Kauhajoelta ja Seagullsista tuttu Kazembe Abif täydentää Bisonsin miehistön

21.9.2021 10:48 Loimaa Bisons viimeistellyt kokoonpanonsa 28-vuotiaalla yhdysvaltalaissentteri Kazembe Abifilla. 201-senttinen ja 100-kiloinen Abif on suomalaiselle Korisliiga-yleisölle tuttu menneiltä vuosilta Kauhajoen Karhubasketin sekä Helsinki Seagullsin paidoista.

Edellisen kerran Abif nähtiin Korisliigassa Helsinki Seagullsin riveissä. Kuva: Ville Vuorinen

Drexelin opinahjossa NCAA:n ykköstasolla yliopistovuotensa pelannut Abif on pelannut Euroopassa kaiken kaikkiaan neljä kautta. Seniorikaudellaan Drexelissä 2015–16 mies tehtaili keskimäärin 9,3 pistettä ja 7 levypalloa ottelua kohden. Korisliigaan mies saapui kaudeksi 2018–19 Kauhajoen Karhubasketiin, mutta loukkaantumiset vesittivät haaveet hyvästä kaudesta Kauhajoella. Mestareiden liigan karsinnoissa mies tehoili Kauhajoen paidassa keskimäärin 14 pisteen ja viiden levypallon arvoisesti.

Koronaviruksen keskeyttämällä kaudella 2019–20 Helsinki Seagullsissa pelannut Abif tilastoi Korisliigassa keskimäärin 9 pistettä ja neljä levypalloa ottelua kohden. 

- Olen todella innoissani sopimuksesta Bisonsin kanssa. Paluu Suomeen tuntuu todella hyvältä, sillä minulla on täältä vain hyviä muistoja. Uskon, että pystymme joukkueena kilpailemaan kovalla tasolla ja ravistelemaan Korisliigan sarjataulukkoa, Abif iloitsee Bisonsin tiedotteessa.

- Saimme joukkueeseemme pelaajan, jolla on jo Korisliiga-kokemusta ja kuka on todistanut, että pystyy pelaamaan hyvällä tasolla Korisliigaa. Kazembe on vasenkätinen iso pelaaja, joka osaa heittää palloa tuo meille paljon monipuolisuutta hyökkäykseen. Hän tuo meille kokemusta ja jo Korisliigassa meritoituneen palasen nuoreen joukkueeseen, joukkueen päävalmentaja Darko Mihajlovic kommentoi.

Korisliiga-joukkueiden kokoonpanot >

Henkilöt

Asiat

 
10.4.2024 10:25 Korisliiga

Ilmari Toikkanen ja Tampereen Pyrintö jatkosopimukseen

Kesken viime kauden Pyrintöön liittynyt 207-senttinen Ilmari Toikkanen ja Pyrintö ovat solmineet 1+1-mallisen sopimuksen.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

2.4.2024 10:12 Korisliiga

Pantterijahti perjantaina käyntiin – Korisliigan puolivälieräsarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan puolivälieräsarjat käynnistyvät perjantaina 5.4. kolmen ottelusarjan voimin. BC Nokian ja Kouvojen välinen sarja käynnistyy lauantaina 6.4.

Näytä lisää vastaavia