Kobrat tarrasi oljenkorteensa kaatamalla viimeisestä pudotuspelipaikasta kiinni pitävän BC Nokian

29.3.2019 20:42 Kotietua puolivälieriin saalistavalle KTP:lle merkittävä kotivoitto Katajasta.

Khalil Smallin Kobrat piti kiinni mahdollisuudestaan edetä vielä pudotuspeleihin. Kuva: Pasi Ahola

Lapuan Kobrat otti pudotuspelihaaveidensa kannalta pakollisen voiton kaatamalla vierailija BC Nokian lopulta selvin lukemin 95–73 (46–35). BC Nokialle tappio tarkoitti, että viimeisissä neljässä runkosarjaottelussa panosta riittää, sillä Kobrat hengittää yhdeksännellä sijalla kahden voiton päässä kohteestaan.

Kobrien voitto tiesi myös sitä, että tasapisteisiin BC Nokian kanssa runkosarjan loputtua päätyessään etu on lapualaisilla. Kobrat nimittäin voittivat neljästä joukkueiden välisestä kohtaamisesta kolme.

Kobrat tarvitsevat huhtikuun neljästä jäljellä olevasta ottelustaan siis kaksi voittoa enemmän kuin BC Nokia omistaan. Kobrat saavat vielä vieraakseen Lapualle Kaarinan Ura Basketin ja Kouvolan Kouvot. Lisäksi lapualaisjoukkue matkaa Joensuuhun ja Uuteenkaupunkiin.

BC Nokian loppuohjelma on huomattavasti haastavampi: kotikentällä Pyrintö ja KTP, vieraissa Vilpas ja Seagulls.

– Voitto on voitto, mutta en silti ole täysin tyytyväinen. Me pystymme tekemään asioita vieläkin paremmin. Esimerkiksi levypalloissa olemme sarjan parhaita hyökkäyspäässä, mutta melko huonoja puolustuslevyissä. Se kertoo jostakin, Kobrien päävalmentaja Nenad Stefanovic pohti.

–  Jatketaan taistelua ihan loppuun asti, riippumatta onko panoksena playoff tai ei.

Perjantai-illan ottelu alkoi tunnustelevasti. Hiljalleen Kobrat otti komennon ja siirtyi yli kymmenen pisteen johtoon. BC Nokia reagoi siirtymällä paikkapuolustukseen. Hetkisen ajaksi paikka saikin Kobrien hyökkäämisen sakkaamaan. Jussi Turjan kolme kolmosta kuitenkin avasi lapualaisten urut ja kotijohto palautui kaksinumeroiseksi.

Toisella puoliajalla Kobrat ei enää vierailijoille siimaa antanut. BC Nokia menetti vielä pelaavasta kokoonpanostaan myös Niko Mattilan, joka pystyi auttamaan joukkuettaan vain reilun kuusi minuuttia ensimmäisellä puoliajalla.

– Onneksi olkoon Kobrat, hienoa suorittamista selkä seinää vasten, jos tässä kerta pudotuspelipaikasta pelataan. Neljä ja nolla menivät jaksot Kobrille. Ei mitään jakoa, ei mitään. Ei missään ottelun osa-alueella. Suoraan neljä–nolla, that’s it, BC Nokian käskyttäjä Tero Vasell kertoi.

– Ainoa ilonpilkahdus oli jälleen Antti Ahonen, joka pelasi kovat minuutit ja oli jälleen meidän parhaita plus/miinus-tilastossa. Ahonen on 18-vuotias jätkä, joka käy samalla lukiota. En tiedä, mikä on muiden selitys näin surkealle esitykselle. Tämä on surullista.

Kobrien tehomiehinä häärivät huimaan kevätvireeseen yltynyt Zane Waterman (22/7) ja Jaron Hopkins (19/8/5s). Myös Larry Anderson (16/5/8s/3t) kasasi hienot tilastolukemat.

Ilman järkälemäistä Sean O’Maraa pelanneen BC Nokian parhaat olivat Aapeli Alanen (19/13) ja Juan Davis Jr. (14/6).

Kobrat pelaa seuraavaksi lähtökohtaisesti loppukautensa haastavimman ottelun Joensuussa keskiviikkona. BC Nokialla on edessään pieni huili, kun vasta ensi viikon lauantaina edessä on Pirkanmaan paikallisvääntö Tampereen Pyrintöä vastaan.

Ottelutilasto 

KTP pitää kiinni kotiedusta, Kataja kaatui Kotkassa

KTP-Basket otti hyvin tärkeät sarjapisteet kotiparketillaan Joensuun Kataja Basketin vierailtua Kotkassa. KTP voitti kiihkeän kamppailun pudotuspeliasetelmista 100–79 (39–34).

