Kataja maksoi kalavelkoja Joensuussa – Korihait vajosi sarjataulukon pohjalla entistä syvemmälle

8.1.2020 22:24 Korisliiga-kierroksella pelattiin neljä ottelua, joissa voittajiksi selvisivät Kataja, Kobrat, Kauhajoki ja Lahti.

Jarred Ogungbemi-Jackson nousi Katajan sankariksi illan ottelussa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Katajan päävalmentaja Juha Sten muisteli ennen ottelua, kuinka Vilpas vei kauden alussa pisteet Katajan nenän edestä viime hetken heitolla. Joensuussa päästiin todella maksamaan kalavelkoja, kun ottelu päättyi kotijoukkueen hyväksi yhden ainoan pisteen erolla, 89–88.

Tällä kertaa lopputulos ei jäänyt ratkaisuheiton varaan, sillä Jarred Ogungbemi-Jackson sinetöi pelin Katajalle upottamalla kaksi vapaaheittoaan kolme sekuntia ennen loppusummeria. Vapaaheitot toivat Katajalle neljän pisteen turvavälin, joten Vilpasta ei auttanut, vaikka Henri Kantonen onnistuikin viimeisessä kolmen pisteen heitossaan ja kavensi eron pisteeseen. Aika loppui takaa-ajajilta kesken.

Ogungbemi-Jackson oli jo ennen ratkaisevia vapaaheittojaan tehnyt voiton eteen kovaa työtä, sillä hän keräsi yhteensä 22 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

– Emme ole pelanneet kärkijoukkueita vastaan kovin hyvin, joten oli hienoa, että pystyimme ottamaan tänään tärkeän voiton, kommentoi Katajan laituri Matias Ojala.

Vilpas joutui pelaamaan ilman pelinjohtajaansa taikuri Teemu Rannikkoa, jonka kausi on näillä näkymin kokonaan päättynyt. Rannikko on ollut joukkueelle elintärkeä lenkki, ja riveistä puuttuu vielä hyvän aikaa Juho Nenonenkin, joten joukkue antoi tappiosta huolimatta merkin kiitettävästi toimivasta pelaamisesta ilman kahta tärkeää pelinappulaa.

– Onneksi on paljon aikaa vielä treenata ja kehittyä tällä porukalla, totesi Vilppaan kovimman pistesaldon, 23, kerännyt takamies Mikko Koivisto.

Ottelutilastot

 

Kauhajoki kiihdyttää kärkikaksikon kintereille

Hallitseva mestari Karhu Basket pitää nyt Korisliigan kolmatta sijaa kuuden pisteen erolla seuraavana tulevaan Tampereen Pyrintöön. Karhun asema vahvistui tänään, kun se kaatoi Kotkassa KTP-Basketin 89–95. Karhun edellä runkosarjassa ovat Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas.

Kauhajoen sankareita ottelussa olivat Cameron Jones 24 pisteellään ja seitsemällä syötöllään, Samuel Givens myöskin 24 pisteellä sekä tuorein vahvistus Skylar Spencer 14 pisteellään ja 12 levypallollaan. Luvuista huolimatta korkein +/–-saldo merkittiin laituri Antti Niskaselle, jonka positiivinen vaikutus oli lopun piste-eroon nähden yllättävän korkea 23.

– Spencer on päässyt hyvin joukkueeseen mukaan, vaikka alla on vasta kahdet yhteiset harjoitukset, kommentoi Kauhajoen päävalmentaja Janne Koskimies uuden pelaajansa toista perättäistä vaikuttavaa suoritusta.

KTP:llä edukseen erottui 22 pistettä ja kahdeksan levypalloa tilastoinut Byron Wesley. Myös Joonas Lehtoranta teki hyvää työtä 16 pisteellä ja viidellä syötöllä.

– Olimme valmistautuneet Kauhajoen säkittävään puolustukseen, ja sitä vastaan pallon liikkeen pitää olla hyvää. Meillä oli ensimmäisellä jaksolla vain kolme syöttöä, ja vasta toisella jaksolla lukua saatiin nostettua. Omaan peliini olin tyytyväinen, vaikka eihän se lämmitä, kun häviämme, totesi Lehtoranta.

