Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

10.2.2024 21:11 Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

Samuel Givens on ollut Kauhajoen ratkaisijoita useassa ottelussa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kauhajoki onnistui jatkosarja-avauksessaan nappaamaan kovan päänahan kaataessaan sarjakärki Helsinki Seaullsin 90–77.

Illan tehotandemina hääri Kauhajoen tutkapari Topias Palmi ja Samuel Givens. Kumpikin pelaajista nakutti 18 pistettä, minkä lisäksi Palmi tilastoi neljä syöttöä ja Givens puolestaan kuusi syöttöä ja kuusi levypalloa.

– Oli ensimmäisen viiden minuutin jälkeen hieman hermossa pitelemistä, koska kertyi niin paljon virheitä niin nopeasti, mutta saimme erittäin hyvin homman kokoon, mikä on mielestäni hyvä osoitus siitä, missä olemme joukkueena tällä hetkellä. Luotimme omaan pelisysteemiimme ja jatkoimme haastamista, ja saimme sillä Seagullsin väsymään, Palmi kommentoi.

Seagullsin parhaat pistemiehet olivat Mar'Qualen Grant 19:llä ja Okko Järvi 16:lla.

Ottelutilastot

Tampereen Pyrintö vietti vahvan koti-illan alemman jatkosarjan puolella kerätessään pisteet 97–84 Kobria vastaan.

Voittajajoukkueen tehomiehet olivat Luther Muhammad 21 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla sekä Nighael Ceaser 20 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla. Chrysostom Chukwuma lisäsi tilastoihin seitsemän pistettä.

– Lapua tuli peliin kovempaa kuin me. Pitkällä aikavälillä luotimme kuitenkin omaan tekemiseemme paremmin, ja se toi meille voiton, Chukwuma kommentoi.

Kobrien kärjessä hääräsi Taz Sherman 32 pisteellä ja yhdeksällä syötöllä.

Ottelutilastot

Bisons Loimaa sai alemman jatkosarjan ensimmäisessä pelissään kauden yhteensä viidennen voittonsa, kun se kaatoi KTP-Basketin 91–76.

Bisonsin isoin pistesaldo Isaac Davidsonin 25. KTP:n puolella puolestaan edukseen erottuivat Vincent Golson Jr. 20 pisteellä ja yhdeksällä syötöllä sekä Joonas Timonen 17 pisteellä.

Roope Mäkelä, jonka oli alun perin tarkoitus jatkaa KTP:n päävalmentajana kauden loppuun, ilmoitti tänään eroavansa välittömästi. Viimeistä otteluaan tehtävässä hän kommentoi:

– Biisonit tulivat tosi kovaa peliin. Me olimme liian pehmeitä ottelun alussa. Hyvän harjoitusviikon jälkeen tulo peliin oli pettymys. Kehonkielemme ei vastaa joukkueen tasoa tällä hetkellä, ja silloin tulos on tällaista.

Ottelutilastot

 
17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

3.2.2024 18:24 Korisliiga

Korisliiga-runkosarja päätökseen: jatkosarjapaikat nyt jaettu!

Miesten Korisliigan runkosarja huipentui tänään täydellä kuuden ottelun kierroksella. Ylempään jatkosarjaan selvisivät Helsinki Seagulls, BC Nokia, Kataja Basket, Salon Vilpas, Korihait ja Kauhajoki.

Näytä lisää vastaavia