Voittonsa turvin KTP tarrasi kaksin käsin sarjataulukon neljänteen sijaan, joka takaa puolivälieriin kotiedun. Viidentenä olevalla Katajalla tosin on plakkarissaan ainoastaan yksi voitto kotkalaisia vähemmän. Katajalla on lisäksi runkosarjaa jäljellä vielä seitsemän ottelu, KTP:llä enää viisi. Jos joukkueet päätyvät runkosarjan päätyttyä tasapisteisiin, on etu KTP:llä keskinäisen korieron turvin.

Ensimmäinen puoliaika oli hyvin tasainen, joskin KTP oli Kevin Langfordin 17 pisteen ansiosta molemmilla jaksoilla hieman edellä.

Toisella puoliajalla kotijoukkue meni heti menojaan. Eron kasvettua reippaasti yli kymmenen pisteen, ei vajaamiehiseltä Katajalta enää löytynyt kirivaihdetta. Katajalta olivat edelleen sivussa Topias Palmi, Tommi Huolila sekä Daniel Mullings.

KTP:n voiton takasivat suorituksillaan etenkin Langford (24/5/5s) ja Tyrell Nelson (20/10/4s). Antto Nikkarinen (17/2/8s) johti kotkalaisten peliä vakuuttavasti.

Katajan ykkösmiehiksi nousivat Ilari Seppälä (18/1/7s) sekä Samuli Vanttaja (15/5).

KTP matkaa tiistaina Saloon. Katajan tiivis ottelutahti jatkuu jo sunnuntaina kotiottelulla Karhu Basketia vastaan.

Ottelutilasto

 
10.6.2019 08:35 Korisliiga

Vuoden tulokkaana palkittu Niemi jatkaa Ura Basketissa

Trey Niemi on tehnyt jatkosopimuksen Korisliigassa pelaavan kaarinalaisseuran kanssa. Lisäksi seura teki sopimukset 17-vuotiaiden Edvard Gullichsenin ja Lauri Hännisen kanssa.

6.6.2019 20:27 Korisliiga

Palmi Korisliigan arvokkain pelaaja, Jones finaalien MVP

Kataja Basketiin viime kaudeksi siirtynyt ja Susijengissä ihastuttanut Topias Palmi on nimetty Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Finaalien MVP-pysti matkasi Karhu Basketin Suomen mestaruuteen johdattaneelle Cameron Jonesille.

6.6.2019 12:50 Pääjuttu

Joonas Iisalo suuntaa Bundesliigaan – Ville Tuominen Vilppaan päävalmentajaksi

Kolme edellistä kautta Vilpasta luotsannut Joonas Iisalo siirtyy Saksan Bundesliigassa pelaavan Crailsheimin apuvalmentajaksi Tuomas Iisalon johtavaan valmennustiimiin. Vilppaan päävalmentajaksi tulee Ville Tuominen yhden vuoden mittaisella sopimuksella.

3.6.2019 15:36 Korisliiga

Vesa Mäkäläinen jatkaa Lahti Basketballissa

Viime kaudella I divisioonan A:n voittanut ja paikan Korisliigaan lunastanut Lahti Basketball on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen kapteeni Vesa Mäkäläisen kanssa.

2.6.2019 16:48 Pääjuttu

Bojan Sarcevic ja Karhu Basket jatkosopimukseen

Sopimus on kestoltaan kahden vuoden mittainen. 31-vuotias takamies johdatti Karhu Basketin kahteen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen.

31.5.2019 10:08 Korisliiga

Jussi Laakso Seagullsin päävalmentajaksi – Vesa Vertio täydentää valmennusjohdon

Helsinki Seagulls on nimittänyt uudeksi päävalmentajaksi Jussi Laakson, joka johdatti Karhu Basketin kahteen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen. Vesa Vertio saapuu Seagullsiin Saksan Bundesliigassa pelaavasta Crailsheim Merlinsistä.

29.5.2019 12:00 Korisliiga

Aapeli Alanen vahvistamaan Kataja Basketia – Samuli Vanttajalle jatkosopimus

Alanen löi päättyneellä kaudella itsensä kaikkien tietoisuuteen BC Nokian paidassa, kun hän tilastoi 14,3 pistettä ottelua kohden. Samuli Vanttaja ja Valtteri Mervola puolestaan tekivät jatkosopimukseen joensuulaisseuran kanssa.

29.5.2019 09:51 Korisliiga

Tilastoykkönen Timo Heinonen jatkosopimukseen Seagullsin kanssa

Helsinki Seagulls on tehnyt 1+1-mittaisen jatkosopimuksen 37-vuotiaan Timo Heinosen kanssa. Heinosella on vyöllä kaikkien aikojen eniten Korisliiga-otteluita, joita on pudotuspelit mukaan lukien 825.

