Kauhajoki teki raivokkaan paluun ennätysyleisön edessä – Seagullsin sarjajohto kapeni 2–1:een

8.5.2023 20:34 Takaa-ajoasemaan joutunut hallitseva mestari Kauhajoki kaatoi Helsinki Seagullsin luvuin 96–72.

Daniel Dolenc oli Kauhajoen kantavia voimia korin alla. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Ennätykselliset 2131 intohimoista silmäparia seurasi Kauhajoen IKH Areenalla, kun isännät antoivat niskan päälle päässeelle Helsinki Seagullsille 96–72-käsittelyn. Takaa-ajoasemaan joutunut hallitseva mestari ja runkosarjavoittaja veti pidemmän korren tänään niin levypalloissa kuin pelitilanneheitoissakin.

Voitto oli miesten Korisliigan tämän vuoden finaaleissa Kauhajoen ensimmäinen. Seagulls johtaa kuitenkin yhä sarjaa kahdella voitollaan.

Kauhajoen kovin pistenikkari voitto-ottelussa oli Severi Kaukiainen, joka osui 21 pistettä ja jakoi neljä koriin johtavaa syöttöä. Joukkuetoveri Daniel Dolenc lisäsi taululle 17 pistettä ja riisti kahdesti.

– Halusimme tänään voittoa enemmän ja sen myös näytimme. Vaikka nyt on hyvä fiilis, niin tämä oli vain yksi peli, joten jatkamme samaan tahtiin ja toivottavasti parannamme torstaina vielä lisää. Eikä mitään toivottavasti, vaan parannamme, Dolenc sanaili ottelun jälkeen.

Seagullsin riveissä isoimmat pistesaldot nähtiin Zena Edosomwanilta, joka osui 12 pistettä ja keräsi seitsemän levypalloa, sekä 11 pistettä tehokkaasti heittäneeltä Antti Kanervolta ja kymmenen pisteen ja kolmen torjunnan verran loistaneelta René Rougeaulta.

– Kaikki kunnia Karhulle. He heittivät kuin viimeistä päivää ja pelasivat loistavasti. Pääsimme ehkä vähän turhautumaan, kun annoimme vastustajalle pari liian helppoa paikkaa, mutta emme aio höllentää otettamme, Rougeau kommentoi.

Finaalit jatkuvat Helsingissä torstaina 11. toukokuuta.

Ottelutilastot

 
17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

Näytä lisää vastaavia