Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

16.3.2024 21:52 Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

Joona Hakamaa viimeisteli yhdeksän pistettä BC Nokiaa vastaan. Kuva: Ville Vuorinen

Kauhajoki pudotti BC Nokian kyydistä

Kauhajoen Karhu isännöi illan ottelussa sarjassa toisena olevaa BC Nokiaa. Kotijoukkue nappasi sarjapisteet 90-71 ja nousi neljän pisteen päähän Nokiasta.

Isännät ottivat johdon jo avausjaksolla. Toisella jaksolla Karhu vain paransi ja pääsi puoliajalle 13 pisteen johdossa. Kun johto säilyi kaksinumeroisena läpi toisen puoliajan, nappasi kotijoukkue tärkeät sarjapisteet.

- Olemme joutuneet adaptoitumaan moniin tilanteisiin kauden aikana. Topias Palmin poissaolo näkyi hyökkäyspelissä. Meillä oli vain 13 koriin johtanutta syöttöä, mutta saimme oikeisiin paikkoihin kovia henkilökohtaisia suorituksia. Joukkuepelipuolelle jäi parantamisen varaa, Karhun päävalmentaja Janne Koskimies sanoi.

Kauhajoen Junior Madut ylsi 22 pisteeseen ja keräsi seitsemän levypalloa. Samuel Givens sai kasaan tupla-tuplan 16 pisteellä ja 11 levypallolla. Nokian Both Gach teki vieraille 23 pistettä. Hän upottu kaikki kahden pisteen heittonsa, mutta kolmen pisteet heitot kolisivat rautoihin.

BC Nokia jatkaa toisella sijalla. Kauhajoki on neljäntenä neljän pisteen päässä toisesta sijasta.

Ottelutilasto

Korihait nappasi tärkeät pisteet Javion Ogunyemin johdolla

Uudenkaupungin Korihait isännöi illan ottelussa Salon Vilpasta. Joukkueet olivat ennen ottelua tasapisteissä, mutta kotijoukkue nappasi isot pisteet voitolla 83-74.

Tasaisen ensimmäisen puoliajan jälkeen kotijoukkue alkoi erottua edukseen kolmannella jaksolla. Korihait pääsi päätösjaksolle kahdeksan pisteen johdossa ja piti johtoasemastaan kiinni aina ottelun loppuun saakka.

- Hallissa oli hieno tunnelma ja pelissä oli kova intensiteetti! Olimme hävinneet kaksi edellistä peliämme, joten olimme valmiita pelaamaan kotiyleisön edessä. Tiesimme olevamme yhden miehen vajaalla, joten kaikkien tulisi nostaa omaa tasoaan. Pelasin hiukan enemmän, mitä alun perin ajattelin, mutta loppujen lopuksi teen kaikkieni, jotta saisimme voiton, Javion Ogunyemi sanoi.

Ottelun hahmo oli Ogunyemi 25/17, joka urakoi täydet 40 minuuttia. Jalen Jackson 16/16/7 koriin johtanutta syöttöä pelasi kokonaisvaltaisen ottelun. Vilppaasta Tavon King heitti 25 pistettä.

Korihait on sarjassa kolmannella sijalla. Vilpas on viidentenä.

Ottelutilasto

Seagullssille vieraspisteet Joensuusta

Ylempää jatkosarjaa johtava Helsinki Seagulls haki päivän ottelussa vieraspisteet Joensuusta. Sarjassa kuudentena oleva Kataja jäi vieraiden jalkoihin 87-77.

Ottelu oli alusta loppuun tasainen. Seagulls kuitenkin erottui edukseen päätösjaksolla, jonka helsinkiläiset veivät nimiinsä 21-13. Se riitti joukkueelle sarjapisteiden varmistamiseen.

- Me puhuttiin kaikilla aikalisillä puolustamisesta. Alussa näkyi matkustus ja jalat oli jäänyt bussiin. Tasainen matsi ja lopussa me saatiin pari kolmosta sisään, Kataja ei. Molemmat puolusti siis lopussa hyvin, vieraiden päävalmentaja Vesa Vertio sanoi.

Chuba Ohams oli vieraiden tehopelaaja 20 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla. Myös Shavon Coleman 18/6 onnistui mukavasti. Vieraista Elijah Lufile onnistui parhaiten. Hänelle kirjattiin tupla-tupla 15 pisteellä ja 15 levypallolla.

Seagulls kasvatti voitollaan pistesaalinsa 42 pisteeseen. Katajalla on kasassa 32 pistettä ja joukkue taistelee edelleen kotiedusta.

Ottelutilasto

 
8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

Näytä lisää vastaavia