Koponen ratkaisi voiton Bayern Münchenille - Nuutinen ja Ahonen loistivat Espanjassa

9.12.2019 09:08 Petteri Koposen onnistunut kolmen pisteen heitto summerin soidessa piti Bayern Münchenin puhtaalla pelillä Saksan Bundesliigassa. Espanjan LEB Orossa Matti Nuutinen ja Roope Ahonen olivat kovassa iskussa, kun he avittivat joukkueensa voittoihin ja Alexander Madsen ylsi tupla-tuplaan Latviassa.

Petteri Koponen oli Bayern Münchenin sankari. (Kuva: Ville Vuorinen)

Bayern München joutui kotikentällään tiukoille Göttingeniä vastaan, mutta joukkueen sankariksi nousi Koponen, joka viileästi pussitti ratkaisevan kolmen pisteen heiton sisään pelikellon täyttyessä ja Bayern pääsi juhlimaan 82-81 (34-38)-voittoa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Koponen pussitti ottelussa molemmat kolmen pisteen heittonsa ja kasasi lisäksi kolme levypalloa ja kaksi syöttöä.

- Vaikea peli taas Tel Avivin reissun jälkeen, mutta voitot lasketaan ja onneksi meni heitto säkkiin. En saanut paljon paikkoja pelissä, mutta toinen kolkki oli sitäkin maukkaampi ja voitto kotiin, Koponen iloitsi voiton jälkeen.
Ottelutilastot

Bundesliigassa nähtiin suomalaisvalmentajien kohtaaminen, kun Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Crailsheim Merlins isännöi Daniel Herbertin apuvalmentamaa Frankfurt Skylinersia. Herbert pääsi lähtemään kotimatkalle 76-68 (37-34)-voitto taskussaan. Crailsheimilla on nyt kuusi voittoa ja neljä tappiota, kun Frankfurtin saldo on päinvastainen neljä voittoa ja kuusi tappiota.
Ottelutilastot

Daniel Janssonin apuvalmentama Ulm paranteli asemiaan voittamalla vieraissa Oldenburgin 104-91 (53-50). Ulmilla on nyt koossa viisi voittoa ja kuusi tappiota.
Ottelutilastot

Espanjan liigassa Sasu Salinin Teneriffa jatkoi hyviä otteitaan voittamalla kotikentällään Murcian 85-78 (40-38). Salin auttoi joukkuettaan kuudella pisteellä, kolmella voitolla ja kahdella syötöllä. Teneriffan saldo on nyt seitsemän voittoa ja viisi tappiota.
Ottelutilastot

LEB Orossa Nuutinen heitti Oviedolle 20 pistettä, otti kaksi levypalloa ja antoi yhden syötön, kun Oviedo voitti kotonaan Granadan 82-81 (42-42). Voitto oli Oviedon kauden neljäs, kun 12 kierrosta on takana.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ahonen oli niin ikään joukkueensa paras pistemies, kun hän heitti 18 pistettä Breoganin voittaessa Melillan 88-84 (56-40). Ahonen tilastoi myös yhden levypallon ja kuusi syöttöä. Voitto oli Breoganille neljäs peräkkäinen ja samalla kauden kahdeksas.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Alex Murphyn Gipuzkoa hävisi Castellon vieraana jatkoajan jälkeen 87-91, 79-79 (44-49). Murphy saalisti yhdeksän pistettä, kolme levypalloa ja neljä syöttöä. Tappiosta huolimatta Gipuzkoa jatkaa sarjassa toisena yhdeksän voiton ja kolmen tappion tilastoilla.
Ottelutilastot

LEB Platassa Edon Maxhuni joutui Gran Canarian kanssa tunnustamaan Pratin paremmakseen 61-69 (34-28). Maxhuni keräsi kahdeksan pistettä, neljä levypalloa, kaksi syöttöä ja riiston.
Ottelutilastot

Ranskan liigassa Jamar Wilson ja JL Bourg Basket taipui kotonaan Dijonille 101-73 (37-50). Wilsonin ainoaksi tilastomerkinnäksi tuli yksi levypallo. Bourg Basketilla on yhdeksän voittoa ja neljä tappiota.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin apuvalmentaman Strasbourgin voittoputki katkesi 90-93 (49-47)-tappiolla Nanterrea vastaan. Strasbourgilla on seitsemän voittoa ja kuusi voittoa.
Ottelutilastot

Topias Palmi pääsi herkuttelemaan hienolla voitolla. (Kuva: Ville Vuorinen)

Topias Palmi pääsi juhlimaan kovaa päänahkaa, kun Vanoli Cremona kaatoi Italian liigaa alkukauden dominoineen ja tappioitta pelanneen Virtus Bolognan 78-66 (46-34). Avausviisikossa aloittanut Palmi keräsi neljä pistettä ja yhden riiston ottelussa. Voitolla Cremona nousi neljänneksi ja sillä on nyt seitsemän voittoa ja neljä tappiota.
Ottelutilastot

