissa

Sarjataulukon toisena oleva Salon Vilpas kukisti Lapuan Kobrat Salohallissa lukemin 105–91 (58–51). Näin Vilpas maksoi potut pottuina, sillä Kobrat aiheutti Vilppaalle kauden ensimmäisen tappion lokakuussa.

Ottelu oli läpi 40 minuutin Vilppaan hanskassa. Kobrat roikkui alati iskuetäisyydellä, vaan ei pystynyt rutistamaan itseään Vilppaan kannoille, saati johtoasemaan.

– Kun 105 tekee, niin kyllä silloin voittaa. Aika rikkonainen ja vaikea peli. Puolustuksellisesti ensimmäinen puoliaika oli todella heikko, mutta toinen selkeästi parempi. Siihen se tavallaan ratkesi. Vaikea peli oli kyllä jotenkin. Vastustaja pelaa tuollaista pitkälti isolation-palloo pääasiassa, niin se on haastavaa joukkuepuolustukselle, Vilppaan päävalmentaja Ville Tuominen mietti Elisa Viihteen haastattelussa.

Vilppaan ykköshahmo oli alle 25 minuutissa komeat 27 pistettä tehtaillut Teemu Rannikko (27/3/4s). Myös Henri Kantonen (12/10/7s) ja DJ Laster (23/4) vakuuttivat perjantai-illassa.

– Teemu taisi näyttää, että kun sai cupin pelin huilata, niin se auttaa häntä. Tämä oli Teemulta statement-ottelu: kun hän saa huilata, niin heitotkin uppoaa, Tuominen velmuili.

Kobrien tehokolmikon muodostivat Antto Nikkarinen (22/1/9s), Jordan Capps (24/6) ja Brandon Boggs (24/6).

Vilpas matkaa tiistaina Helsinki Seagullsin vieraaksi Korisliigan kärkiotteluun. Kobrien haastavat vierasottelut saavat jatkoa perjantaina niin ikään Helsingissä

Ottelutilasto

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

 

KTP:lle voittoisa iltapuhde Korihaita vastaan

Kotkan KTP-basket voitti vierailija Uudenkaupungin Korihait 99–84 (40–40). KTP:n voiton takeena toimi vahva päätösneljännes, jonka kotijoukkue voitti 30–16.

KTP:n valmennusjohto oli linjannut ennen ottelua tavoitteeksi vastustajan pitämisen 70 pisteessä.  

– Pojat joutuvat tekemään nyt ylimääräistä hommaa, KTP-luotsi Tomi Kaminen tuumi Elisa Viihteen haastattelussa.

– Jotenkin olen edelleen huolissani, miten me pelaamme. Meillä on 12 pelaajaa rosterissa, kenet voisin milloin tahansa heittää kehiin. Jos intensiteetti olisi kova, yritys olisi kova, me taisteltaisiin ja pyydettäisiin väsyneinä vaihtoja, niin olisin tyytyväinen. Nyt tuntuu, että me himmaillaan ja toivotaan, että kaveri heittää ohi ja me päästään toiseen päähän tekemään koreja, Kaminen kuvaili näkemystään joukkueensa menosta.

KTP:n paras pistemies oli ensimmäisen Korisliiga-ottelunsa pelannut 206-senttinen Callen Russo (20/7). Myös Byron Wesley (18/4/3s) ja Kevin Langford (16/1/2s) kasasivat hyvät pistesaaliit.

– Tärkein asia oli voitto. Aluksi yritimme sellaisia asioita, mitä ei olla tehty. Uusi pelaaja ja muuta, niin haimme vähän omaa pelirytmiä. Onneksi toisella puoliajalla rytmi vähän löytyi ja saimme pidettyä pinnat kotona, KTP:n kapteeni Michael Pounds (11/1) totesi.

Korihaiden parhaat olivat Jalen Henry (22/10/4s) ja Casey Benson (17/2).

KTP matkaa seuraavaksi Korismaanantain merkeissä Uran vieraaksi Turkuun. Korihait pelaa perjantaina Nokialla.

Ottelutilasto

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia