Korisliiga-ennakko: hopeamitalisti Kouvot tulevaan kauteen tulokasvalmentaja Ojan johdolla

26.9.2019 11:45 Viime kauden hopeajoukkue Kouvot lähtee tulevaan kauteen muutoksen keskellä. Vaikka osa menestyksen takuumiehistä jatkavatkin joukkueessa, Kouvolassa on uudistuttu monella rintamalla.

Viime kaudella upeat pudotuspelit pelanneelle Severi Kaukiaiselle on luvassa lisää vastuuta tällä kaudella. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Joukkueen päävalmentajana aloittaa Tuomas Oja, jolle alkava kausi on ensimmäinen päävalmentajana Korisliigassa. Viisi edellistä vuotta Oja on toiminut apuvalmentajana Korisliigassa, päävalmentajakokemusta hänellä on muun muassa naisten Korisliigasta. 

- Jokainen kausi on toki omanlainen haasteensa. Itselläni alkaa nyt kuudes kausi Korisliigassa, siinä mielessä ympäristö on tuttu ja sen puolesta ei varmaankaan tule yllätyksiä. Liigassa pelanneet suomalaispelaajat ja useamman vuoden täällä pelanneet ulkomaalaispelaajat ovat tuttuja. 

- Viiden vuoden aikana olen oppinut, miten runkosarja- ja pudotuspelimaailmat toimivat. Apuvalmentajana työ oli pitkälti pelkkää korista, mutta nyt olen vastuussa tuloksista ja päätöksistä sekä kaikista joukkueen ympärillä olevista asioista, Oja avaa.

Tuomas Oja (vas) juhli apuvalmentajana Suomen mestaruutta Kataja Basketissa Greg Gibosnin (oik) sekä Pekka Salmisen aisaparina. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga
Tuomas Oja (vas) juhli apuvalmentajana Suomen mestaruutta Kataja Basketissa Greg Gibosnin (oik) sekä Pekka Salmisen aisaparina. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

33-vuotias valmentaja oli voittamassa kahta Suomen mestaruutta Kataja Basketissa. Viime vuodet Oja on saanut toimia menestyneissä organisaatioissa kokeneiden huippuvalmentajien alaisuudessa. Oja mestaruutta Pekka Salmisen ja Greg Gibsonin aisaparina. Matkan varrella työkalupakkiin on tarttunut myös Jukka Toijalalta ja Mikko Larkakselta.

- On käynyt onni, että olen saanut oppia kärkipään valmentajilta ja jokaiselta on tarttunut jotain mukaan. Ne asiat, jotka ovat toimineet jossain, olen ottanut mukaan ja pyrkinyt jalostamaan niitä omassa päävalmentajuudessani. Apuvalmentajana toimimisessa työ on paljon asioiden prosessoimista itselleen sitä ajatellen, että joskus saa mahdollisuuden toimia päävalmentajana.

Kouvojen joukkueesta löytyy paljon nuoria pelaajia, jotka hakevat seuraavaa steppiä uraltaan. Joukkueessa jatkaa yksi viime vuosien parhaimmista ulkomaalaispelaajista, kun David Gonzalves jatkaa Kouvolassa.

- On tärkeää, että Gonzalvesin kaltainen kokenut johtaja on ottanut nuoret pelaajat siipiensä alle.

- Severi Kaukiaiselta ja Teemu Knihtiseltä on syytä odottaa kasvua entistä suurempaan rooliin unohtamatta muiden pelaajien mahdollisuutta tehdä samaa. Molemmat heistä ovat kokeneet pudotuspeli- ja finaalimaailman, joten he ovat siinä mielessä iästään huolimatta kokeneita pelaajia tähän sarjaan. 

- Viime vuosi oli molemmille haastava varusmiespalveluksen takia, mutta nyt on miehet päässeet harjoittelemaan hyvin ja hienot otteet harjoitusotteluissa lupaavat hyvää kautta ajatellen. Uskon että molemmat pelaajat pystyvät tuottamaan viime kautta enemmän plusmerkkisiä tilastomerkintöjä, Oja ajattelee.

Kouvojen päävalmentaja nostaa kolme suosikkia tulevaan kauteen.

- Näyttäisi siltä, että Seagulls tulee olemaan ensi kaudella vahva. Karhu Basketia ei voi jättää mistään ennakoista pois ja Vilpas on laajan suomalaispelaajien nimilistan turvin varmasti taas kärkipäässä, Oja ennakoi.

 

Kouvot 19-20 pähkinänkuoressa

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia