Korisliiga-ennakko: KTP lähtee kirkastamaan viime kauden pronssimitaliaan

26.9.2019 09:33 Kotkassa viime kausi päättyi mitalijuhliin, kun pronssiottelussa Salon Vilpas kaatui niukasti yhden pisteen erolla. Pronssimitali jätti KTP-leiriin sopivan nälän tunteen: nyt tavoitteena on mestaruus.

Michael Pounds näkee, että tuleva Korisliiga-kausi vaikuttaa ennakkoon todella tasaiselta. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

KTP-Basketista onkin päävalmentaja Tomi Kamisen johdolla kerrottu, että täksi kaudeksi on panostettu erityisen paljon ulkomaalaisnelikkoon. Kapteeni ja KTP-kasvatti Michael Pounds on hyvin tyytyväinen kesällä tapahtuneisiin muutoksiin. 

– Tosi innolla odotellaan Kotkassa kautta. Nyt meillä on kliseisesti sanottuna mielenkiintoinen jengi. Meillä on nyt kaksi aika hyvää ison pään pelaajaa (Kevin Langford ja JayVoughn Pinkston), ja sitten yksi tosi liikkuva ja urheilullinen laituri (DeAndre Daniels) sekä yksi todella lahjakas hyökkäyspään pelaaja, Byron Wesley, Pounds kehuu. 

Amerikkalaisvahvistuksista Langford vakuutti KTP:n paidassa jo viime kaudella. Myös KTP:n kotimaisessa pelaajistossa on tapahtunut kausien välissä isohkoja muutoksia.

– Meillä on muutenkin taas vähän uusi joukkue, kun Antto (Nikkarinen) ja Juho (Lehtoranta) lähtivät Lapualle. Saimme heitä paikkaamaan Topias Kuukkasen ja Eldar Skamon. On aina mukava saada uutta verta joukkueeseen, se tuo aina oman mausteensa alkukauteen.

Pounds alleviivaa, että tällä kaudella KTP:n tavoitteena on juhlia Suomen mestaruutta.

– Tavoitteena on ehdottomasti voittaa koko touhu. Viime vuonna pääsimme välieriin, mutta siellä tuli aika nopea lähtö. Meidän on nyt tarkoitus parantaa. Uskon, että meillä on nyt materiaali siihen, että voidaan mennä loppuun asti.

KTP sai viimeisen pelaajansa mukaan harjoituksiin vasta viime viikolla. Kapteeni Pounds vaatiikin malttia kauden alkuun.

– Tosi myöhään saimme taas joukkueen kasaan. Daniels tuli tosiaan viime viikolla meidän kahteen viimeiseen harjoitusmatsiin.

– Nyt ollaan vasta saatu ensimmäinen treeniviikko, jolloin kaikki on ollut paikalla. Joten vähän saattaa olla vielä alkukaudella hakemista: opetellaan, miten toisten kanssa pystyy pelata ja mitä kukin tykkää tehdä. Se on toisaalta joka kaudella se hienouskin, että oppii uutta, oppii miten toiset pelaa, mihin ja mistä kulmasta kukin haluaa syötön. Se on tosi hauska palapeli laittaa kasaan.

Pounds haluaa, että KTP:n pelaaminen menee eteenpäin kuukausi kuukaudelta. Se on menestyvien joukkueiden tavaramerkki.

– Jos nyt alkukausi meneekin vielä vähän yskähdellen, niin toivon, että olemme pelillisesti piikissä, kun pudotuspeleihin lähdetään.

Korisliiga on tällä kaudella Poundsin mukaan hyvin tasainen. Pudotuspelipaikoista käydään varmasti taistoa jo alkukauden otteluissa.

– Kauhajoki on mielestäni ehdoton suosikki. Silloin kun voittaa peräkkäiset mestaruudet, niin ihan varmasti saa sen manttelin itselleen. Sitten Seagulls ja Vilpas on heti siinä, Kataja on aina paha. Nokialla on uusi valmentaja, Pyrintö on saanut kaksi tuttua jenkkiä Korisliigasta, niin ei ole huono jengi sielläkään. Ja pakko sanoa, että Lapuallakin laatua löytyy, kun Juho ja Antto sinne menivät.

– Tosi tiukka kamppailu tulee siis jo pudotuspelipaikoista. Sitä on varmasti hieno seurata. Joten siinä mielessä, jos saamme kauteen vähän hitaamman alun, niin ei ihan surkeasti voi kuitenkaan aloittaa, kun siinä voi antaa jo niin paljon eteen pudotuspelipaikkaa ajatellen, Pounds muotoilee.

 

KTP-Basket 19-20 pähkinänkuoressa

 
8.6.2020 09:56 Korisliiga

David Gonzalvez Pyrinnön ensimmäinen amerikkalaisvahvistus

Tampereen Pyrintö ja David Gonzalvez ovat solmineet yksivuotisen sopimuksen. Tuleva kausi on Gonzalvezille viides Korisliigassa.

6.6.2020 10:08 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2016: Kouvot hurmoksessa mestaruuteen

Kouvot taipui siltaan Korisliigan kevään 2016 puolivälierien ratkaisevassa ottelussa Salon Vilpasta vastaan, mutta kaivautui tahdolla ja taidolla väkisin mitalipeleihin. Puolivälieristä ammennettu itseluottamus siivitti Kouvot hurmokseen, jonka turvin joukkue marssi ensimmäiseen mestaruuteensa kahteentoista vuoteen.

5.6.2020 14:10 Korisliiga

Roope Suonio on tyytyväinen Lahti Basketballin kesän hankintoihin – ”Haluamme palauttaa lahtelaisen koripalloidentiteetin”

Lahti Basketball on hankkinut riveihinsä kuluvalla kesätauolla sekä lupaavia pelaajia että mestarivalmentajan. Toiminnanjohtaja Roope Suonio kertoo, että kaikille pelaajille on kerrottu selkeästi, mitä heiltä nyt odotetaan.

2.6.2020 08:26 Korisliiga

BC Nokialle jättikaappaus - Antero Lehto kaksivuotisella sopimuksella Nokialle

BC Nokian Korisliiga-joukkue naarasi siirtomarkkinoilta ison vonkaleen, kun Antero Lehto, 36, vaihtaa Tampereen naapurikunta Nokiaan.

1.6.2020 12:43 Korisliiga

Ricky Waxlax siirtyy Lahti Basketballin riveihin

Lahti Basketball on solminut 2+1-mallisen sopimuksen Ricky Waxlaxin kanssa. Waxlax siirtyy Lahteen Helsinki Seagullsin riveistä.

30.5.2020 11:58 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2015: Vihdoinkin, Kataja!

Saavutettuaan kolmentoista kauden aikana kuusi SM-hopeaa ja neljä SM-pronssia osui Kataja Basket viimein kultasuoneen kevään 2015 finaaleissa. Vaikka pudotuspelit venyivät pitkän kaavan mukaisiksi ja loukkaantumisetkin hiersivät, vapautunut Kataja sai vuodattaa pitkään patoutuneita voitonkyyneliä päihitettyään Bisonsin finaaleissa viidennessä osaottelussa.

29.5.2020 08:44 Haastattelu

Aatu Kivimäki: Minun valmentajani

Vilppaan takapelaaja Aatu Kivimäen, 22, koripallouran taival on vienyt hänet tähän mennessä kotiseuduiltaan Karkkilasta ja divaripeleistä Salon Korisliiga-kentille. Kivimäen uran merkittävimmät valmentajat ovatkin molemmista kaupungeista: Kimmo Tolvanen, Joonas Iisalo ja Ville Tuominen.

28.5.2020 08:29 Korisliiga

Niko Mattila ja Tomi Lommi siirtyvät Kataja Basketin takakentälle

Joensuulaisseura on solminut kahden kauden mittaisen sopimuksen edelliset viisi kautta BC Nokiaa edustaneen Niko Mattilan kanssa. Tomi Lommi siirtyy Katajaan Kouvoista, jossa hän pelasi viime kaudella ensimmäisen Korisliiga-kautensa.

26.5.2020 16:49 Korisliiga

Korisliigan parhaaksi äänestetty Henri Kantonen siirtyy Vilppaasta Ranskaan

22-vuotias takamies on allekirjoittanut pelaajasopimuksen Ranskan ProB-liigassa pelaavan Aix-Maurienne Savoie Basketin kanssa. Viime kaudella samassa seurassa pelasi Susijengin takamies Ilari Seppälä.

23.5.2020 10:00 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2014: Tampereen Pyrintö palaa kultakantaan

Kahden perättäisen Bisons-mestaruuden jälkeen Kataja Basket kaatoi hallitsevan mestarin välierissä kapellimestarinsa Teemu Rannikon johdolla. Finaaleissa pidemmän korren vei kuitenkin runkosarjaykkönen Tampereen Pyrintö, jonka näytös finaaleissa oli lähestulkoon ylivoimainen.

