Shawn Huff ja Lassi Nikkarinen pääsivät irti ja toivat Seagullsille toisen voiton – myös Niko Mattilalla laatuilta Katajan vierasvoitossa

9.10.2021 18:39 Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat tänään Seagulls, Kataja, Kauhajoki ja Vilpas – ja jokainen melko roimalla voittomarginaalilla.

Shawn Huff johti Seagullsin reippaaseen voittoon. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Miesten Korisliigassa nähtiin tänään isojen voittomarginaalien kierros, kun kaikki neljä ottelua päättyivät ammottavilla piste-eroilla. Loistavaa suomalaista tandem-työtä nähtiin Helsinki Seagullsin voitossa, jossa Shawn Huff ja Lassi Nikkarinen rekisteröivät kumpikin tuplatuplan. Isäntäjoukkue BC Nokia taipui lokeille 65–92.

Huff iski ottelussa tauluun 18 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa. Nikkarinen puolestaan pussitti 12 pistettä ja jakoi kymmenen koriin johtavaa syöttöä.

– Enpä tiennytkään, että tuli tuplatupla, mutta kiva kuulla, sillä niitä ei ole liikaa tullut. Olimme joukkueen kanssa vähän enemmän samalla sivulla kuin aiemmin ja otimme askeleen eteenpäin, kommentoi Nikkarinen Ruudun haastattelussa.

Vastapuolelta tuleen parhaiten vastasi entinen Seagulls-pelaaja, nuori nousija Max Besselink, jolle merkittiin pisteitä 13.

Ottelutilastot

Toinen kova kotimainen yksilösuoritus nähtiin Loimaalla, kun Niko Mattila johti Katajan vierasvoittoon. Bisons joutui taipumaan joensuulaisille 53–77.

Mattilan tilastoihin merkittiin ottelussa 18 pistettä ja peräti neljä riistoa. Hänen työtään tuki hyvin pelinjohtaja Jamar Wilson, joka teki 12 pistettä ja jakoi viisi syöttöä. Bisonsin puolella ratkaisijan roolissa oli Cortez Edwards, joka osui 12 pistettä sekä keräsi syöttöjä ja levypalloja molempia kuusin kappalein.

– Varsinkin joukkuepuolustaminen oli läpi ottelun oikein hyvällä tasolla. Mutta emme oikein pystyneet hyödyntämään vastustajan menetyksiä onnistumalla nopeissa hyökkäyksissä, joten siinä meillä on vielä työnsarkaa, totesi Katajan päävalmentaja Petri Virtanen Ruudun haastattelussa.

Ottelutilastot

Viime kevään finalistit vahvoina ja voitokkaina

Kauhajoki jatkaa miesten Korisliigassa puhtaalla pelillä. Kobrat joutui taipumaan kotikentällään vieraana käyneelle Karhulle 55–72.

Pistejuhlaa voittajien riveissä johti Rene Rougeau, joka upotti 18 pistettä ja keräsi seitsemän levypalloa. Kobrien onnistumiset lepäsivät puolestaan pitkälti Stokley Chaffee Jr:n varassa, joka iski tilastoihin 16 pistettä ja 12 levypalloa.

– Meillä on todella kova nippu ja ainakin mukavaa yhdessä, naurahti Kauhajoen Kalle Peltonen ytimekkäästi Ruudun haastattelussa.

Ottelutilastot

Myös hallitseva mestari Salon Vilpas kohensi asemaansa taulukossa ottamalla mittavan vierasvoiton Korihaista. Isännät taipuivat Vilppaan käsittelyssä 68–101.

Vilppaan kovin pistetykki ottelussa oli sentteri Jeremiah Wood 18:lla, mutta erinomaista työtä teki myös laituriveteraani Juho Nenonen, jolle merkittiin 16 pistettä ja kahdeksan levypalloa. Korihaiden paras pisteidentekijä oli Deng Riak 14:llä.

– Teimme tänään ne asiat, joita meidän pitikin, kolmatta jaksoa lukuun ottamatta, kun Korihait teki 27 pistettä. Puolustimme järkevästi, ja hyökkäys oli hyvää perustekemistä, vaikka ensimmäisellä puoliajalla menikin vähän vapaita kolmosia ohi, totesi Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen Ruudun haastattelussa.

Ottelutilastot

 
19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

16.10.2021 19:10 Korisliiga

Kauhajoki yksin sarjakärkeen – Lahti nousi Bisonsin ohi päätösjaksolla

Korisliigaa pelattiin lauantaina kahden ottelun verran. Kärkikamppailun vei nimiinsä Kauhajoki. Lahti Basketball puolestaan nappasi voiton kotonaan.

15.10.2021 20:29 Korisliiga

Juho Nenonen esitteli tarkka-ampujan taitoja – Korisliiga-illan voitot Vilppaalle ja Seagullsille

Maajoukkuetähdet varastivat huomion illan molemmissa otteluissa, kun Juho Nenonen, Petteri Koponen, Tuukka Kotti, Shawn Huff ja Remu Raitanen näyttivät kaikki taitojaan.

13.10.2021 20:14 Korisliiga

Topias Palmi antoi myrskyvaroituksen Pyrinnön trillerivoitossa – myös Joensuussa kamppailtiin kalkkiviivoille

Kummassakin illan Korisliiga-ottelussa voiton vei kotijoukkue. Huomion varasti kuitenkin paluumuuttaja Topias Palmin järisyttävä pistetykitys.

12.10.2021 14:10 Korisliiga

Topias Palmi palaa Korisliigaan ja Pyrinnön paitaan

Tampereen Pyrintö saa riveihinsä mieluisan vahvistuksen, kun Susijengin vakiokasvo Topias Palmi aloittaa kauden kasvattajaseuransa väreissä. Palmi pelasi kaksi edellistä kautta Italian pääsarjassa Cremonan joukkueessa.

