Kauhajoki otti paikallisherruuden takaisin Kobrilta – Ura ja Pyrintö rellestivät koreilla

11.11.2020 21:29 Korisliigan keskiviikko tarjosi kolme kamppailua. Pohjanmaan paikallistaistoissa kotitaika piti toistamiseen pintansa, kun Kauhajoki kaatoi Lapuan kotikentällään. Kouvot ja Pyrintö puolestaan parantelivat voitoillaan asemia sarjataulukossa.

Bojan Sarcevic toimi kapellimestarina Kauhajoen voitossa Kobrista. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Kauhajoen liikuntahallilla nähtiin kauden toinen Pohjanmaan paikallisvääntö. Ensimmäisen osan nimiinsä vienyt Kobrat päästi kauhajokiset karkumatkalle avauspuoliajan lopussa, kun kotijoukkue vei puoliajan viimeiset viisi minuuttia nimiinsä 17-7.

Kobrat pääsi vielä reilut muutama minuutti ennen loppua neljän pisteen päähän, mutta kotijoukkue piti pintansa ja otti kauden viidennen voittonsa 95-85 (48-37).

- Olen tyytyväinen siihen, että meillä oli 25 syöttöä ja vain seitsemän menetystä. Luotettiin siihen, että luomalla vapaita heittopaikkoja on paras tapa meille voittaa ottelua. En ole tyytyväinen puolustamiseen – meillä oli paljon kommunikaatiovirheitä. Olimme onnekkaita, kun Kobrat heitti tänään huonosti. Paljon on tekemistä vielä joukkueen pelaamisessa. Perusasioissa teemme liikaa virheitä, Kauhajoen päävalmentaja Janne Koskimies ruoti omiaan voitosta huolimatta.

Kauhajoen paras pistemies oli 16 pinnaa säkittänyt Collin Malcolm. Kaikkiaan kuusi kotijoukkueen pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen pistesaaliiseen. Bojan Sarcevic 12 koriin johtanutta syöttöä ja TJ Holyfieldin 15 levypalloa siivittivät miehet tupla-tupliin. Kobrien tehokkain oli 26 pistettä ja 11 levypalloa noukkinut Anthony Gaines Jr.

Ottelutilastot >

Ura Basket ja Pyrintö järjestivät kori-iloittelun

Ura Basket ja Tampereen Pyrintö järjestivät Liittoisissa todelliset korikarkelot. Pyrintö haki vierasvoiton lukemin 132-113. Pyrinnön 132 pistettä on 2000-luvun kolmanneksi koririkkain noteeraus ja kovin 14 vuoteen. Yhteispisteet 245 puolestaan on suurin puolestaan 36 vuoteen varsinaisella peliajalla.

- Aika mielenkiintoinen ottelu. Kori-iloittelu. Ylä- ja alamäkiä, siinä kolmannella jaksolla Ura meinasi päästä mukaan, mutta meidän aloitusviisikko hyvin hoiti homman kotiin. Ei voi Lewisille olla vihainen, siitä että poika on laittanut palloa ilmaan, kun heittää noin hyvin, kommentoi 15 pistettä Pyrinnölle upottanut Lassi Kilpinen.

- Oli hyvä peli meiltä. Tultiin peliin oikealla asenteella. Kunnioitettiin vastustajaa, mutta tiedostettiin missä meidän vahvuudet on ja pelattiin järkevästi läpi pelin. Ura hyökkäsi sekä fiksusti että tehokkaasti. Uskalsi ottaa ne heitot, joita meitä vastaan tulee, pisti kovalla prosentilla ne sisään ja taisteli irtopalloista. Tässä pelissä tuli paljon yrityksiä molemmille joukkueille ja kun prosentit on hyviä niin pinnoja tulee tauluun, Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen fiilisteli voittoa.

Kentän pistekunkkuna hääri jälleen kerran Pyrinnön Marcus Lewis, joka pussitti 41 pistettä. Kotijoukkue Uran paras oli 27 pistettä nakuttanut Kevaughn Allen.

Pyrintö nousi voitollaan sarjataulukon toiselle sijalla. Tamperelaiset ovat voittaneet kahdeksasta ottelustaan kuusi.

