Kobrat kävi lähellä muttei saanut katkaistua Seagullsin voittoputkea – Kotkassa reipas kotivoitto ja jatkoa Uran tappiokierteelle

6.11.2020 20:43 Miesten Korisliigassa pelattiin kahden ottelun kierros, josta sarjapisteet veivät voittamaton Helsinki Seagulls ja kakkossijalla niskaan hengittävä KTP-Basket.

Wayne Martin Jr teki Seagullsin kuudennessa perättäisessä voitossa 21 pistettä. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kobrat kävi kotiottelussaan erittäin lähellä Seagullsin voittoputken katkaisua, mutta pelin lopussa vieraat pitivät pintansa ja karkasivat ulottuvista. Isännät kärsivät lopulta 84–93-tappion.

Vielä neljännellä jaksolla Kobrat kävi voittajien kanssa tasoissa asti, ja ainoastaan kaksi minuuttia ennen loppusummeria eroa oli vain kaksi pistettä. Seagullsin kokeneen laiturin Timo Heinosen rikottuna tehty kori kuitenkin repäisi Seagullsin karkumatkalle. Tapaus tosin nostatti huomattavan määrän eriäviä mielipiteitä sekä kentällä että katsomossa, sillä osa olisi mieluummin tulkinnut tilanteen Heinosen askelrikkeeksi. Tilanteen jälkeen Kobrilla ei kuitenkaan enää ollut paluuta niskan päälle.

Kobrien riveissä nähtiin huimia esityksiä sekä taka- että etukentältä. Peliä johtanut Antto Nikkarinen upotti 20 pistettä ja antoi viisi koriin johtavaa syöttöä, kun taas korinalusta vartioinut Nathanial Grimes tilastoi 21 pistettä ja hurjat 18 levypalloa.

Voiton vieneen vierasjoukkueen puolella suurinta vastuuta korinteosta kantoi tällä kertaa 21 pistettä ja kuusi levypalloa tilastoinut Wayne Martin Jr, sillä Seagulls joutui pelaamaan ottelussa ilman lokakuun pelaajaksi valittua Kendale McCullumia. Erityisesti 16 pistettä ja viisi levypalloa kerännyt Shawn Huff koki puutteen vaikeuttaneen joukkueen peliä huomattavasti.

– Lapua on todella fyysinen jengi. Täältä ei ole helppoa hakea vierasvoittoa. He pelasivat kovaa, ja me jouduimme pärjäämään ilman pelinrakentajaamme, mutta saimme hyökkäyksemme toimimaan. Erityisesti Lapuan kovassa prässissä olisin kaivannut apua McCullumilta, Huff kommentoi Ruutu+:n haastattelussa.

Ottelutilastot

KTP pidensi Uran tappioputkea

Erinomaisen illan vietti myös Korisliigan toista sijaa pitävä KTP-Basket, joka kaatoi kotikentällään Ura Basketin reippaalla erolla 100–71. KTP:n voittotilasto on ottelun ansiosta nyt 5–2. Ura puolestaan on jumissa 0–6-tilanteessa.

KTP:n pisteiden tekoa johti poikkeuksellisesti Braxton Huggins 28 pisteellä, kun tyypillisesti isoimmat numerot takonut Gregory Mangano jäi vain kymmeneen. Uran puolella pisteiden teossa parhaiten pärjäsi Kevin Bracy-Davis 13:lla.

Entinen KTP:läinen, Uran laituri Joona Tuomala, kertoi ottelun ratkenneen oikeastaan jo alkumetreillä:

– Oli tosi mukavaa pelata entisessä kotihallissa. Kuuden minuutin kohdalla meidän pelimme hajosi täysin, emmekä sen jälkeen enää päässeet mukaan.

Ottelutilastot

 
11.5.2021 21:42 Korisliiga

Mestarit pysyvät yhdessä - Juho Nenonen Vilppaan kanssa jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Juho Nenosen kanssa. Tuleva kausi on Nenoselle 17. Korisliigassa.

7.5.2021 17:00 Korisliiga

Okko Järvi on Korisliigan Vuoden pelaaja, Pyrinnölle rutkasti tunnustusta

Kauhajoen Karhu Basketia edustanut Okko Järvi äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Tampereen Pyrintö putsasi palkintopöytää kolmessa eri kategoriassa.

6.5.2021 08:34 Korisliiga

Severi Kaukiainen Kauhajoelle – Malcolm ja Innamaa jatkavat oranssipaidoissa

Karhu Basket on solminut kaksivuotisen sopimuksen edelliset neljä kautta Kouvoja edustaneen Kaukiaisen kanssa. Seura käytti optiovuoden Collin Malcolmiin sekä sorvasi vuoden jatkosopimuksen Eero Innamaan kanssa.

4.5.2021 21:38 Korisliiga

Tuomas Hirvonen ja Kouvot vuoden mittaiseen jatkosopimukseen

Kausi 2021–22 tulee olemaan Kouvolan Poikien kasvatille jo kymmenes Kouvojen paidassa. Hirvosen sopimus sisältää ulkomaan option.

3.5.2021 15:30 Korisliiga

Juho Nenonen: ”Vilppaan mestaruus on rakennettu yhdessä”

Juho Nenonen saapui Salon Vilppaaseen syksyllä 2015. Nenonen on nähnyt läheltä sen työn, mitä salolaisjoukkueessa on tehty menestymisen eteen. Viime viikolla voitettu Suomen mestaruus on palkinto pitkäjänteisestä työstä.

3.5.2021 12:43 Korisliiga

Bojan Sarcévic palaa Korihaihin pitkällä sopimuksella

Uudenkaupungin Korihait ja taiturimainen takamies Bojan Sarcévic on solminut kolmivuotisen sopimuksen. Sarcévicin ansiokas ura Suomessa käynnistyi juuri Korihaissa.

27.4.2021 20:25 Korisliiga

Pantteri jäi Saloon! Vilpas raskaan puolustusväännön jälkeen seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen

Salon Vilpas nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Suomen mestaruuden, ja hopeamitalit jaettiin Kauhajoelle. Korisliiga-finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Vilppaan sentteri Jeremiah Wood.

25.4.2021 19:46 Korisliiga

Kauhajoki perui kesälomat – Karhun huikea energia venytti Korisliiga-finaalit vähintään kuudenteen otteluun

Kauhajoki kavensi kotivoitollaan miesten Korisliigan finaalit 3–2-tilanteeseen. Pelejä jatketaan tiistaina Salossa.

24.4.2021 12:02 Korisliiga

Koriksen supersunnuntai valtaa Ruudun – kuuden tunnin lähetyksessä katkolla miesten sekä naisten mestaruus

Tulevana sunnuntaina vietetään todellista korisfanien juhlaa, kun Ruutu välittää naisten 4. ja miesten 5. finaaliottelun suorana kanavillaan. Ennakkostudio käynnistyy jo klo 14.30. Peli-Karhut ja Vilpas voivat voitolla varmistaa Suomen mestaruuden.

23.4.2021 20:16 Korisliiga

Vilpas voiton päässä Pantterista – Mikko Koiviston tulitus takasi edun

Salon Vilpas kohensi voittotilastoaan 3–1:een kaatamalla kotonaan Kauhajoen.

21.4.2021 20:15 Korisliiga

Kauhajoki kavensi kotikentällään – vajaamiehisen joukkueen armoton puolustus tukahdutti Vilppaan

Salon Vilppaan johto Korisliiga-finaaleissa kaventui 2–1:een, kun Kauhajoen puolustus piti vieraat kurissa.

18.4.2021 18:03 Korisliiga

Vilpas jatkoi karhunkaatoa Korisliiga-finaaleissa – Rannikko tulessa kaaren takaa

Salon Vilppaan ja Kauhajoen välinen toinen finaaliottelu päättyi samoissa merkeissä kuin edellinenkin.

15.4.2021 21:51 Korisliiga

Seagullsille Korisliiga-pronssia – tahtipuikkoa heilutti kotimainen veteraaniosasto

Helsinki Seagulls juhli miesten Korisliigan pronssimitalia kotikentällään. Pronssimitalit olivat seuralle sen historian kolmannet.

15.4.2021 19:39 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin Kauhajoella – Salon Vilpas ryöväsi kotiedun heti

Salon Vilpas nappasi sarjajohdon ensimmäisessä finaaliottelussa Kauhajokea vastaan.

14.4.2021 14:45 Korisliiga

Korisliigan finaaliennakko: Hallitseva mestari kohtaa karaistuneen ennakkosuosikkien kaatajan

Kauhajoen ja Salon Vilppaan välisessä finaalisarjassa kohtaavat kaksi hyvin erilaista polkua kulkenutta joukkuetta. Ruutu välittää kaikki finaaliottelut studioineen omassa palvelussaan.

14.4.2021 08:23 Korisliiga

Äänestä hulvattoman Hang Time -sarjan paras jakso ja voita Korisliigan virallinen pelipallo

Ruudussa kauden mittaan nähty Hang Time -sarja Korisliiga-pelaajista on tuonut ihastuttavat persoonat lähemmäksi kannattajia. Nyt on aika äänestää kauden paras jakso.

13.4.2021 12:00 Korisliiga

Korisliigan pelaajat valitsivat tähdistöpelaajat omaan Dream Teamiinsa Veikkausuutisissa

Korisliigan yhteistyökumppani Veikkauksen sivuilla Korisliigan tähtipelaajat valitsevat tämän kauden pelaajista ne suosikkinsa, jotka ottaisivat omaan tähdistökentälliseen.

12.4.2021 12:05 Korisliiga

Korisliigan finaalien otteluohjelma vahvistettu

Karhu Basket ja Salon Vilpas aloittavat finaalisarjan torstaina 15.4. kello 18.00 Kauhajoella. Mestariksi vaaditaan neljä voittoa. Ruutu-palvelu välittää kaikki finaalit kotikatsomoihin.

11.4.2021 19:29 Korisliiga

Vilpas finaaliin – Aatu Kivimäen kylmähermoinen ajo ratkaisi välierät

Salon Vilpas selätti vaikeat ennakkoasetelmat ja lähetti ennakkosuosikki Helsinki Seagullsin pronssipeliin.

9.4.2021 20:56 Korisliiga

Kauhajoki varmisti finaalipaikan – Seagulls kavensi Vilppaan johtoa ja sinnittelee yhä mukana

Kauhajoki eteni miesten Korisliigan välieristä finaaliin ja lähetti Pyrinnön pronssiotteluun. Seagullsin ja Vilppaan sarjassa johto kapeni.

Näytä lisää vastaavia