Kauhajoki voitti eiliseltä siirretyn jännitysnäytelmän – Pyrintö Nokiaa parempi Pirkanmaan derbyssä

4.2.2023 19:32 Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Kauhajoki ja Helsinki Seagulls. Alemmassa pisteitä keräsivät Tampereen Pyrintö, Lahti Basketball ja Korihait.

Kauhajoen Cameron Jones pelasi tehokkaasti KTP:tä vastaan. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

KTP-Basketin kotiottelu Kauhajokea vastaan jouduttiin eilen siirtämään lämmittelyissä rikkuneen korilevyn takia. Tänään ottelusta kehkeytyi melkoinen trilleri, jossa isännät lopulta taipuivat tiukalla 87–88-tuloksella.

Kauhajoen kärkiniminä ottelussa työskentelivät Cameron Jones, jolle merkittiin 18 pistettä ja viisi koriin johtavaa syöttöä, sekä hallitseva Kuukauden vahvin Severi Kaukiainen, joka keräsi nimiinsä 16 pistettä, kuusi syöttöä ja kaksi riistoa.

KTP:n selkeästi ahkerin pistetykki oli Brandon Sly 22:lla.

Ottelutilastot

Ylemmän jatkosarjan toisessakin ottelussa todistettiin vierasvoitto, kun Kataja Basket kaatui Joensuun parketilla Helsinki Seagullsille luvuin 77–90.

Ottelun ahkerimmat pistemiehet olivat Seagullsin Rene Rougeau 19 pisteellä, viidellä levypallolla ja erinomaisilla puolustuspään suorituksilla – viisi riistoa ja kolme torjuntaa – sekä Katajan Rahlir Hollis-Jefferson 17 pisteellä, kuudella levypallolla ja neljällä riistolla.

Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso kommentoi:

– Ensimmäinen puoliaika oli heikkoa työtä palloskriinien puolustamisessa. Toisella puolikkaalle teimme pieniä muutoksia, minkä ansiosta Kataja joutui ottamaan vaikeampia heittoja ja saimme puolustuslevypalloja. Sen myötä pääsimme myös hyökkäämään.

Ottelutilastot

Alemmassa jatkosarjassa puolestaan pelkkiä kotivoittoja

Tampereen Pyrintö oli paikalliskilpailijaansa BC Nokiaa vahvempi luvuin 79–74.

Pyrinnön Ike Smith pussitti 25 pistettä, keräsi seitsemän levypalloa, jakoi seitsemän syöttöä ja riisti kahdesti. Nokian Alan Herndon vastasi 26 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla.

Nokian päävalmentaja Greg Gibson kommentoi:

– Meillä on toistuvasti vaikeuksia päättää hyökkäyksiä ja tehdä koreja. Liikaa vapaita heittoja ja layuppeja menee koko ajan ohi, mutta jatkamme työntekoa korjataksemme asian.

Ottelutilastot

Lahti Basketball kesytti kotikentällään Kobrat luvuin 102–87.

Lahden Devon Thomas teki 23 pistettä sekä otti kuusi levypalloa ja kolme riistoa. Kobrien Denzel Livingston puolestaan pussitti 25 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa.

Kobrien päävalmentaja Ville Turja kommentoi:

– Emme saaneet parasta mahdollista alkua, mutta pääsimme mukaan peliin. Saimme hyvää flowta toisella puoliajalla, mutta kyllä tämä kaatui menetyksiin. Jokin kärsivällisyys meiltä katosi. En osaa tarkemmin sanoa miksi.

Ottelutilastot

Uudessakaupungissa ratkottiin kahden pahimmassa putoamisvaarassa olevan joukkueen välisiä tilejä. Kotijoukkue Korihait otti kohtaamisessa 102–79-voiton ja kiilasi sarjapisteissä Tapiolan Hongan edelle päästen siis samalla pois taulukon viimeiseltä sijalta.

Paljon pisteitä aikaansaanutta Korihaiden hyökkäystä johtivat Prince Oduro 22:lla ja Trey Niemi 18:lla. Hongan Jahlil Tripp saavutti 24 pistettä.

 
9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

Näytä lisää vastaavia