Koripalloseuroille hyvitystä ensi kauden sarjamaksuista

16.4.2021 16:00 Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt sarjamaksujen hyvittämisestä jäsenseuroilleen. Pelikauden 2021–22 maksuihin kohdistettavien hyvitysten suuruus on 161 000 euroa.

Koronapandemia on asettanut viimeisen reilun vuoden aikana urheiluseurat vaikeaan tilanteeseen.  

Koripalloliiton hallituksen päätöksen mukaisesti tulevan kauden sarjamaksuja hyvitetään kesken jääneen kauden 2020–21 osalta. Jäsenseurat saavat 50 prosentin hyvityksen niistä sarjoista, joiden pelejä on pelattu syksyllä ja/tai keväällä. 100 prosentin hyvityksen seurat saavat sarjoista, joiden pelejä ei pelattu lainkaan. Sarjamaksuja ei hyvitetä aikuisten pääsarjajoukkueille (Korisliigat, miesten I divisioona A ja B, naisten I divisioona), koska sarjoja on pystytty pelaamaan tilanteesta riippumatta. 

Yhteensä sarjamaksuhyvitysten suuruus on 161 000 euroa, joka hyvitetään kauden 2021–22 sarjamaksuissa. Hyvitykset kohdistetaan seuroille, joilla on kauden 2020–21 maksut suoritettuna. Sarjamaksuhyvitys kohdennetaan vain sarjamaksuja, ei muita laskuja vastaan. Lisätiedot seurakohtaisesta hyvityslaskusta lähetetään kullekin seuralle tämän kauden kuluessa.  

Pelaajien henkilökohtaiset lisenssimaksut ja niiden mahdolliset palautukset ovat repaleisen kauden aikana nousseet usein kysyttyjen kysymysten listalle. Ilman valtion nimenomaista tukea palautuksiin, ei lisenssimaksujen palautuksille ole perusteluja, sillä lisenssi on oikeus kilpailla, joka tarvitaan yhtäkin ottelua varten, eikä sitä ole sidottu mihinkään ottelumäärään.   

Koripalloliitto tutkii muita mahdollisia tukimuotoja, kun tiedossa on, miten pelikausi saadaan vietyä päätökseen ja mitä valtion rajoitus- ja tukipäätöksiä siihen kohdistetaan.  

Olympiakomitea esittää yhdessä jäsenjärjestöjen kanssa 65 miljoonan euron tukipakettia  

Koripalloliitto on yhdessä muiden lajiliittojen kanssa ja Olympiakomitean johdolla ollut valmistelemassa esitystä, jolla haetaan liikunnalle ja urheilulle 65 miljoonan euron tukipakettia valtion seuraavaan lisätalousarvioon.  
 
Tukipaketilla tulisi korvata koronaviruspandemian aiheuttamia taloudellisia menetyksiä ja turvata toiminnan jatkuminen. Olympiakomitean ja jäsenjärjestöjen esityksessä kiinnitetään huomiota siihen, että viranomaisrajoituksista aiheutuneita taloudellisia tappioita tulee lisätalousarvioissa korvata liikunnalle ja urheilulle kuten muillekin toimialoille. Olympiakomitea esittää, että lajiliitot vastaisivat eritysavustuksen edelleen jakamisesta jäsenseuroilleen.  

Viime vuoden toukokuussa Suomen eduskunta myönsi 19,6 miljoonan euron lisärahoituksen liikunnalle ja urheilulle, jota seurat ovat voineet hakea suoraan Opetus- ja kulttuuriministeriöltä kahdesti. 

Osana kyseistä lisärahoitusta Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi koripalloseuroille 180 600 euron erityisavustuksen urheilun ylimmille ja divisioonatasolle sarjojen keskeytymisen takia kesäkuussa 2020 sekä naisten ja miesten Korisliiga-seuroille tyhjille katsomoille järjestettyjen ja siirrettyjen otteluiden kustannusten tukemiseksi 459 400 euroa helmikuussa 2021.  

