Kataja maksoi kalavelkoja Joensuussa – Korihait vajosi sarjataulukon pohjalla entistä syvemmälle

8.1.2020 22:24 Korisliiga-kierroksella pelattiin neljä ottelua, joissa voittajiksi selvisivät Kataja, Kobrat, Kauhajoki ja Lahti.

Jarred Ogungbemi-Jackson nousi Katajan sankariksi illan ottelussa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Katajan päävalmentaja Juha Sten muisteli ennen ottelua, kuinka Vilpas vei kauden alussa pisteet Katajan nenän edestä viime hetken heitolla. Joensuussa päästiin todella maksamaan kalavelkoja, kun ottelu päättyi kotijoukkueen hyväksi yhden ainoan pisteen erolla, 89–88.

Tällä kertaa lopputulos ei jäänyt ratkaisuheiton varaan, sillä Jarred Ogungbemi-Jackson sinetöi pelin Katajalle upottamalla kaksi vapaaheittoaan kolme sekuntia ennen loppusummeria. Vapaaheitot toivat Katajalle neljän pisteen turvavälin, joten Vilpasta ei auttanut, vaikka Henri Kantonen onnistuikin viimeisessä kolmen pisteen heitossaan ja kavensi eron pisteeseen. Aika loppui takaa-ajajilta kesken.

Ogungbemi-Jackson oli jo ennen ratkaisevia vapaaheittojaan tehnyt voiton eteen kovaa työtä, sillä hän keräsi yhteensä 22 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

– Emme ole pelanneet kärkijoukkueita vastaan kovin hyvin, joten oli hienoa, että pystyimme ottamaan tänään tärkeän voiton, kommentoi Katajan laituri Matias Ojala.

Vilpas joutui pelaamaan ilman pelinjohtajaansa taikuri Teemu Rannikkoa, jonka kausi on näillä näkymin kokonaan päättynyt. Rannikko on ollut joukkueelle elintärkeä lenkki, ja riveistä puuttuu vielä hyvän aikaa Juho Nenonenkin, joten joukkue antoi tappiosta huolimatta merkin kiitettävästi toimivasta pelaamisesta ilman kahta tärkeää pelinappulaa.

– Onneksi on paljon aikaa vielä treenata ja kehittyä tällä porukalla, totesi Vilppaan kovimman pistesaldon, 23, kerännyt takamies Mikko Koivisto.

Ottelutilastot

 

Kauhajoki kiihdyttää kärkikaksikon kintereille

Hallitseva mestari Karhu Basket pitää nyt Korisliigan kolmatta sijaa kuuden pisteen erolla seuraavana tulevaan Tampereen Pyrintöön. Karhun asema vahvistui tänään, kun se kaatoi Kotkassa KTP-Basketin 89–95. Karhun edellä runkosarjassa ovat Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas.

Kauhajoen sankareita ottelussa olivat Cameron Jones 24 pisteellään ja seitsemällä syötöllään, Samuel Givens myöskin 24 pisteellä sekä tuorein vahvistus Skylar Spencer 14 pisteellään ja 12 levypallollaan. Luvuista huolimatta korkein +/–-saldo merkittiin laituri Antti Niskaselle, jonka positiivinen vaikutus oli lopun piste-eroon nähden yllättävän korkea 23.

– Spencer on päässyt hyvin joukkueeseen mukaan, vaikka alla on vasta kahdet yhteiset harjoitukset, kommentoi Kauhajoen päävalmentaja Janne Koskimies uuden pelaajansa toista perättäistä vaikuttavaa suoritusta.

KTP:llä edukseen erottui 22 pistettä ja kahdeksan levypalloa tilastoinut Byron Wesley. Myös Joonas Lehtoranta teki hyvää työtä 16 pisteellä ja viidellä syötöllä.

– Olimme valmistautuneet Kauhajoen säkittävään puolustukseen, ja sitä vastaan pallon liikkeen pitää olla hyvää. Meillä oli ensimmäisellä jaksolla vain kolme syöttöä, ja vasta toisella jaksolla lukua saatiin nostettua. Omaan peliini olin tyytyväinen, vaikka eihän se lämmitä, kun häviämme, totesi Lehtoranta.

