Shawn Huff ja Lassi Nikkarinen pääsivät irti ja toivat Seagullsille toisen voiton – myös Niko Mattilalla laatuilta Katajan vierasvoitossa

9.10.2021 18:39 Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat tänään Seagulls, Kataja, Kauhajoki ja Vilpas – ja jokainen melko roimalla voittomarginaalilla.

Shawn Huff johti Seagullsin reippaaseen voittoon. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Miesten Korisliigassa nähtiin tänään isojen voittomarginaalien kierros, kun kaikki neljä ottelua päättyivät ammottavilla piste-eroilla. Loistavaa suomalaista tandem-työtä nähtiin Helsinki Seagullsin voitossa, jossa Shawn Huff ja Lassi Nikkarinen rekisteröivät kumpikin tuplatuplan. Isäntäjoukkue BC Nokia taipui lokeille 65–92.

Huff iski ottelussa tauluun 18 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa. Nikkarinen puolestaan pussitti 12 pistettä ja jakoi kymmenen koriin johtavaa syöttöä.

– Enpä tiennytkään, että tuli tuplatupla, mutta kiva kuulla, sillä niitä ei ole liikaa tullut. Olimme joukkueen kanssa vähän enemmän samalla sivulla kuin aiemmin ja otimme askeleen eteenpäin, kommentoi Nikkarinen Ruudun haastattelussa.

Vastapuolelta tuleen parhaiten vastasi entinen Seagulls-pelaaja, nuori nousija Max Besselink, jolle merkittiin pisteitä 13.

Ottelutilastot

Toinen kova kotimainen yksilösuoritus nähtiin Loimaalla, kun Niko Mattila johti Katajan vierasvoittoon. Bisons joutui taipumaan joensuulaisille 53–77.

Mattilan tilastoihin merkittiin ottelussa 18 pistettä ja peräti neljä riistoa. Hänen työtään tuki hyvin pelinjohtaja Jamar Wilson, joka teki 12 pistettä ja jakoi viisi syöttöä. Bisonsin puolella ratkaisijan roolissa oli Cortez Edwards, joka osui 12 pistettä sekä keräsi syöttöjä ja levypalloja molempia kuusin kappalein.

– Varsinkin joukkuepuolustaminen oli läpi ottelun oikein hyvällä tasolla. Mutta emme oikein pystyneet hyödyntämään vastustajan menetyksiä onnistumalla nopeissa hyökkäyksissä, joten siinä meillä on vielä työnsarkaa, totesi Katajan päävalmentaja Petri Virtanen Ruudun haastattelussa.

Ottelutilastot

Viime kevään finalistit vahvoina ja voitokkaina

Kauhajoki jatkaa miesten Korisliigassa puhtaalla pelillä. Kobrat joutui taipumaan kotikentällään vieraana käyneelle Karhulle 55–72.

Pistejuhlaa voittajien riveissä johti Rene Rougeau, joka upotti 18 pistettä ja keräsi seitsemän levypalloa. Kobrien onnistumiset lepäsivät puolestaan pitkälti Stokley Chaffee Jr:n varassa, joka iski tilastoihin 16 pistettä ja 12 levypalloa.

– Meillä on todella kova nippu ja ainakin mukavaa yhdessä, naurahti Kauhajoen Kalle Peltonen ytimekkäästi Ruudun haastattelussa.

Ottelutilastot

Myös hallitseva mestari Salon Vilpas kohensi asemaansa taulukossa ottamalla mittavan vierasvoiton Korihaista. Isännät taipuivat Vilppaan käsittelyssä 68–101.

Vilppaan kovin pistetykki ottelussa oli sentteri Jeremiah Wood 18:lla, mutta erinomaista työtä teki myös laituriveteraani Juho Nenonen, jolle merkittiin 16 pistettä ja kahdeksan levypalloa. Korihaiden paras pisteidentekijä oli Deng Riak 14:llä.

– Teimme tänään ne asiat, joita meidän pitikin, kolmatta jaksoa lukuun ottamatta, kun Korihait teki 27 pistettä. Puolustimme järkevästi, ja hyökkäys oli hyvää perustekemistä, vaikka ensimmäisellä puoliajalla menikin vähän vapaita kolmosia ohi, totesi Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen Ruudun haastattelussa.

Ottelutilastot

 
13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

3.2.2024 18:24 Korisliiga

Korisliiga-runkosarja päätökseen: jatkosarjapaikat nyt jaettu!

Miesten Korisliigan runkosarja huipentui tänään täydellä kuuden ottelun kierroksella. Ylempään jatkosarjaan selvisivät Helsinki Seagulls, BC Nokia, Kataja Basket, Salon Vilpas, Korihait ja Kauhajoki.

27.1.2024 19:51 Korisliiga

Pyrintö antoi Korihaille kovan kolauksen – ylempi jatkosarjapaikka vaarassa

Illan voittajista Kataja Basket ja BC Nokia ovat jo varmistaneet paikkansa ylemmässä jatkosarjassa. Korihait ei onnistunut tekemään samaa, kun Tampereen Pyrintö osoittautui liian kovaksi vastukseksi.

26.1.2024 20:32 Korisliiga

Kouvot yllätti sarjakärjen – Kauhajoki voiton ansiosta kiinni ylemmän jatkosarjan paikassa

Miesten Korisliigassa mitellään ylemmän jatkosarjan viimeisistä vapaista sijoista. Niitä tavoittelevat Kouvot ja Kauhajoki ottivat kumpikin pisteet tänään.

Näytä lisää vastaavia