Korisliiga-ennakko: Nokia lähtee pantterijahtiin itänaapurista loikanneen komentajan johdolla

9.10.2020 14:00 BC Nokia sai kokemusta takakentälleen, kun Tampereen paikallisikoni Antero Lehto vaihtoi seuraa. Nyt Nokialla on tasapainoinen kokoonpano, joka vastaa vastustajan kokoon nopeudellaan.

Antero Lehto on yksi uuden Ruutu-mediasopimuksen mainoskasvoista. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

– Odottavan aika on ollut kyllä pitkä, Antero Lehto toteaa.

BC Nokia on päässyt vihdoin harjoittelemaan viiden pelaajan kentällisillä, amerikkalaisvahvistukset ovat kokoonpanossa, ja koko joukkue puhkuu intoa alkavan kauden alla. Kuten kaikkialla muuallakin kauden käynnistys on ollut tavallista hankalampi, eikä joukkueen potentiaalia pysty kunnolla arvioimaan muutoin kuin paperilla, mutta Lehdon mukaan ainakaan motivaatiosta ei nokialaisten menestys jää kiinni.

Kohta 20 vuotta Korisliigaa pelannut Lehto saapui Nokian riveihin pelattuaan noin puolentoista kauden poikkeuksia lukuun ottamatta koko uransa kasvattajaseurassaan Tampereen Pyrinnössä.

– Nokia halusi minut mukaan lähinnä siksi, että heiltä on aiempina kausina puuttunut kokoonpanosta juuri tällaisia kokeneita pelaajia, mutta totta kai lähden tekemään myös tulosta.

Kokeneilta ja strategisesti taitavilta pelaajilta odotetaan usein joukkueessa nimenomaan johtamisen taitoa ja äänekästä esimerkin näyttämistä nuoremmille pelaajille. Rooli on Lehdolle tuttu vanhasta joukkueestaan, mutta Nokialla hän joutuu hyppäämään näihin isoveljen saappaisiin täysin uutena jäsenenä, mikä toki muuttaa asetelmaa vanhasta.

– Enkä minä sentään ainoa kokeneesta päästä siellä ole kuitenkaan. Mukana on parhaillaan esimerkiksi Matias Ojala ja Lauri Toivonen, jotka vastaavat omalta osaltaan myös tästä kokemuksen tuomisesta joukkueeseen.

Ikämiesten läsnäolosta huolimatta joukkueen yleisilme on varsin nuori. Vetreyttä ja liikettä toki tarvitaan, sillä Lehto muistuttaa, että heidän joukkueensa ei ole pelaajien koon puolesta kovin iso vaan sen vahvuudet tulevat muualta. Jo viime kaudella Nokia pyrki vastaamaan vastustajan kokoon omalla nopeudellaan, ja samaa on varmasti luvassa.

– Tämä on ehkä vähän kliseisesti sanottu, mutta meillä on hyvä tasapaino, kun joka pelipaikalle on tarjolla sekä kokemusta että nuorta nälkää. Saman paikan pelaajilta löytyy erilaisia ominaisuuksia ja lahjoja, ja valmennus pystyy käyttämään pelaajia heille sopivissa tilanteissa.

Lehto nostaa nuorista esille itsensä kanssa samaa pelinjohtajan tonttia hoitavan Lassi Nikkarisen. Tietynlainen mentorointi on yhteistyössä paikallaan, koska pelaajat ovat ominaisuuksiltaan ja pelityyliltään osin hyvinkin samankaltaisia, mutta tästä huolimatta Lehto muistuttaa, että Nikkarisen kaltainen HBA-polun läpikäynyt pelaaja on Korisliigaan saapuessaan jo poikkeuksellisen valmis paketti.

– Jos itseäni muistelen samassa iässä ja vertaan ihan ylipäätään tämän päivän parikymppisiin pelaajiin, niin kyllä meininki on ihan eri. Nikkarinen tulee aivan varmasti olemaan meille avainpelaajia takakentällä, Lehto sanoo.