Ottelutilastot

 

Voittoja koettiin playoff-viivan alapuolellakin

Korihaiden ahdinko jatkui kotikentällä, kun Kobrat kävi hakemassa pisteet mukaansa tuloksella 82–94. Molemmat joukkueet ovat parhaillaan playoff-viivan alla, mutta Korihaiden tilanne on poikkeuksellisen synkkä. Uudenkaupungin ylpeydellä on tilillään vain kolme voittoa ja 21 tappiota, ja edellä menevään Uraan on välimatkaa peräti kahdeksan pistettä.

Kobrien kovin pistemies ottelussa oli Jordan Capps 26:lla, ja Korihaiden puolella tilastoa johti Richaud Pack 21:llä.

– Emme voi voittaa ketään, ellei meiltä löydy ylienergiaa. Sitä yritimme hakea, mutta ei tullut, kommentoi Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula.

Ottelutilastot

Sarjataulukon yhdeksättä sijaa pitävä Lahti Basketball puolestaan otti kotivoiton seitsemännellä sijalla majailevaa BC Nokiaa vastaan. Tiukka peli ratkesi lopulta luvuin 77–75.

Lahden parhaat pisteet säkitti Devante Wallace, jolta niitä löytyi ottelun päätteeksi 15. Logan McLane säesti 14 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla. Hävinneen BC Nokian valopilkut numeroiden osalta olivat Stacy Davis 20 pisteellä ja Demarcus Holland 17 pisteellä ja seitsemällä levypallolla.

Nokian päävalmentaja Greg Gibson nosti ottelun jälkeen hattua kuitenkin nimenomaan Lahden Vesa Mäkäläiselle, joka teki tärkeät pisteet ratkaisevalla hetkellä.

– Varsinkin Mäkäläisen kolmonen lopussa oli meille kohtalokas. Meillä oli hyviä paikkoja, mutta emme osanneet viimeistellä. Meillä oli kuitenkin vain 10 menetystä koko ottelussa, kommentoi Gibson.

Ottelutilastot

Asiat

 
3.8.2020 10:00 Korisliiga

Ruudusta pääsarjakoriksen uusi koti – Koripalloliitto ja Nelonen Media solmivat mittavan mediakumppanuuden

Korisliiga ja kaikki muut suomalaisen aikuiskoripallon pääsarjat siirtyvät Nelonen Median omistamaan Ruutuun monivuotisella sopimuksella.

3.8.2020 08:40 Korisliiga

Javan White Ura Basketin kolmas ulkomaalaisvahvistus

White saapuu Suomeen ja Korisliigaan suoraan yliopistokentiltä. 208-senttinen White pelasi viime kaudella UMKC Kangaroosissa.

28.7.2020 10:11 Korisliiga

Kataja Basket sopimukseen 206-senttisen Phil Faynen kanssa

Korisliigaan valmistautuva joensuulainen Kataja Basket on solminut sopimuksen 23-vuotiaan yhdysvaltalaisen Phil Faynen kanssa

27.7.2020 20:02 Korisliiga

Atte Perttu Korihaiden pelipaitaan

Korisliiga-kauteen valmistautuva Uudenkaupungin Korihait on solminut vuoden mittaisen sopimuksen Atte Pertun kanssa.

24.7.2020 16:33 Korisliiga

Joni Herrala palaa KTP-Basketiin

25-vuotias takamies palaa Kotkaan kahden Joensuun Katajassa vietetyn vuoden jälkeen. KTP:n ja Herralan sopimus on kestoltaan kaksivuotinen.

24.7.2020 10:03 Korisliiga

Antti Kanervo kaksivuotiseen jatkosopimukseen Seagullsin kanssa

Viime kaudella korisukkia olan takaa liekittänyt Äänekosken Huiman kasvatti ja Susijengin takamies Antti Kanervo, 192 senttiä ja 31 vuotta, on solminut Helsinki Seagullsin kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen.

24.7.2020 08:32 Korisliiga

Valtteri Leino ja Veeti Helakorpi Kouvoihin

Korisliiga-kauteen valmistautuva kouvolalaisseura solmi yksivuotisen sopimuksen Valtteri Leinon ja 1+1-mallisen Veeti Helakorven kanssa.

23.7.2020 11:36 Korisliiga

Shawn Hopkins: Enemmän kuin pelkkä lentäjä

BC Nokian juniorimyllystä maailmalle lähtenyt 195-senttinen ja 25-vuotias Shawn Hopkins palasi viime syksynä kotimaahansa neljän Yhdysvalloissa viettämänsä kauden jälkeen. Jo debyyttikausi Korisliigassa osoitti, että ”Pikku-Hopi” ei ole pelkästään lennokas donkkaaja, vaan kansainvälistä uraa havitteleva ja kovaa vauhtia kehittynyt jokapaikanhöylä.