Suomen Koripalloliitto on lisäksi myöntänyt Korisliiga-seuroille palautuksia ja tukea 84 000 euroa ja We deliver -rahasto on tukenut vähävaraisia perheitä korona-aikana liki 45 000 eurolla, joka on suuntautunut seurojen kausimaksuihin. 

 
21.10.2023 14:05 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliiton syysliittokokous käsitteli lauantaina liiton edellistä tilikautta

Koripalloliiton tilikausi kääntyi niukasti tappiolliseksi. Kokouksen avauspuheenvuorossaan puheenjohtaja Timo Elo jakoi kiitosta rohkeille seuroille.

13.10.2023 12:00 Koripalloliitto tiedottaa

Heini Santos on Koripalloliiton uusi viestintä- ja markkinointipäällikkö

Suomen Koripalloliiton uudeksi viestintä- ja markkinointipäälliköksi on nimitetty Heini Santos (os. Suokari). Santos aloittaa uudessa tehtävässään 16.10.2023.

28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

4.8.2023 09:00 Yhteistyökumppanit

Craft Sportswear on Suomen koripallomaajoukkueiden uusi varustekumppani

Tunnettu urheiluvaatemerkki Craft vaatettaa kaikki Suomen koripallomaajoukkueet monivuotisella yhteistyösopimuksella. 

21.6.2023 09:42 Koripalloliitto tiedottaa

Heikki Tuomala -palkinto Paavo Pitkäselle

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt historian 34. Heikki Tuomala -palkinnon Paavo Pitkäselle, joka on toiminut laaja-alaisesti urheilujärjestötoiminnan eri osa-alueilla.

23.5.2023 13:00 MU18

Tampere isännöi myös 18-vuotiaiden miesten koripallon EM-kisoja 2024

18-vuotiaiden EM-kisat kokoavat 16 maanosan parasta maata Tampereelle heinä-elokuun taitteessa 2024. Suomen Koripalloliitto ja Tampereen kaupunki ovat tehneet sopimuksen kisojen järjestämisestä.

22.4.2023 12:53 Koripalloliitto tiedottaa

Airamaa, Forsström ja Sten jatkavat liittohallituksessa

Koripalloliiton kevätliittokokous järjestettiin 22.4. lähikokouksena Scandic Espoossa. Liittohallituksen kolme erovuoroista jäsentä hyväksyttiin ehdollepanotoimikunnan esityksen mukaisesti seuraavalle kolmivuotiskaudelle, kun Marko Airamaa, Kaisa Forsström ja Tiina Sten jatkavat liittohallituksessa.

19.4.2023 10:30 Susiladies

Ilkka Palviainen naisten maajoukkueen päävalmentajaksi

Suomen naisten koripallomaajoukkueen päävalmentajana aloittaa Ilkka Palviainen, 43. Palviainen on toiminut toistakymmentä vuotta Suomen eri tyttömaajoukkueiden valmentajana. Tulevana kesänä naisten maajoukkueen tärkein yksittäinen kilpailutapahtuma on Kiinassa pelattavat Universiadit, johon joukkue lähtee uuden päävalmentajan johdolla.

21.3.2023 12:00 Sudenpennut

Suomelle myönnettiin 18-vuotiaiden poikien EM-kilpailut kesälle 2024

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) hallitus myönsi Suomelle 18-vuotiaiden poikien EM-kilpailujen järjestelyoikeuden. Kisat pelataan heinä-elokuun taitteessa 2024.

21.3.2023 09:19 Koripalloliitto tiedottaa

Liikettä Suomeen – liikuntaväen yhteinen viesti eduskuntavaalien alla

Suomi tarvitsee lisää liikettä. Tulevissa eduskuntavaaleissa ja sen jälkeen laadittavassa hallitusohjelmassa linjataan liikunnasta ja urheilusta seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Liikunta- ja urheiluyhteisön yhteisenä tavoitteena on, että liikkeen, liikunnan ja urheilun lisääminen nousevat hallitusohjelman yhdeksi avaintavoitteeksi.

Näytä lisää vastaavia