VEF Riika jatkaa puhtaalla pelillä Viron ja Latvian yhteisliigassa voitettuaan TalTechin 74-69 (28-34). Madsen osoitti taas monipuolisuuttaan 10 pisteen, 11 levypallon, yhden syötön, kahden riiston ja neljän torjunnan saldollaan.
Ottelutilastot

Puolan liigassa Carl Lindbomin Radom joutui tunnustamaan Arka Gdynian paremmakseen 85-68 (46-32). Lindbom lähenteli tupla-tuplaa kahdeksan pisteen ja yhdeksän levypallon saldoilla. Radomilla on kuusi voittoa ja viisi tappiota.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen luotsaama Swans Gmunden jatkoi vahvasti voittamalla kotonaan Wien Timberwolvesin 91-66 (54-40). Swans nousi samalla jaetulle kärkisijalle yhdeksällä voitolla ja kahdella tappiolla.
Ottelutilastot

 
22.4.2020 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi ulkomailla – ”Ihan tyytyväinen olen omaan peliini”

Ilari Seppälä, 27, sai tällä kaudella ensikosketuksensa ulkomaiden koriskentille, kun hän pelasi hyvän kauden Ranskan ProB:ssä Aix-Mauriennen joukkueessa. Kausi oli kokonaisuudessaan Seppälälle hyvä kokemus.

19.4.2020 21:58 Suomalaiset ulkomailla

Päävalmentajapesti nosti Lassi Tuovin pyramidin huipulle – ”Stressitasot ja paineet ovat ihan eri sfääreissä”

Lassi Tuovin kauteen mahtui paljon, kun hän nousi kesken kauden SIG Strasbourgin päävalmentajaksi ja allekirjoitti seuran kanssa myös kahden vuoden jatkosopimuksen. Seuraavaksi Tuovi yrittää nostaa Strasbourgin takaisin Ranskan kärkijoukkueiden joukkoon.

15.4.2020 16:11 Suomalaiset ulkomailla

Perheenlisäys piristi Sasu Salinin karanteeniarkea – ”Vaipanvaihtokin on sujunut ihan hyvin”

Sasu Salin odottelee edelleen kauden jatkopäätöksiä Espanjassa. Normaaleihin karanteenirutiineihin on tullut viime aikoina muutos, kun Salinin ja hänen avopuolisonsa perheeseen syntyi tyttövauva.

12.4.2020 20:43 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla ikimuistoinen debyyttikausi ulkomailla

Topias Palmi, 25, siirtyi viime syksynä Italian kärkiseuroihin lukeutuvan Vanoli Cremonan riveihin. Palmin kauteen mahtui käänteitä sekä kentällä että sen ulkopuolella.

10.4.2020 20:23 Suomalaiset ulkomailla

Harjoittelu ja perhe täyttäneet Petteri Koposen arjen

Petteri Koponen on pystynyt pitämään kunnostaan hyvin huolta siltä varalta, että Saksan Bundesliiga ja Euroliiga vielä jatkuisivat tällä kaudella. Koponen on päässyt Münchenissä sekä hyvin harjoittelemaan että viettämään laatuaikaa perheen kanssa.

8.4.2020 16:13 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä rauhallisin mielin Ranskassa – ”Ihan hyvin on mennyt toistaiseksi”

Ranskan koripalloliitto lopetti jo alaisuudessaan olevat kilpailut, mutta miesten ja naisten pääsarjat sekä miesten ProB ovat edelleen tauolla. ProB-joukkue Aix-Mauriennessa pelaava Ilari Seppälä odottelee päätöstä kauden jatkosta rauhallisin mielin.

6.4.2020 12:48 Susijengi

Lassi Tuoville kaksivuotinen jatkosopimus SIG Strasbourgiin

Tammikuun lopussa SIG Strasbourgin päävalmentajaksi nostettu lappeenrantalaislähtöinen Lassi Tuovi, 33, on solminut joukkueensa kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen. Tuore sopimus pitää Tuovin Strasbourgissa ja Ranskan Pro A -liigassa kevääseen 2022 asti.

27.3.2020 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomin pelissä alkaa näkyä vuosien kerätty kokemus – ”Suorittamiseni oli tänä vuonna tasaisempaa”

Carl Lindbom, 28, pelasi toista kauttaan puolalaisen Radomin riveissä. Lindbom urakoi tälläkin kaudella isoja minuutteja hyvillä tehoilla. Erityisen iloinen Lindbom oli koko kauden jatkuneesta tasaisuudesta.

24.3.2020 10:15 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenista Latvian mestari

Alexander Madsen, 25, sai tililleen Latvian mestaruuden, kun Latvian koripalloliitto päätti lopettaa koripallokauden kruunaten samalla VEF Riian mestariksi. Madsenille itselleen kausi oli jälleen rikkonainen loukkaantumisten takia, mutta paljon viitteitä paremmasta löytyi myös.

18.3.2020 08:54 NCAA

Valtonen jättää Arizona Staten, Murphy vaihtaa koulua

Susijengiä myöten kannuksiaan kerännyt Elias Valtonen, 20, jättää Arizona Staten ja on palaamassa Suomeen pohtimaan koripallouransa seuraavaa askelta. Tomas Murphy, 21, taas vaihtaa yliopistoa Yhdysvalloissa.