22.7.2020 09:16 Korisliiga

KeVaughn Allen Ura Basketin takakentälle

Ura Basket on tehnyt sopimuksen 24-vuotiaan KeVaughn Allenin kanssa.

22.7.2020 08:53 Sudenpennut

Valtteri Mervola murjoo Kataja Basketin maajoukkue-ennätyksiä uuteen uskoon

Nuorten maajoukkueryhmän Valtteri Mervola, 18, on jo rikkonut Kataja Basketin kasvattien yli 40 vuotta vanhan seuraennätyksen maaottelupisteissä. Tulevaisuuden tavoitteena siintää Susijengi, mikä tarkoittaa todennäköisesti jo toisen seuraennätyksen rikkomista.

21.7.2020 09:12 Korisliiga

Daniel Utomi sopimukseen Karhu Basketin kanssa

Seura on solminut vuoden mittaisen sopimuksen 198 senttisen ja 102 kiloisen laiturin Daniel Utomin kanssa. Utomin sopimuksessa on lokakuun puoliväliin ulottuva koeaika.

16.7.2020 12:08 Korisliiga

Jahaad Proctor täydentää Vilppaan vahvistusnelikon

Salon Vilpas solmi ensi kauden kattavan sopimuksen 190-senttisen takamiehen Jahaad Proctorin kanssa. 22-vuotias Proctor pystyy pelaamaan molempia takamiehen tontteja.

16.7.2020 10:00 Korisliiga

Korisliigan sarjaohjelma kaudelle 2020-21 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuun puolessa välissä. Suomen mestari on selvillä viimeistään 14.5.2021. Runkosarjan keskelle mielenkiintoa tuo uusi formaatti, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

15.7.2020 21:13 Korisliiga

Kouvot kaappasi toissa kaudella Korisliigassa ihastuttaneen Antonio Ballardin riveihinsä

Kouvolan Kouvot on tehnyt ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen 194-senttisen laiturin tontilla viihtyvän Antonio Ballardin, 32, kanssa. Toissa kaudella Ballard pelasi Korisliigaa Salon Vilppaan paidassa.

15.7.2020 16:00 Korisliiga

Mirko Laitinen Korihaiden riveihin

Korisliigassa pelaava Uudenkaupungin Korihait on solminut sopimuksen nuoren laiturin Mirko Laitisen kanssa. Sopimus kattaa kauden 2020-21. Laitinen pelasi viime kaudella I divisioona A:ta Helsingin NMKY:n paidassa.

14.7.2020 08:00 Korisliiga

Jacoby Armstrong Kouvojen haaviin

Kouvot on solminut ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen yhdysvaltalaisen 201-senttisen Jacoby Armstrongin kanssa.

13.7.2020 09:08 Korisliiga

Kalle Peltonen Karhu Basketiin, Joona Hakamaalle jatkosopimus

Kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhu Basket on solminut sopimuksen Kalle Peltosen kanssa. Joona Hakamaa puolestaan solmi kolmivuotisen jatkosopimuksen kasvattajaseuransa kanssa.

2.7.2020 19:29 Korisliiga

Ura Basketille lisää heittovoimaa: Sulonen siirtyy Kaarinaan, Niemelle jatkosopimus

Korisliigassa pelaava Ura Basket on tehnyt pelaajasopimuksen edelliset kaksi kautta BC Nokiassa pelanneen Teemu Sulosen, 26, kanssa. Lisäksi Trey Niemi, 20, jatkaa Kaarinassa.

2.7.2020 16:50 Korisliiga

Miikka Marttinen jatkaa, Samuli Oja uutena pelaajana Korihaihin

Korisliigassa pelaava Uudenkaupungin Korihait on tehnyt jatkosopimuksen viime kauden kapteenin Miikka Marttisen, 28, kanssa. Uutena pelaajana Korihaihin liittyy edelliset kuusi kautta Jyväskylässä ykkösdivisioonaa pelannut Samuli Oja, 27.

2.7.2020 13:21 Korisliiga

Kobrat jatkosopimukseen Juho Lehtorannan kanssa, Peetu Drockila palaa Lapualle

Lapuan Kobrat on tehnyt pelaajasopimuksia konkari Juho Lehtorannan, 31, kanssa. Lapualle palaa myös kaudella 2018/19 Kobria edustanut Peetu Drockila, 26.

Näytä lisää vastaavia