Ottelutilastot >

Kouvot otti tärkeän kotivoiton

Kouvot piti tärkeät pisteet Kouvolassa kotivoitollaan Korihaista. Vierasjoukkue pysyi kotijoukkueen matkassa vajaat 25 minuuttia, kunnes kotijoukkue otti parhaimmillaan 18 pisteen karkumatkan. Korihait nousi vielä lopussa parhaimmillaan seitsemän pisteen päähän, mutta Kouvojen Anthony Ballardin (16/15) onnistunut kahden pisteen suoritus tyrehdytti taka-ajon.

Kouvojen paras pistemies oli tarkasti 20 pistettä heittänyt Tuomas Hirvonen. Korihaiden paras oli 16 pistettä viimeistellyt Trevor Blondin.

Kouvoille voitto oli kauden kolmas ja se nousi tasapisteisiin kahdeksantena olevan Kataja Basketin kanssa, joka on pelannut yhden ottelun kouvolalaisia vähemmän. Korihait metsästää Ura Basketin tavoin kauden avausvoittoa.

Ottelutilastot >

 
3.12.2020 08:15 Korisliiga

Korisliigan kuukauden pelaaja on jatkossa Kuukauden Valopilkku

Korisliigan ja Taksi Helsingin solmiman markkinointiyhteistyön myötä Korisliigan kuukauden pelaaja on jatkossa Kuukauden Valopilkku. Valopilkku on Taksi Helsingin omistama taksintilaussovellus, millä kuluttajat voivat tilata taksin vuorokauden ympäri, lähes koko maassa.

2.12.2020 20:11 Pääjuttu

Alanen ja Wilson huippuvireessä maajoukkueviikon jälkeen – Korisliiga-ilta tarjosi kaksi tiukkaa kamppailua

Miesten Korisliiga-illan voittajat olivat Kataja Basket ja Kauhajoki. EM-karsinnoista palanneet Aapeli Alanen ja Jamar Wilson esittivät vakuuttavia otteita.

1.12.2020 19:57 Korisliiga

Shawn Hopkins liekeissä Pyrinnön kotivoitossa – kolmoset upposivat Korihaita vastaan virheettömästi

Illan ainoassa miesten Korisliigan ottelussa Tampereen Pyrintö taivutti Korihait 128–67.

1.12.2020 18:17 Korisliiga

Otteluiden peruutuksia miesten Korisliigassa – perjantain seurakokouksessa päätetään jatkosta

Miesten Korisliigan otteluohjelmaan on tulossa pikaisia muutoksia. Neljä ottelua on peruttu toistaiseksi. Jatkosta tiedotetaan perjantain seurakokouksen jälkeen.

26.11.2020 09:30 Korisliiga

Lokakuun pelaaja Kendale McCullum elää Korisliiga-arkea päivä kerrallaan – kärkijoukkue pysyy valmiina kaikkiin uhrauksiin, joihin tilanne heidät pakottaa

Miesten Korisliigan lokakuun pelaaja Kendale McCullum on yhä tyytyväinen, että valitsi tarjolla olleista mahdollisuuksista työnantajakseen Helsinki Seagullsin. Nuori virtuoosi käyttää nyt maajoukkuetauon kätensä kuntouttamiseen ja valmistautuu henkisesti sekä Suomen pimeyteen että pandemian pakottamiin rajoituksiin.

22.11.2020 19:19 Korisliiga

Kataja haki pisteet Lahdesta – miesten Korisliiga maajoukkuetauolle

Miesten Korisliigassa pelattiin viimeinen ottelu ennen EM-karsintojen aiheuttamaa maajoukkuetaukoa. Lahti Basketball kaatui kotonaan Kataja Basketille 92–109.

21.11.2020 20:21 Korisliiga

Kobrat yllätti KTP:n – Korihaiden Nuhu revitteli 21 levypallolla

Miesten Korisliigassa pelattiin kolmen ottelun kierros, jossa voittajiksi selvisivät Kobrat, Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas.