8.10.2021 20:19 Korisliiga

KTP näytti mallia levypallopelaamisessa – Kouvoille kolmas perättäinen voitto

Remu Raitanen näytti mallia, kun KTP-Basket iski Pyrinnön kumoon levypallopelillä. Kouvot taivutti Lahti Basketballin jo kolmannella jaksolla.

6.10.2021 20:19 Korisliiga

Henri Kantonen loisti Kauhajoen kotivoitossa – Pyrintö vei Pirkanmaan derbyn

Korisliiga-illassa nähtiin Kauhajoen kosto, kun viime kevään finaalivastus Salon Vilpas joutui taipumaan isännille. Kierroksen voittajia olivat tänään Kauhajoen lisäksi Pyrintö, Lahti ja Kouvot.

5.10.2021 20:18 Korisliiga

KTP remusi Korihait ketoon – Korisliiga-ilta oli suomalaistähtien juhlaa

Korisliiga-illan kahdesta ottelusta voittajiksi selvisivät KTP-Basket ja Helsinki Seagulls.

2.10.2021 19:29 Korisliiga

Yllätysten Korisliiga-kierros – Kouvot vaiensi Koposen paluujuhlat

Korisliigassa nähtiin sekä jymy-yllätyksiä että ennakkosuosikkien voittoja. Viiden ottelun kierroksella paluuottelunsa pelasivat sekä Petteri Koponen että Roope Ahonen.

1.10.2021 20:08 Korisliiga

Korisliiga käynnistyi rytinällä – paluumuuttaja Kantonen johti Kauhajoen sensaatioesitykseen

Korisliigan avausillassa ainoa ottelu päättyi Kauhajoen reippaaseen voittoon. Parrasvaloihin pääsivät niin paluumuuttajat kuin liigan ensikertalaisetkin.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

1.10.2021 09:20 Korisliiga

Vilpas lähtee hakemaan toista mestaruutta – paluumuuttaja Roope Ahonen on valmis täyttämään isot pelinjohtajan saappaat

Salon Vilpas on saanut pidettyä kokoonpanonsa kutakuinkin ennallaan viime mestaruusjuhlien jälkeen. Vanha pelinjohtaja on kuitenkin siirtynyt valmennusryhmään, joten kymmenen vuotta Eurooppaa kiertänyt Roope Ahonen palaa juurilleen täyttämään aukon.

1.10.2021 07:34 Korisliiga

Helsinki Seagulls etsii Petteri Koposen johdolla ensimmäistä Pantteriaan – kantaako Joutsenlaulu hedelmää?

Helsinki Seagullsin huikea runkosarjamenestys ei taannut viime keväänä mestaruutta. Nyt joukkue lähtee kauteen yhdellä Suomen kaikkien aikojen pelaajista vahvistettuna.

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

30.9.2021 18:50 Korisliiga

Hopeamitalisti Kauhajoki vahvisti vahvaa kokoonpanoaan paluumuuttajatähdellä – ”Mukaudun Suomen koripallotyyliin nopeasti”

Kauhajoki pelasi viime kaudella tiensä finaaliin asti. Hopeamitalit kaulassa poistunut menestyjäseura on päättänyt nyt sekoittaa pakkaa ja kutsunut riviinsä muiden muassa aiemmin laukkunsa pakanneen Korisliiga-tähden Henri Kantosen.

30.9.2021 15:00 Korisliiga

Korisliigan outolintu rakensi rosterinsa uudelleen – Tampereen paikallissankari Osku Heinonen ottaa tyynenä haasteet vastaan

Tampereen Pyrintö kamppaili viime keväänä pronssimitalista mutta taipui neljänteen sijaan. Veteraanipelaaja Osku Heinonen odottaa vanhaan pelikirjaan kauden myötä lisämausteita.

30.9.2021 08:12 Korisliiga

”Tuomme parketille koko ajan tuoretta jalkaa” – Lahti Basketball jatkaa siitä, mihin viimeksi jäi

Lahti Basketball on pitänyt nuoren kotimaisen runkonsa koossa ja lähtee sentteri Henri Ventoniemen johdolla tekemään vielä kovempia yllätyksiä kuin viime kaudella.

29.9.2021 20:25 Korisliiga

Greg Gibson luotsaa Nokiaa vastatuulessa toiveikkaana – ”Valmentajaurani vaikein kaudenaloitus”

BC Nokia menetti viime hetkellä osan avainpelaajistaan, mutta päävalmentaja on tyytyväinen nähdessään, että joukkueen asenne on yhä kohdallaan. Max Besselinkin sopimus aiemmin tällä viikolla oli merkittävä nokialaisille.

29.9.2021 17:15 Korisliiga

Keskikastista korkeimmalle huipulle – Jamar Wilson ja Kataja hiovat puolustuspeliään tulevalla kaudella

Kataja Basket on pitänyt tasoaan yllä vuosien vieriessä, mutta mitaleille asti ei neljään viime kauteen ole ollut asiaa. Nyt Susijengi-veteraani Jamar Wilson yrittää joukkueineen löytää pelin viimeisen puuttuvan palasen.

29.9.2021 09:00 Korisliiga

BJ Raymond auttaa Kobrien nuoret nousijat uuteen kauteen – ”Lupaavia pelaajia ei pidä kannustaa tuijottelemaan omia tilastojaan”

Kobrat on nostanut tasoaan vuosi vuodelta ja sai viime keväänä kairattua playoff-paikan. Nyt Korisliigassa kahdesti aiemmin nähty amerikkalaisveteraani on saapunut vahvistamaan kokoonpanoa.

Näytä lisää vastaavia