Mutta Nikkarinen ei ole ainoa, joka ansaitsee Lehdon kehut. Nuoret amerikkalaisvahvistukset Jeff Garrettin ja Daeshon Francisin kehuttuaan tämä intoutuu nostamaan silmällä pidettävien listalle myös vasta 18-vuotiaan Hugo Bomaninkin.

– Hän on antropometrialtaan suorastaan koripalloilijan prototyyppi, joten toivon todella, että hän ottaa tulevalla kaudella taas enemmän jalansijaa Korisliigassa, toteaa Lehto.

BC Nokia 20-21 pähkinänkuoressa

Korisliiga käynnistyy 13.10., kun avausottelussa Seagulls kohtaa Kauhajoen. Kaikki Korisliigan ottelut ovat katsottavissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

Henkilöt

 
9.6.2021 14:50 Korisliiga

Osku Heinoselle kahden vuoden jatkosopimus Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen Osku Heinosen kanssa. Kokenut ja tarkkakätinen Heinonen aloittaa jo 12. kautensa Pyrinnön Korisliiga-joukkueessa.

7.6.2021 11:26 Korisliiga

Pyrinnölle merkittävä jatkosopimus, David Gonzalvez jatkaa Tampereella kevääseen 2023

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen kapteeninsa David Gonzalvezin, 33, kanssa. Tuleva kausi on amerikkalaisen kuudes Korisliigassa.

3.6.2021 10:00 Susijengi

Matti Nuutinen nostaa tossut naulaan

Kolmet arvokisat, kahdet EM-karsinnat ja yhdet MM-karsinnat Susijengin sinivalkopaidassa pelannut likaisen työn tekijä ja kaksinkertainen Suomen mestari, kaarinalaisen Ura Basketin kasvatti Matti Nuutinen, 31, lopettaa koripallouransa.

2.6.2021 15:00 Mestarien liiga

Suomen mestari Vilpas lähtee Mestarien liigan karsintoihin

Keväällä ensimmäisen koripalloilun Suomen mestaruutensa voittanut Salon Vilpas on päättänyt osallistua syyskuussa Mestarien liigan karsintoihin. Mestarien liigan karsinnat pelataan 13.–17. syyskuuta. Arvonta suoritetaan heinäkuussa ja otteluohjelma varmistetaan heinäkuun viimeinen päivä.

2.6.2021 13:00 Suomen Cup

Koripallon Suomen Cup Ylelle pitkällä sopimuksella

Suomen Koripalloliitto ja Yle solmivat kolmivuotisen sopimuksen miesten ja naisten Suomen Cupin finaaliviikonloppujen tv-oikeuksista.

2.6.2021 08:34 Korisliiga

Korisliigassa ja Susijengissä debytoinut Remu Raitanen siirtyy KTP:hen

KTP-Basket ja Susijengin nuorempaan osastoon kuuluva Remu Raitanen solmivat 1+1-mallisen sopimuksen. 206-senttinen Raitanen esiintyi viime kesänä ensimmäistä kertaa Susijengin paidassa.

30.5.2021 14:12 Korisliiga

Aatu Kivimäki Tigers Tübingenin vahvuuteen

Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

21.5.2021 14:03 Korisliiga

Teemu Rannikko Vilppaan valmennukseen - Sami Toiviainen jatkaa päävalmentajana kevääseen 2023

Suomen mestaruutta kauden päätteeksi juhlinut Salon Vilpas on solminut vuoden lisäjatkon päävalmentaja Sami Toiviaisen sopimukseen. Teemu Rannikko ja Jussi Savolainen vahvistavat salolaisjoukkueen valmennusta.

