Vieraat kävivät jo niskan päällä, mutta isännät käänsivät suunnan – Korisliigan kaikki puolivälierät nyt 3–0

19.3.2021 20:12 Sekä Tampereen Pyrintö että Kauhajoki nostivat voittosaldonsa 3–0:aan, vaikka haastajat lähtivät otteluihinsa energisempinä.

Marcus Lewis hurjasteli 32 pistettä Pyrinnön kolmannessa voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Tampereen Pyrintö kaatoi kotikentällään Kataja Basketin 112–104 ja kasvatti sarjajohtonsa 3–0:aan. Pyrintö on ollut koko sarjan ajan niskan päällä, mutta ottelun lopputulosta ei olisi arvannut vielä ensimmäistä puoliaikaa seuratessa.

Kataja aloitti ottelun selkeästi energisempänä ja pääsi puoliaikatauolle 59–43-johdossa. Pyrintö kuitenkin väänsi tauon aikana uuden vaihteen silmään ja runnoi lopulta rinnalle ja reippaasti ohi.

– Kataja sai aluksi paljon vapaita heittoja. Koimme, että iso osa heidän ensimmäisen puolikkaan pisteistään tuli vain siksi, että pelasimme laiskasti emmekä laittaneet palloon painetta, joten tulimme aggressiivisempana toiseen puolikkaaseen, kommentoi Marcus Lewis Ruudun haastattelussa.

Lewis oli Pyrinnön kovin tilastonikkari laittamalla tauluun 32 pistettä ja yhdeksän koriin johtavaa syöttöä.

Katajan puolella isoimman pistesaldon keräsi Aapeli Alanen, joka tykitteli ensimmäisen puolikkaan hurmoksessa kolmen pisteen koreja leikiten. Hänen palonsa hiipui jälkipuoliskolla, mutta osumatarkkuudeksi kaaren takaa muodostui kokonaisuudessan peräti 7/10. Pisteitä Alanen teki yhteensä 31.

Ottelutilastot

Kauhajoella ja Nokialla täysin samanhenkinen kamppailu

Miesten Korisliigan puolivälierät ovat sujuneet hyvin suoraviivaisissa tunnelmissa, sillä kaikki otteluparit ovat parhaillaan tilanteessa 3–0 kotietua nauttivan joukkueen hyväksi. Tähän tilanteeseen päättyi myös Kauhajoen ja BC Nokian kohtaaminen, jossa isäntä Kauhajoki vei voiton 96–74.

Ottelun etenemisessä oli varsin samankaltaisia piirteitä muutenkin kuin illan toisessakin pelissä. Tappion kärsinyt Nokia otti alussa johtoaseman, mutta menetti sen hiljalleen loppua kohti. Tosin Kauhajoella isänniltä kesti vähemmän aikaa kääntää voimasuhteet kuin Tampereella, sillä ottelu oli tiukasti kotijoukkueen kontrollissa jo toisella neljänneksellä.

– Tämä tuntuu olevan meille tyypillinen tilanne. Kun olemme kentällä tuoreeltaan, olemme vahvoja. Toisella neljänneksellä Kauhajoki sai meidät pois rytmistämme, emmekä päässeet enää takaisin samalle sivulle, totesi Nokian päävalmentaja Greg Gibson.

Ottelun parhaat pistemiehet olivat Kauhajoen Jeffery Garrett Jr 18 pisteellä ja 15 levypallolla sekä Nokian Lassi Nikkarinen 20 pisteellä ja viidellä syötöllä.

Ottelutilastot

 
8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

3.2.2024 18:24 Korisliiga

Korisliiga-runkosarja päätökseen: jatkosarjapaikat nyt jaettu!

Miesten Korisliigan runkosarja huipentui tänään täydellä kuuden ottelun kierroksella. Ylempään jatkosarjaan selvisivät Helsinki Seagulls, BC Nokia, Kataja Basket, Salon Vilpas, Korihait ja Kauhajoki.

27.1.2024 19:51 Korisliiga

Pyrintö antoi Korihaille kovan kolauksen – ylempi jatkosarjapaikka vaarassa

Illan voittajista Kataja Basket ja BC Nokia ovat jo varmistaneet paikkansa ylemmässä jatkosarjassa. Korihait ei onnistunut tekemään samaa, kun Tampereen Pyrintö osoittautui liian kovaksi vastukseksi.

26.1.2024 20:32 Korisliiga

Kouvot yllätti sarjakärjen – Kauhajoki voiton ansiosta kiinni ylemmän jatkosarjan paikassa

Miesten Korisliigassa mitellään ylemmän jatkosarjan viimeisistä vapaista sijoista. Niitä tavoittelevat Kouvot ja Kauhajoki ottivat kumpikin pisteet tänään.

24.1.2024 21:36 Korisliiga

Vilpas haki vieraspisteet Lahdesta

Salon Vilpas paranteli asemiaan sarjataulukossa, kun joukkue kävi hakemassa vieraspisteet Lahdesta. Ottelu päättyi vierasjoukkueen hyväksi 103-80.

24.1.2024 11:30 Korisliiga

Vaikeita kausi kokenut Topias Palmi on palannut tasolleen ja ylittänyt sen – Korisliigan joulukuun pelaaja kertoo, miten Kauhajoki nousi suosta

Kauhajoen heittävä takamies Topias Palmi valittiin miesten Korisliigassa joulukuun 2023 Kuukauden pelaajaksi. Hänen onnistumistensa kanssa käsi kädessä ovat kulkeneet koko seuran onnistumiset.

20.1.2024 22:07 Pääjuttu

Miesten Motonet Suomen Cup 2023 ratkesi – Seagullsille neljäs mestaruus

Helsinki Seagulls pääsi lauantai-iltana nostamaan ilmaan Motonet Suomen Cupin mestaruuspokaalin jo neljättä kertaa viiden vuoden sisällä. Finaalissa Seagulls päihitti hyvän vastuksen antaneen BC Nokian 83–76.

20.1.2024 11:55 Suomen Cup

Seagulls ja BC Nokia Motonet Suomen Cupin finaalissa lauantaina klo 19

Miesten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa lauantai-iltana, kun Helsinki Seagulls ja BC Nokia kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä.

Näytä lisää vastaavia