Kataja kaatoi sarjakärki Seagullsin – Kauhajoki ja Kobrat kamppailivat pitkän kaavan kautta

16.1.2024 20:52 Miesten Korisliigassa pelattiin täysi kuuden ottelun kierros, jossa nähtiin niin yllätyksiä kuin ennakkosuosikkien voittojakin. Jokaisella joukkueella on jäljellä enää kaksi ottelua ennen jatkosarjoja.

Amanze Egekeze (vas.) oli kentän kuninkaita, kun Kataja otti tärkeän voiton. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Korisliigan kolmatta sijaa pitävä Kataja Basket yllätti sarjakärki Helsinki Seagullsin Joensuussa luvuin 90–79.

Voittajajoukkueen parhaat pistemiehet ottelussa olivat Amanze Egekeze ja Elijah Lufile, kumpikin 20 pisteellä. Lufile kirjautti ohessa myös 15 levypalloa ja kaksi torjuntaa.

Seagullsin luottomies kentällä oli puolestaan Rene Rougeau, jolle merkittiin 18 pistettä ja seitsemän levypalloa.

– He tulivat otteluun valmiina, ja me taas emme. Egekeze ja kumppanit määräsivät tahdin heti alussa. Tässä näkee, että yksi heikko puoliaika voi maksaa joukkueelle koko pelin, Rougeau kommentoi.

Ottelutilastot

Kobrat kävi ryöstöretkellä Kauhajoella ja otti elintärkeät pisteet ylemmän jatkosarjan haaveidensa kannalta. Isäntäjoukkue taipui kahden jatkoajan taistelun jälkeen 100–103. Kumpikin joukkueista tasapainoilee parhaillaan sarjalohkojen välisellä rajaviivalla, kun runkosarjassa on enää kaksi ottelua pelaamatta.

– Aika kovia hahmoja oli kentällä tänään. Mitä heittoja ja mitä suorituksia näimmekään. En ole tällaisessa koripallotapahtumassa ollut ikinä ennen paikalla. Menimme koko pelin vain seitsemällä miehellä, enkä lähtenyt vaihtamaan kymmenen minuutin jatkoajallakaan kylmiä jalkoja kentälle. Nämä olivat ilman muuta isot pisteet, Kobrien päävalmentaja Ville Turja totesi Ruudun haastattelussa.

Kobrien paras pistemies oli Taz Sherman hurjalla 35 pisteen, yhdeksän syötön ja viiden riiston suorituksellaan.

Kauhajoen vahvinta työtä tilastojen valossa teki Samuel Givens 33 pisteellä, 11 levypallolla ja neljällä riistolla, joskin Givens myös menetti pallon kuusi kertaa. Yhtään varjoon ei jäänyt myöskään loistavasti heittänyt Topias Palmi, jolle merkittiin 29 pistettä, joita tehdessään Palmi osui peräti kahdeksan kertaa 15 yrityksellä kaaren takaa.

Ottelutilastot

Pyrinnöstä illan yllättäjä

Tampereen Pyrintö hoiteli illan pelin kotonaan kotiin yllättävällä erolla kaataessaan KTP-Basketin luvuin 92–66.

Voittajien korinteosta oli kiittäminen ensisijassa Luther Muhammadia, joka upotti 24 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa. 

Pyrinnön päävalmentaja Tero Vasell kommentoi:

– KTP on erinomainen hyökkäyslevypallojoukkue, joka tulee kovaa tilanteisiin ja juoksee hyvin kenttää, joten olen erityisen onnellinen siitä, että saimme pidettyä heidät neljässä pisteessä kummassakin kategoriassa tänään. Tämä oli joukkueellemme hyvä kasvojen pesu.

KTP:n vahvimman tilastorivin jätti Ahmad Rand 16 pisteellä ja 11 levypallolla.

Ottelutilastot

Kouvot paransi asemiaan ylemmän jatkosarjan kannalta

Kouvot sai kotiottelussaan kesytettyä korkeammin sijoittuneen Korihait 87–83 ja paransi näin asemaansa ylemmän jatkosarjan tavoittelussa. Kouvot on parhaillaan sijalla kahdeksan mutta tasapisteissä kuudennen sijan kanssa.

Voiton avaimia kentälle toivat Ricardo Lindo 17 pisteellä ja 11 levypallolla sekä Thomas Gipson III 21 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla.

– Tämä oli fyysinen ottelu ja erinomainen testi meille siinä, kuinka kovaa haluamme kilpailla playoff-paikasta. Korihait on erittäin tasapainoinen joukkue kaikkiaan, joten tämä oli hyvä ottelu meiltä, Gipson kommentoi Ruudulla.

Korihaiden korihai oli Jalen Jackson 20 pisteellä ja kuudella levypallolla.

Korihait on sarjataulukossa sijalla neljä mutta vain kaksi pistettä Kouvojen edellä.

Ottelutilastot

Vilpas ja Nokia yhä hyvissä asemissa jatkosarjojen kannalta

Salon Vilpas pitää hallussaan sarjataulukon viidettä sijaa, ja tänään kotiparketilla kaatui Bisons Loimaa. Vilpas voitti ottelun väkevin luvuin 100–73. Bisonsilla ei ole enää mahdollisuuksia ylempään jatkosarjaan.

Pyssynsä antoi puhua erityisesti Vilppaan veteraaniheittäjä Mikko Koivisto, joka osui 19 pistettä, mukaan lukien viidesti kaaren takaa yhdeksällä yrityksellä.

Vilppaan päävalmentaja Jussi Savolainen kertoi Ruudun haastattelussa:

– Tämä oli meiltä todella hyvää ja monipuolista hyökkäämistä. Puolustuskin ihan OK ensimmäisellä puoliskolla. Toteutimme parhaimmillaan hyökkäyssettejä hyvin. Viimeinen neljännes oli ehkä yksinkertaisempaa peliä, mutta maltti säilyi.

Bisonsin korkeimmat pisteet olivat Devon Goodmanin 16.

Ottelutilastot

BC Nokia on jo varmistanut paikkansa Korisliigan toisella sijalla ja näin ollen varmasti mukana ylemmässä jatkosarjassa. Tänään nokialaiset kaatoivat Lahti Basketballin luvuin 98–82.

Nokian paras pistesaldo oli Tucker Richardsonin 21. Lahden nokkamies puolestaan oli Harrison Cleary 31 pisteellä ja kuudella syötöllä.

Nokian päävalmentaja Greg Gibson kommentoi Ruudulla:

– Ehkei pitäisi olla näin negatiivinen voiton jälkeen, mutta tänään tulimme peliin vähän röyhkeinä ja ylimielisinä, ja silloin voi usein käydä huonosti. Meillä on vielä työtä, mutta tärkeintä juuri nyt oli toki saada voitto.

Ottelutilastot

 
28.2.2024 08:49 Korisliiga

Tucker Richardson kiittelee vuolaasti valmentaja Greg Gibsonia: ”Hän on kuin kaksi eri ihmistä samassa kehossa”

Runkosarjansa toisella sijalla päättäneen BC Nokian takamies–laituri Tucker Richardson valittiin miesten Korisliigassa kuukauden pelaajaksi tammikuun 2024 osalta.

27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

Näytä lisää vastaavia