20.11.2020 22:14 Korisliiga

Kauhajoki kaatoi Kouvot Severi Kaukiaisen piste-ennätyksestä huolimatta

Karhu Basket kävi hakemassa sarjapisteet Kouvojen kotikentältä Kauhajoelle.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

20.11.2020 11:15 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #2: uusi heittoliike, tekninen virhe loppuhetkillä

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee tasaisin väliajoin niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

18.11.2020 20:26 Korisliiga

Ura Basket otti viimein kauden avausvoittonsa – Seagullsin puhtaalle putkelle ei vieläkään loppua

Miesten Korisliigassa ratkottiin tänään häntäpään parhaimmistoa, sarjakärki jatkoi porskuttamistaan ja toista ja kolmatta sijaa pyöriteltiin uuteen järjestykseen.

15.11.2020 20:39 Korisliiga

Lahti kesytti Kobrat – Remu Raitanen pelasi vihdoin Korisliiga-debyyttinsä

Lahti Basketball palasi voittojen tielle kukistaessaan Kobrat 109–102.

14.11.2020 19:02 Korisliiga

Jamar Wilson teki näyttävän paluun kentälle – Uran loppukiri jäi vajaaksi ja tappioputki jatkuu

Kataja Basket haki Kupittaan palloiluhallista vierasvoiton meisten Korisliigassa. Erinomaista peliä nähtiin erityisesti kentälle palanneelta Jamar Wilsonilta.

13.11.2020 20:40 Korisliiga

Nokia kesytti Vilppaan – Seagullsille kahdeksas voitto loppuun myydyssä kotihallissa

Miesten Korisliigassa nähtiin illan aikana kaksi ottelua, joista kumpikin ratkesi kotijoukkueelle selkeällä erolla. Voittajat olivat sarjakakkonen BC Nokia ja sarjakärki Helsinki Seagulls.

10.11.2020 21:02 Korisliiga

Timo Heinonen upotti kaukoheittoja Lahtea vastaan – Seagullsin voittoputkelle ei näy loppua

Helsinki Seagulls otti seitsemännen perättäisen voittonsa miesten Korisliigassa kukistamalla Lahti Basketballin 87–74.

7.11.2020 20:08 Korisliiga

BC Nokia kiilasi kiinni Korisliigan kakkossijaan – Marcus Lewis takoi tolkuttomat tehot Pyrinnön voitossa

Miesten Korisliigassa pelattiin neljän ottelun kierros. Illan voittajia olivat BC Nokia, Tampereen Pyrintö, Kataja Basket ja Kauhajoki.

6.11.2020 20:43 Korisliiga

Kobrat kävi lähellä muttei saanut katkaistua Seagullsin voittoputkea – Kotkassa reipas kotivoitto ja jatkoa Uran tappiokierteelle

Miesten Korisliigassa pelattiin kahden ottelun kierros, josta sarjapisteet veivät voittamaton Helsinki Seagulls ja kakkossijalla niskaan hengittävä KTP-Basket.

5.11.2020 19:00 Korisliiga

Korisliiga-kauden 2020-21 päätteeksi yksikään seura ei putoa urheilullisesti sarjasta

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt kokouksessaan Korisliigan seurakokouksen esityksen, jonka mukaisesti Korisliigan kauden 2020-21 sarjamääräyksiä muutetaan putoamisen suhteen vallitsevan epävakaan tilanteen vuoksi.

4.11.2020 21:21 Korisliiga

Vilpas löylytti kauden erinomaisesti avannutta Pyrintöä – Kauhajoki piti Korihait nollilla

Illan Korisliiga-kierroksen yllättäjä oli Salon Vilpas, joka taltutti Tampereen Pyrinnön reilulla erolla. Kierroksella pelattiin neljä ottelua, joissa muita voittajiksi selvinneitä olivat Kauhajoki, KTP-Basket ja BC Nokia.

3.11.2020 14:00 Korisliiga

Korisliigan kuukauden pelaaja on Seagullsin Kendale McCullum

Ensimmäistä Korisliiga-kauttaan ja vasta toista ammattilaiskauttaan ylipäätään pelaava takamies Kendale McCullum vei lokakuun 2020 kuukauden pelaaja -palkinnon nimiinsä.

Näytä lisää vastaavia