Kataja maksoi kalavelkoja Joensuussa – Korihait vajosi sarjataulukon pohjalla entistä syvemmälle

8.1.2020 22:24 Korisliiga-kierroksella pelattiin neljä ottelua, joissa voittajiksi selvisivät Kataja, Kobrat, Kauhajoki ja Lahti.

Jarred Ogungbemi-Jackson nousi Katajan sankariksi illan ottelussa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Katajan päävalmentaja Juha Sten muisteli ennen ottelua, kuinka Vilpas vei kauden alussa pisteet Katajan nenän edestä viime hetken heitolla. Joensuussa päästiin todella maksamaan kalavelkoja, kun ottelu päättyi kotijoukkueen hyväksi yhden ainoan pisteen erolla, 89–88.

Tällä kertaa lopputulos ei jäänyt ratkaisuheiton varaan, sillä Jarred Ogungbemi-Jackson sinetöi pelin Katajalle upottamalla kaksi vapaaheittoaan kolme sekuntia ennen loppusummeria. Vapaaheitot toivat Katajalle neljän pisteen turvavälin, joten Vilpasta ei auttanut, vaikka Henri Kantonen onnistuikin viimeisessä kolmen pisteen heitossaan ja kavensi eron pisteeseen. Aika loppui takaa-ajajilta kesken.

Ogungbemi-Jackson oli jo ennen ratkaisevia vapaaheittojaan tehnyt voiton eteen kovaa työtä, sillä hän keräsi yhteensä 22 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

– Emme ole pelanneet kärkijoukkueita vastaan kovin hyvin, joten oli hienoa, että pystyimme ottamaan tänään tärkeän voiton, kommentoi Katajan laituri Matias Ojala.

Vilpas joutui pelaamaan ilman pelinjohtajaansa taikuri Teemu Rannikkoa, jonka kausi on näillä näkymin kokonaan päättynyt. Rannikko on ollut joukkueelle elintärkeä lenkki, ja riveistä puuttuu vielä hyvän aikaa Juho Nenonenkin, joten joukkue antoi tappiosta huolimatta merkin kiitettävästi toimivasta pelaamisesta ilman kahta tärkeää pelinappulaa.

– Onneksi on paljon aikaa vielä treenata ja kehittyä tällä porukalla, totesi Vilppaan kovimman pistesaldon, 23, kerännyt takamies Mikko Koivisto.

Ottelutilastot

 

Kauhajoki kiihdyttää kärkikaksikon kintereille

Hallitseva mestari Karhu Basket pitää nyt Korisliigan kolmatta sijaa kuuden pisteen erolla seuraavana tulevaan Tampereen Pyrintöön. Karhun asema vahvistui tänään, kun se kaatoi Kotkassa KTP-Basketin 89–95. Karhun edellä runkosarjassa ovat Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas.

Kauhajoen sankareita ottelussa olivat Cameron Jones 24 pisteellään ja seitsemällä syötöllään, Samuel Givens myöskin 24 pisteellä sekä tuorein vahvistus Skylar Spencer 14 pisteellään ja 12 levypallollaan. Luvuista huolimatta korkein +/–-saldo merkittiin laituri Antti Niskaselle, jonka positiivinen vaikutus oli lopun piste-eroon nähden yllättävän korkea 23.

– Spencer on päässyt hyvin joukkueeseen mukaan, vaikka alla on vasta kahdet yhteiset harjoitukset, kommentoi Kauhajoen päävalmentaja Janne Koskimies uuden pelaajansa toista perättäistä vaikuttavaa suoritusta.

KTP:llä edukseen erottui 22 pistettä ja kahdeksan levypalloa tilastoinut Byron Wesley. Myös Joonas Lehtoranta teki hyvää työtä 16 pisteellä ja viidellä syötöllä.

– Olimme valmistautuneet Kauhajoen säkittävään puolustukseen, ja sitä vastaan pallon liikkeen pitää olla hyvää. Meillä oli ensimmäisellä jaksolla vain kolme syöttöä, ja vasta toisella jaksolla lukua saatiin nostettua. Omaan peliini olin tyytyväinen, vaikka eihän se lämmitä, kun häviämme, totesi Lehtoranta.

Ottelutilastot

 

Voittoja koettiin playoff-viivan alapuolellakin

Korihaiden ahdinko jatkui kotikentällä, kun Kobrat kävi hakemassa pisteet mukaansa tuloksella 82–94. Molemmat joukkueet ovat parhaillaan playoff-viivan alla, mutta Korihaiden tilanne on poikkeuksellisen synkkä. Uudenkaupungin ylpeydellä on tilillään vain kolme voittoa ja 21 tappiota, ja edellä menevään Uraan on välimatkaa peräti kahdeksan pistettä.

Kobrien kovin pistemies ottelussa oli Jordan Capps 26:lla, ja Korihaiden puolella tilastoa johti Richaud Pack 21:llä.

– Emme voi voittaa ketään, ellei meiltä löydy ylienergiaa. Sitä yritimme hakea, mutta ei tullut, kommentoi Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula.

Ottelutilastot

Sarjataulukon yhdeksättä sijaa pitävä Lahti Basketball puolestaan otti kotivoiton seitsemännellä sijalla majailevaa BC Nokiaa vastaan. Tiukka peli ratkesi lopulta luvuin 77–75.

Lahden parhaat pisteet säkitti Devante Wallace, jolta niitä löytyi ottelun päätteeksi 15. Logan McLane säesti 14 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla. Hävinneen BC Nokian valopilkut numeroiden osalta olivat Stacy Davis 20 pisteellä ja Demarcus Holland 17 pisteellä ja seitsemällä levypallolla.

Nokian päävalmentaja Greg Gibson nosti ottelun jälkeen hattua kuitenkin nimenomaan Lahden Vesa Mäkäläiselle, joka teki tärkeät pisteet ratkaisevalla hetkellä.

– Varsinkin Mäkäläisen kolmonen lopussa oli meille kohtalokas. Meillä oli hyviä paikkoja, mutta emme osanneet viimeistellä. Meillä oli kuitenkin vain 10 menetystä koko ottelussa, kommentoi Gibson.

Ottelutilastot

Asiat

 
18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

18.4.2024 10:59 Korisliiga

Valtteri Mervola Saksasta Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on kiinnittänyt riveihinsä kahden vuoden sopimuksella 22-vuotiaan Valtteri Mervolan. Päättyneellä kaudella Mervola edusti Saksan ProB sarjassa Ehingeniä.

17.4.2024 12:29 Korisliiga

Kion Williams jatkaa Pyrinnössä

Pyrinnön oma kasvatti Kion Williams tullaan näkemään Tampereen Pyrinnön paidassa myös ensi kaudella, sillä Pyrintö on solminut miehen kanssa 1+1-mallisen sopimuksen.

17.4.2024 10:29 Erotuomarit

Korisliigan välierien erotuomarit valittu

Torstaina jatkuvissa miesten Korisliigan välierissä oikeutta jaetaan yhdeksän erotuomarin tiimillä.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

15.4.2024 12:50 Korisliiga

Korisliigan välierien otteluohjelma vahvistettu

Korisliigan välierät käynnistyvät torstaina 18. huhtikuuta Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välisellä ottelusarjalla. BC Nokia ja Kataja Basket aloittava päivää myöhemmin.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

Näytä lisää vastaavia