28.5.2019 13:01 Korisliiga

Greg Gibson BC Nokian päävalmentajaksi - Shawn Hopkins ja Lassi Nikkarinen näätäpaitaan

Greg Gibsonin sopimus on kestoltaan kolmivuotinen. Uusina pelaajina saapuvat Yhdysvaltojen yliopistoparketeilta BC Nokian oma kasvatti Shawn Hopkins sekä Lassi Nikkarinen. Lisäksi Näädissä jatkavat suomalaisista Daniel Dolenc, Niko Mattila, Teemu Sulonen ja Antti Ahonen.

27.5.2019 15:05 Korisliiga

Karhu Basketin Vesa Ojala: ”Haluamme, että meidän kauttamme noustaan Euroopan kentille”

Karhu Basketin puheenjohtaja Vesa Ojalan mielestä kulunut kausi ei ollut helppo, vaikka nyt joukkue juhliikin toista peräkkäistä mestaruutta.

26.5.2019 19:32 Korisliiga

Karhu Basket uusi Suomen mestaruutensa – ”Tämä on todella liikuttava hetki”

Kouvot pisti mestarin jo ahtaalle, muttei onnistunut lopulta venyttämään finaalisarjaa enää kuudenteen kohtaamiseen. Ville Kauniston komea ura päättyi hopeamitaliin.

25.5.2019 13:34 Korisliiga

Karhu Basket voiton päässä mestaruuden uusimisesta: "Tässä kohtaa putket ovat yhtä tyhjän kanssa"

Päävalmentaja Jussi Laakso luottaa siihen, että hallitsevan mestarin keskittyminen on sunnuntaina kohdallaan.

24.5.2019 20:49 Korisliiga

Karhu Basket tyrmäsi Kouvot vieraskentällä – Mestaruus katkolla jo sunnuntaina Kauhajoella

Karhu Basket voitti Kouvolassa peräti 38 pisteellä ja johtaa näin Korisliigan finaaleja otteluvoitoin 3–1. Toinen peräkkäinen mestaruus on enää yhden voiton päässä.

23.5.2019 09:07 Korisliiga

Seagulls hankki lisää Susijengin vakiokalustoa – Ilari Seppälä siirtyy Joensuusta Helsinkiin

26-vuotias Lapuan Korikobrien kasvatti aloitti Korisliiga-uransa jo vuonna 2009 Kouvojen paidassa. Seagullsilla on sopimukset myös Tuukka Kotin, Shawn Huffin ja Ricky Waxlaxin kanssa.

22.5.2019 21:09 Korisliiga

Karhu Basket voitti kolmannen finaalin kotiluolassaan – Kouvot puolustaa omaa kotitaikaansa perjantaina

Karhu Basketin takakentän kaksikko Cameron Jones ja Bojan Sarcevic tykittivät yhteensä 47 pistettä. Voitto oli jo 19. peräkkäinen kotivoitto Kauhajoella.

20.5.2019 20:52 Korisliiga

Kouvot tasoitti finaalivoitot ja aiheutti Karhu Basketille ensimmäisen tappion pudotuspeleissä

Kouvot hallitsi toista finaalikohtaamista alusta loppuun. Kolmas loppuottelu pelataan keskiviikkona Kauhajoella.

20.5.2019 09:33 Susijengi

Suomeen palaava Shawn Huff: ”Korisliigassa on leveyttä ja laajuutta”

Korisliigaan saadaan syksyllä kosolti kansainvälistä kokemusta lisää, kun Helsinki Seagullsin kanssa kolmivuotisen sopimuksen solminut Susijengin kapteeni Shawn Huff, 35, kirmaa kotimaan pääsarjakentille ensimmäistä kertaa viiteentoista vuoteen.

18.5.2019 20:58 Korisliiga

KTP-Basket juhli Salohallissa pronssimitaleja

Kotkalaiset nousivat mitalikantaan vain seitsemän sekuntia ennen loppua Tyrell Nelsonin kahdella vapaaheitolla.

18.5.2019 13:12 Korisliiga

Kapteeni Lehto jatkaa Pyrinnössä

Tampereen Pyrintö ja Antero Lehto ovat solmineet 1+1-vuotisen jatkosopimuksen. Seuraikoni Lehdon sopimuksessa on optio kaudesta 2020-21.

17.5.2019 21:07 Korisliiga

Karhu Basket piti kotiedustaan kiinni kynsin hampain – Finaalit jatkuvat maanantaina Kouvolassa

Kouvot osoitti olevansa valmis haastamaan hallitseva Suomen mestarin, joka on voittanut kotiparketillaan jo 18 kertaa putkeen. Greg Mangano takoi Karhu Basketille 30 pistettä.

Näytä lisää vastaavia