Korihait avasi vihdoin voittotilinsä – varmaotteinen Sarcevic loisti kentän tehokkaimpana

13.11.2021 20:38 Korihait sai vihdoin auki voittotilinsä miesten Korisliigassa. Illan muita voittajia olivat Kobrat, Bisons ja Kauhajoki.

Bojan Sarcevic johti Korihait kauden ensimmäiseen voittoon. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Korihait ei näyttänyt tänään kotikentällään Uudessakaupungissa alkuunkaan siltä, että joukkue olisi tulossa yhdeksän ottelun tappioputkesta. Isännät kesyttivät Lahti Basketballin roimalla marginaalilla 86–62.

Huippuillan ehdottomana pääarkkitehtina työskenteli paikallissankari Bojan Sarcevic. Tällä kaudella paluun kasvattajaseuraansa tehnyt pelinjohtaja latoi taululle 20 pistettä sekä keräsi merkinnät kuudesta levypallosta ja kuudesta koriin johtavasta syötöstä. Hänen tehokkuuslukemansa 25 oli ottelun korkein.

Lahden pistesankarina puolestaan nähtiin loukkaantumisestaan toipunut Admon Gilder, jota ei ole kentällä päästy muutamaan viikkoon näkemään. Gilder oli poissaolosta huolimatta kovassa vireessä tehdessään 19 pistettä. Tehokkaana tutkaparina toimi Antonio Ballard, joka osui 13 pistettä ja keräsi 11 levypalloa.

Lahden voittotilasto on parhaillaan 5–5, kun taas viimeistä sijaa pitävän Korihaiden lukema näyttää 1–9.

Ottelutilastot

 

Pelkkien kotivoittojen kierros

Sarjakakkonen Kauhajoki pönkitti asemaansa reippaalla kotivoitolla kaataessaan Kataja Basketin 92–67. Ottelun pistekuninkaana nähtiin juuri Kuukauden Valopilkuksi valittu Cameron Jones – hänelle merkittiin 21 pistettä, viisi levypalloa ja kahdeksan syöttöä.

Suomalaistakamies Eero Innamaa toi joukkueelleen 11 pistettä.

– Jo ensimmäisellä puoliajalla näytti ensimmäisen kerran siltä, että saisimme eron vähän repsahtamaan, mutta nukahdimme muutaman kerran ja Kataja rankaisi heti. Lopussa se sitten vihdoinkin repsahti, ja sen ratkaisi pelaamisemme intensiteetti, totesi Innamaa.

Katajan kovimmat pistemiehet olivat Christopher McKnight ja Markel Crawford, kumpikin 16:lla.

Ottelutilastot

Kobrat sai vääntää kalkkiviivoille asti Tampereen Pyrinnön kanssa, mutta lopulta lapualaiset pitivät pisteet kotona luvuin 93–91.

Ottelussa erityiset huippusuoritukset nähtiin voittajajoukkueen Christian Lutete IV:ltä, joka sai aikaan 39 pistettä ja kahdeksan levypalloa, Benjamin Raymondilta, joka lisäsi soppaan 13 pistettä, kymmenen levypalloa ja viisi syöttöä, sekä Antto Nikkariselta, joka osui 13 pistettä ja kymmenen syöttöä.

Pyrinnön paras tilastonikkari oli tällä kertaa Devante Foster, joka merkkautti 22 pistettä ja kymmenen levypalloa.

– Oli todella kova ja hyvä peli. Molemmat joukkueet onnistuivat omissa asioissaan tänään. Pelasimme taktisesti hyvän pelin. Toisella puoliajalla saimme hyviä heittopaikkoja ja pistimme heitot sisään, kommentoi Kobrien päävalmentaja Ville Turja.

Ottelutilastot

Illan neljäs kotivoittaja oli Bisons Loimaa, joka lähetti BC Nokian bussiin tappio niskassa. Isännät veivät pelin 71–64.

Kaikkien tilastokategorioiden keisari Bisonsin riveissä oli takamies Cortez Edwards, joka kirjautti 22 pistettä, kahdeksan levypalloa ja neljä syöttöä.

Nokialla pistekuninkuuden vei Terry Thomas 18:lla, mutta häikäisevimmän jäljen jätti Arnaldo Toro, joka osui 12 pistettä mutta keräsi tolkuttomat 26 levypalloa. Työ ei silti riittänyt voittoon asti.

– Onnittelut Bisonsille voitosta. He ansaitsivat sen tänään. Olemme tällä hetkellä huono koripallojoukkue. Bisons haavoitti meitä monella osa-alueella, emmekä pystyneet vastaamaan heidän kovuuteensa. Meidän pitää olle tasaisempia otteissamme ja kilpailla kovempaa, jotta pystymme voittamaan tässä sarjassa, kommentoi Nokian päävalmentaja Greg Gibson.

Ottelutilastot

 
18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

Näytä lisää vastaavia