5.3.2020 09:19 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin vireessä Mestarien liigan pudotuspeleissä – ”Peli kulki ihan kivasti”

Mestarien liigan pudotuspelit alkoivat viikolla ja Sasu Salin oli auttamassa Teneriffaa neljännesvälierän avausvoittoon. Alexander Madsen pääsi juhlimaan kärkiottelun voittoa Viron ja Latvian yhteisliigassa.

1.3.2020 23:31 Suomalaiset ulkomailla

Lindbom säväytti donkilla ja tupla-tuplalla

Carl Lindbom vastasi suomalaismiesten viikon näyttävimmästä suorituksesta iskemällä Puolan liigassa komean putback-donkin sekä tilastoimalla tupla-tuplan. Espanjassa Sasu Salin, Alex Murphy ja Edon Maxhuni olivat jälleen joukkueensa parhaimmistoa ja Alexander Madsen oli tehokkaana Latviassa.

28.2.2020 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi jatkaa SIG Strasbourgin peräsimessä kauden loppuun

Kuukauden päivät Ranskan Pro A:ta pelaavan SIG Strasbourgin päävalmentajana toiminut lappeenrantalaislähtöinen Lassi Tuovi, 33, jatkaa joukkueen peräsimessä pelikauden 2019-20 loppuun asti. Tiedosta uutisoi SIG Strasbourg verkkosivuillaan torstai-iltana.

18.2.2020 15:09 Susijengi

Ammattilaistulokkaat Seppälä ja Maxhuni tuovat uudet oppinsa Susijengin käyttöön

EM-karsintaleiritykseensä eilen kerääntyneessä Susijengissä pelaa useampikin ensimmäisen kauden euroammattilainen. Pelinrakennusosastolla Joensuusta Ranskan Aix-Maurienneen siitynyt Ilari Seppälä ja Yhdysvalloista CB Gran Canarian farmijoukkueeseen edennyt Edon Maxhuni uskovat kansainvälisen ammattilaiskokemuksen auttavan heitä myös maajoukkueympyröissä.

18.2.2020 10:59 Korisliiga

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson Kataja Basketiin

Alkukaudella Ranskan Pro A:ssa Bourg-en-Bresseä edustanut Susijengin pelinrakentaja Jamar Wilson, 35, palaa kahdeksan ja puolen vuoden jälkeen Suomeen ja Korisliigaan. 185-senttisen, kaksissa arvokisoissa Suomea edustaneen Wilsonin uusi osoite on joensuulainen Kataja Basket, jota hän edustaa loppukauden ajan. Sopimukseen sisältyy optio kaudesta 2020-21.

17.2.2020 10:42 Susijengi

Katsaus Susijengin pelaajien seurajoukkuekauteen 2019-2020

Susijengin pelaajat kerääntyvät yhteen ensimmäisen EM-karsintaikkunan merkeissä tänään maanantaina. Susipelaajien kausi 2019-20 seurajoukkueissaan on ollut tuloksellinen niin kansainvälisillä kentillä kuin kotoisessa Korisliigassakin, arvioi Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann.

14.2.2020 10:21 Suomalaiset ulkomailla

Salinin ja Tuovin cup-urakat käynnistyvät perjantaina

Euroopan koripallosarjoissa pelataan cup-kilpailuja viikonlopun aikana. Sasu Salin jahtaa viime viikonlopun Intercontinental Cupin mestaruuden jatkoksi Espanjan Copa del Rey'n voittoa ja Lassi Tuovin SIG Strasbourg puolustaa Ranskan Leaders Cupin voittoa.

13.2.2020 11:55 Suomalaiset ulkomailla

Lindbom ja Palmi aloittavat taistelun cup-mestaruuksista

Useissa Euroopan koripallosarjoissa taistellaan loppuviikosta cup-mestaruuksista. Susijengiläisistä ensimmäisinä tositoimissa ovat Carl Lindbom Puolassa ja Topias Palmin Vanoli Cremona lähtee puolustamaan Italian cup-mestaruuttaan.

10.2.2020 07:46 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli seurajoukkueiden maailmanmestaruutta

Sasu Salin pääsi ensimmäisenä suomalaispelaajana juhlimaan seurajoukkueiden maailmanmestaruusturnauksen, FIBA Intercontinental Cupin, voittoa.

6.2.2020 14:31 Suomalaiset ulkomailla

Salin uskoo voittomahdollisuuksiin Mestarien liigassa – Madsen ja Tuovi pettyivät

Mestarien liigan lohkovaihe saatiin päätökseen keskiviikkona. Sasu Salinin Teneriffa eteni lohkostaan jatkoon ja jatkaa taistelua kilpailun voitosta. Alexander Madsenin VEF Riian ja Lassi Tuovin SIG Strasbourgin urakka päättyi sen sijaan lohkovaiheeseen.

Näytä lisää vastaavia