18.5.2020 09:50 Korisliiga

Elisa Viihde tarjoilee tänään yhden viime kausien hurjimmista avausfinaaleista

Tänään klassikko-otteluna Elisa Viihteellä nähdään ensimmäinen finaali keväältä 2017, jossa Vilpas ja Kataja taistelivat avausvoitosta päätössekunneille asti. Ensimmäisestä ottelusta muodostui jännitysnäytelmä, joka lopulta oli merkityksellinen finaalisarjan kannalta.

16.5.2020 09:23 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2013: Bisons peittoaa KTP:n klassikkosarjassa

Päätettyään ensimmäisen pääsarjakautensa mestaruuteen pääsi Nilan Bisons liigakauteen 2012-13 äärimmäisen pienin kokoonpanomuutoksin ja jylläsi runkosarjavoiton nimiinsä. Finaaleissa Bisons sai kuitenkin tasaveroisen vastuksen nimivahvasta KTP:sta, joka eteni loppuotteluihin ensimmäistä kertaa sitten kevään 1994.

13.5.2020 08:27 Korisliiga

Jeremiah Wood jatkaa Vilppaassa

Salon Vilpas on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen kesken viime kauden joukkueeseen liittyneen Jeremiah Woodin kanssa. 35-vuotias Wood ehti viime kaudella osoittaa olevansa kovassa iskussa.

12.5.2020 08:42 Korisliiga

Aapeli Alanen: Itseluottamusta, kovapäisyyttä ja kosolti taitoa Lahest

Kataja Basketin Aapeli Alanen, 24, on oppinut ammattilaisena hillitsemään kiivaan mielensä. Korisliiga-kauden 2018/19 kehittynein pelaaja vietti juniorivuotensa älyttömän kovassa Namika Lahden ’96-ikäluokassa, josta hän ponnisti Korihaiden ja BC Nokian kautta Susijengin porteille.

11.5.2020 12:36 Korisliiga

Matias Ojala muistelee kuumaa heittokättään välierissä 2018 – ”jouduimme opettelemaan, miten pelataan ilman Teemua”

Elisa Viihteen maanantai-illassa nähdään klassikko-otteluna vuoden 2018 kolmas välierä. Vilppaassa pelannut Matias Ojala muistaa yhä elävästi tuon kevään pudotuspelit.

9.5.2020 10:19 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2012: Nousija-Bisons kertayrittämällä mestariksi

Voitettuaan divarin mestaruuden keväällä 2011 Loimaan Korikonkarit pisti tuulemaan. Nilan Bisonsiksi nimensä vaihtanut joukkue haavi riveihinsä tukun maajoukkuepelaajia ja ensiluokkaisia ulkomaalaisvahvistuksia. Keväällä 2012 Loimaalla tuuleteltiin Suomen mestaruutta vasta toisena nousijajoukkueena kautta Korisliigan historian.

8.5.2020 09:13 Korisliiga

Shawn Hopkins: Minun valmentajani

Shawn Hopkins, 24, on BC Nokian atleettinen laituri ja Korisliiga-kauden 2019/20 vuoden tulokas, jonka juuret ovat vahvasti Nokialla. Ei ole yllätys, että Hopkinsin uran merkittävimpiin valmentajiin kuuluvat nokialainen valmentajaikoni Kimmo Olli sekä kahteen otteeseen Nokialla vaikuttanut Ville Tuominen.

5.5.2020 12:30 Korisliiga

Sami Toiviaisesta Vilppaan uusi päävalmentaja kaksivuotisella sopimuksella

Korisliigan kärkiseuroihin viime vuosina noussut Salon Vilpas on solminut päävalmentajasopimuksen kokeneen Sami Toiviaisen kanssa.

1.5.2020 11:46 Korisliiga

Vesa Mäkäläinen jatkaa Lahti Basketballin riveissä

Lahti Basketball ja kapteeni Vesa Mäkäläinen, 33, ovat solmineet vuoden jatkosopimuksen. Mäkäläiselle tuleva kausi on jo hänen neljästoista Suomen pääsarjatasolla.

1.5.2020 11:36 Korisliiga

Miikka Sopanen Pyrinnön päävalmentajaksi

Tampereen Pyrinnön tulevan Korisliiga-kauden päävalmentaja on lyöty lukkoon, kun Miikka Sopanen, 46, palaa kasvattajaseuransa luotsiksi. Sopasen ja Pyrinnön välinen sopimus kattaa kauden 2020/21.

Näytä lisää vastaavia