Ottelutilastot

 

Voittoja koettiin playoff-viivan alapuolellakin

Korihaiden ahdinko jatkui kotikentällä, kun Kobrat kävi hakemassa pisteet mukaansa tuloksella 82–94. Molemmat joukkueet ovat parhaillaan playoff-viivan alla, mutta Korihaiden tilanne on poikkeuksellisen synkkä. Uudenkaupungin ylpeydellä on tilillään vain kolme voittoa ja 21 tappiota, ja edellä menevään Uraan on välimatkaa peräti kahdeksan pistettä.

Kobrien kovin pistemies ottelussa oli Jordan Capps 26:lla, ja Korihaiden puolella tilastoa johti Richaud Pack 21:llä.

– Emme voi voittaa ketään, ellei meiltä löydy ylienergiaa. Sitä yritimme hakea, mutta ei tullut, kommentoi Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula.

Ottelutilastot

Sarjataulukon yhdeksättä sijaa pitävä Lahti Basketball puolestaan otti kotivoiton seitsemännellä sijalla majailevaa BC Nokiaa vastaan. Tiukka peli ratkesi lopulta luvuin 77–75.

Lahden parhaat pisteet säkitti Devante Wallace, jolta niitä löytyi ottelun päätteeksi 15. Logan McLane säesti 14 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla. Hävinneen BC Nokian valopilkut numeroiden osalta olivat Stacy Davis 20 pisteellä ja Demarcus Holland 17 pisteellä ja seitsemällä levypallolla.

Nokian päävalmentaja Greg Gibson nosti ottelun jälkeen hattua kuitenkin nimenomaan Lahden Vesa Mäkäläiselle, joka teki tärkeät pisteet ratkaisevalla hetkellä.

– Varsinkin Mäkäläisen kolmonen lopussa oli meille kohtalokas. Meillä oli hyviä paikkoja, mutta emme osanneet viimeistellä. Meillä oli kuitenkin vain 10 menetystä koko ottelussa, kommentoi Gibson.

Ottelutilastot

Asiat

 
18.2.2020 10:59 Korisliiga

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson Kataja Basketiin

Alkukaudella Ranskan Pro A:ssa Bourg-en-Bresseä edustanut Susijengin pelinrakentaja Jamar Wilson, 35, palaa kahdeksan ja puolen vuoden jälkeen Suomeen ja Korisliigaan. 185-senttisen, kaksissa arvokisoissa Suomea edustaneen Wilsonin uusi osoite on joensuulainen Kataja Basket, jota hän edustaa loppukauden ajan. Sopimukseen sisältyy optio kaudesta 2020-21.

17.2.2020 10:42 Susijengi

Katsaus Susijengin pelaajien seurajoukkuekauteen 2019-2020

Susijengin pelaajat kerääntyvät yhteen ensimmäisen EM-karsintaikkunan merkeissä tänään maanantaina. Susipelaajien kausi 2019-20 seurajoukkueissaan on ollut tuloksellinen niin kansainvälisillä kentillä kuin kotoisessa Korisliigassakin, arvioi Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann.

15.2.2020 20:32 Korisliiga

Lahti kaatui Karhun käsittelyssä lähes 40 pisteellä

Kauhajoen Karhubasket hoiteli Lahti Basketballin kevyesti 60–99.

14.2.2020 18:00 Korisliiga

Lucky Jones saapuu Kauhajoelle

Kauhajoen Karhubasket on solminut sopimuksen Lucky Jonesin kanssa.

12.2.2020 21:28 Korisliiga

Korisliigan kärkikolmikko kasvattaa eroaan muihin – Seagulls ja Vilpas murskavoittoihin

Miesten Korisliigan runkosarjan kolmen korkeimmalla olevan joukkueen ero muihin kasvaa kasvamistaan.

10.2.2020 21:07 Korisliiga

KTP taivutti Katajan Samuli Vanttajan monipuolisesta esityksestä huolimatta

KTP-Basket onnistui kaatamaan Kataja Basketin tiukassa ottelussa 84–80.

10.2.2020 20:59 Korisliiga

Arnold Fripp Jr. siirtyy Karhu Basketiin

Laituri Arnold Fripp Jr. siirtyy divarista Kauhajoen kokoonpanoon.

10.2.2020 09:48 Korisliiga

Korismaanantai: KTP kohtaa kintereillä juoksevan Katajan

Elisa Viihteen Korismaanantaissa seurataan tänään, kun KTP-Basket isännöi Kataja Basketia.

9.2.2020 19:52 Korisliiga

Pyrinnöstä ei vastusta Vilppaalle – Nokian ilta tuotteliaampi

Pirkanmaan molemmat joukkueet pelasivat ottelun Korisliiga-illassa. Tampereen Pyrintö jäi kotonaan Salon Vilppaan jyrän alle. BC Nokia puolestaan kävi ruhtinaallisella ryöstöretkellä Uudessakaupungissa.

8.2.2020 20:44 Korisliiga

Kauhajoki kuroo kiinni eroa kärkeen – Kataja tukevasti playoff-viivan päällä

Korisliigan kolmatta sijaa pitävä Kauhajoen Karhu Basket nosti sarjapistesaldonsa 44:ään. Kataja Basket puolestaan vahvisti kuudetta sijaansa.

7.2.2020 21:13 Korisliiga

Ennakkosuosikit pärjäsivät Korisliiga-illassa – Seagulls ja KTP hakivat mukaansa vierasvoitot

Helsinki Seagulls haki pisteet Lapualta, ja KTP-Basket teki saman Kouvolassa.

7.2.2020 20:34 Korisliiga

Vilpas loppukauden sopimukseen Samuel Haanpään kanssa

Kokenut laitahyökkääjä Samuel Haanpää on solminut loppukaudeksi sopimuksen Salon Vilppaan riveihin.

5.2.2020 21:21 Korisliiga

Tiukka Pirkanmaan derby ratkesi kalkkiviivoilla Pyrinnölle – myös Kauhajoki ja Kouvot juhlivat

Tampereen Pyrintö vei nimiinsä viimeiseen asti taistellun paikalliskamppailun BC Nokiaa vastaan. Kauhajoen ja Kouvojen voitot tulivat helpommalla.

5.2.2020 14:20 Korisliiga

Korisliigan tammikuun pelaaja on Karhu Basketin Cameron Jones

Loistavia otteita tammikuussa esittänyt Kauhajoen Karhu Basketin takamies Cameron Jones on valittu Korisliigan kuukauden pelaajaksi.

4.2.2020 20:45 Korisliiga

KTP:n ja Uran kohtaamisessa ei epäselvyyksiä – lopputulos murskaava 113–78

KTP-Basket hoiteli Ura Basket eGame Starsin jo ensimmäisessä jaksossa, ja lopun aikaa ottelusta ero vain kasvoi.

4.2.2020 08:05 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #3: teatraalista virheen näyttelemistä ja IRS-tarkistus

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

3.2.2020 20:31 Korisliiga

Nokian Dolenc jatkoi vahvoja otteita, mutta Seagulls vei voiton lähes 40 pisteellä

BC Nokia saapui vierailulle Helsinki Seagullsin luo ja poistui 113–76-tappio kainalossaan.

3.2.2020 09:15 Korisliiga

Korismaanantai: Näädät haastamaan sarjakärkeä – Nokia vahvistunut Larry Andersonilla

Elisa Viihteen Korismaanantaissa seurataan, kun BC Nokia haastaa Helsingissä sarjakärki Seagullsin. Nokian uuden vahvistuksen Larry Andersonin osallistuminen vielä epävarmaa.

2.2.2020 20:31 Korisliiga

Lahti askeleen lähemmäs playoff-viivaa – Ura taipui tiukan väännön jälkeen

Playoff-paikasta tasapisteissä taistelleiden joukkueiden keskinäinen vääntö ratkesi Lahden hyväksi.

1.2.2020 20:21 Korisliiga

Korihait yllätti KTP:n – Kobrat ei pystynyt samaan Vilppaan kanssa

Illan Korisliiga-kierroksen molempien otteluiden isäntänä toimi joukkue sarjan hänniltä. Viimeisellä sijalla oleva Korihait pystyi omassa ottelussaan yllätykseen, mutta toiseksi viimeistä sijaa pitävä Kobrat ei.

Näytä lisää vastaavia