18.5.2021 10:46 Korisliiga

Aarni Korkiatupa Kouvoihin kaksivuotisella sopimuksella

18-vuotias Aarni Korkiatupa siirtyy Kouvoihin HBA-Märskystä, jonka riveissä laiturin tontilla viihtyvä Korkiatupa pelasi kolmen kauden ajan I divisioona A:ta.

12.5.2021 12:07 Korisliiga

Miikka Marttinen Karhu Basketiin, Rousku joukkueen valmennukseen

Kauhajoki on solminut kaksivuotisen sopimuksen 29-vuotiaan Miikka Marttisen kanssa. Apuvalmentajaksi saapuvan Risto-Matti Rouskun sopimus on 1+1-mallinen.

11.5.2021 21:42 Korisliiga

Mestarit pysyvät yhdessä - Juho Nenonen Vilppaan kanssa jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Juho Nenosen kanssa. Tuleva kausi on Nenoselle 17. Korisliigassa.

7.5.2021 17:00 Korisliiga

Okko Järvi on Korisliigan Vuoden pelaaja, Pyrinnölle rutkasti tunnustusta

Kauhajoen Karhu Basketia edustanut Okko Järvi äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Tampereen Pyrintö putsasi palkintopöytää kolmessa eri kategoriassa.

6.5.2021 08:34 Korisliiga

Severi Kaukiainen Kauhajoelle – Malcolm ja Innamaa jatkavat oranssipaidoissa

Karhu Basket on solminut kaksivuotisen sopimuksen edelliset neljä kautta Kouvoja edustaneen Kaukiaisen kanssa. Seura käytti optiovuoden Collin Malcolmiin sekä sorvasi vuoden jatkosopimuksen Eero Innamaan kanssa.

4.5.2021 21:38 Korisliiga

Tuomas Hirvonen ja Kouvot vuoden mittaiseen jatkosopimukseen

Kausi 2021–22 tulee olemaan Kouvolan Poikien kasvatille jo kymmenes Kouvojen paidassa. Hirvosen sopimus sisältää ulkomaan option.

3.5.2021 15:30 Korisliiga

Juho Nenonen: ”Vilppaan mestaruus on rakennettu yhdessä”

Juho Nenonen saapui Salon Vilppaaseen syksyllä 2015. Nenonen on nähnyt läheltä sen työn, mitä salolaisjoukkueessa on tehty menestymisen eteen. Viime viikolla voitettu Suomen mestaruus on palkinto pitkäjänteisestä työstä.

3.5.2021 12:43 Korisliiga

Bojan Sarcévic palaa Korihaihin pitkällä sopimuksella

Uudenkaupungin Korihait ja taiturimainen takamies Bojan Sarcévic on solminut kolmivuotisen sopimuksen. Sarcévicin ansiokas ura Suomessa käynnistyi juuri Korihaissa.

27.4.2021 20:25 Korisliiga

Pantteri jäi Saloon! Vilpas raskaan puolustusväännön jälkeen seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen

Salon Vilpas nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Suomen mestaruuden, ja hopeamitalit jaettiin Kauhajoelle. Korisliiga-finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Vilppaan sentteri Jeremiah Wood.

25.4.2021 19:46 Korisliiga

Kauhajoki perui kesälomat – Karhun huikea energia venytti Korisliiga-finaalit vähintään kuudenteen otteluun

Kauhajoki kavensi kotivoitollaan miesten Korisliigan finaalit 3–2-tilanteeseen. Pelejä jatketaan tiistaina Salossa.

24.4.2021 12:02 Korisliiga

Koriksen supersunnuntai valtaa Ruudun – kuuden tunnin lähetyksessä katkolla miesten sekä naisten mestaruus

Tulevana sunnuntaina vietetään todellista korisfanien juhlaa, kun Ruutu välittää naisten 4. ja miesten 5. finaaliottelun suorana kanavillaan. Ennakkostudio käynnistyy jo klo 14.30. Peli-Karhut ja Vilpas voivat voitolla varmistaa Suomen mestaruuden.

Näytä lisää vastaavia