Korisliigan finaaliennakko: Hallitseva mestari kohtaa karaistuneen ennakkosuosikkien kaatajan

14.4.2021 14:45 Kauhajoen ja Salon Vilppaan välisessä finaalisarjassa kohtaavat kaksi hyvin erilaista polkua kulkenutta joukkuetta. Ruutu välittää kaikki finaaliottelut studioineen omassa palvelussaan.

Miesten Korisliigan finaalissa kohtaavat Kauhajoki ja Salon Vilpas. Ensimmäinen on hallitseva kaksinkertainen mestari, mutta jälkimmäinen järjesti välierissä yllätyksen pudottamalla kauden ennakkosuosikin.

Joukkueet ovat tulossa keskenään hyvin erilaisilta pudotuspelikierroksilta. Siinä missä Kauhajoki taisteli tiensä jatkoon läpi vajaasta miehityksestä kärsivän BC Nokian ja Tampereen Pyrinnön täysin omintakeisen paikkapelaamisen, Vilpas taas on ottanut iskuja vastaan toinen toistaan fyysisemmissä sarjoissa ensin Lahti Basketballia ja sen jälkeen runkosarjavoittaja Helsinki Seagullsia vastaan.

Eroavaisuutta joukkueiden kulkemassa polussa korostaa myös Kauhajoen päävalmentaja Janne Koskimies.

– Siitä on pitkä aika, kun olemme viimeksi pelanneet sellaista joukkuetta vastaan, mitä Vilpas nyt edustaa. Me olemme joukkueena paljon lähempänä Seagullsia kuin mitä Vilpas on meidän aiempia vastustajiamme. Lisäksi näillä täysillä kokoonpanoillamme emme ole kohdanneet toisiamme vielä ollenkaan.

Takkia ei kannata heittää kellon käynnistyessä auki, vaikka Kauhajoella finaalikaksikosta korkeampi sarjasijoitus onkin. Molemmat joukkueet ovat kuitenkin kaataneet juuri sarjataulukossa ylempänä olleen joukkueen pois tieltään.

– Itselleni ei ollut mikään ihan valtava yllätys, että Vilpas pystyi siihen, vaikka Seagulls olikin myös omissa ajatuksissani ennakkosuosikki mestariksi. Vilppaan taistelukestävyys on tämän playoff-kevään aikaan testattu meitä kovemmin.

Keinot Kauhajoella ovat kuitenkin olemassa. Sen todistaa erityisesti se, että viime kerrat Pantteri-patsas on noussut ilmaan juuri heidän käsissään.

– Meidän vahvuutemme löytyvät esimerkiksi siitä, että isot pelaajamme ovat monipuolisia, liikkuvia ja pystyvät heittämään kaukaa. Vilpasta vastaan pitää saada liikutettua palloa, laitettua painetta ja hyökättyä korille. Meillä on kuitenkin ratkaisuvoimaisia pelaajia kuten Okko Järvi ja Anthony Hilliard, ja pääsemme ottelusarjaan täydellä miehityksellä, toteaa Koskimies.

 

Koskimiehen kommenttiin siitä, että Vilppaan taistelukestävyyttä on mitattu, ei löydy vastalauseita ainakaan salolaisten päävalmentajalta Sami Toiviaiselta. Kaksi aiempaa kierrosta ovat ottaneet veronsa, ja joukkuetta on nähty kentällä teippausten peitossa jo tähänkin asti.

– Olemme pelanneet kymmenen todella fyysistä pudotuspeliä. Kauhajoki ei ole vielä joutunut samanlaiseen paineeseen ja vääntöön. Meillä sellaiseen vastaaminen tulee jo selkäytimestä, ja uskon, että kykymme nousta vaikeista paikoista kantaa finaaleissa aika pitkälle, Toiviainen toteaa.

Tilanne on kuitenkin verrattain hyvä, sillä Toiviainen kertoo, että Deondre Parks Jr:ia lukuun ottamatta joukkue pääsee ensimmäiseen peliin täydellä miehityksellä, ja Parkskin palannee rivistöön pian. Täyttä kokoonpanoa tarvitaan finaaleissa, sillä vaikka Vilpas onkin jo kaatanut kauden ennakkosuosikin, edessä on toinen Korisliigan parhaimmistoon kuuluva joukkue.

– Kauhajoki on taktisesti erittäin haastava vastus. Heillä on paljon erilaisia keinoja hyökkäyspäässä ja paljon laadukkaita pelaajia. Bojan Sarcevicin palloskriinipelaaminen ja johtaminen on ydin heidän hyökkäyksessään, vaikkakaan ei heidän ainoa vahvuutensa.

Pöytä on katettu. Korisliigan finaalit käynnistyvät torstaina 15. huhtikuuta klo 18.00.

 

 
7.5.2021 17:00 Korisliiga

Okko Järvi on Korisliigan Vuoden pelaaja, Pyrinnölle rutkasti tunnustusta

Kauhajoen Karhu Basketia edustanut Okko Järvi äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Tampereen Pyrintö putsasi palkintopöytää kolmessa eri kategoriassa.

6.5.2021 08:34 Korisliiga

Severi Kaukiainen Kauhajoelle – Malcolm ja Innamaa jatkavat oranssipaidoissa

Karhu Basket on solminut kaksivuotisen sopimuksen edelliset neljä kautta Kouvoja edustaneen Kaukiaisen kanssa. Seura käytti optiovuoden Collin Malcolmiin sekä sorvasi vuoden jatkosopimuksen Eero Innamaan kanssa.

4.5.2021 21:38 Korisliiga

Tuomas Hirvonen ja Kouvot vuoden mittaiseen jatkosopimukseen

Kausi 2021–22 tulee olemaan Kouvolan Poikien kasvatille jo kymmenes Kouvojen paidassa. Hirvosen sopimus sisältää ulkomaan option.

3.5.2021 15:30 Korisliiga

Juho Nenonen: ”Vilppaan mestaruus on rakennettu yhdessä”

Juho Nenonen saapui Salon Vilppaaseen syksyllä 2015. Nenonen on nähnyt läheltä sen työn, mitä salolaisjoukkueessa on tehty menestymisen eteen. Viime viikolla voitettu Suomen mestaruus on palkinto pitkäjänteisestä työstä.

3.5.2021 12:43 Korisliiga

Bojan Sarcévic palaa Korihaihin pitkällä sopimuksella

Uudenkaupungin Korihait ja taiturimainen takamies Bojan Sarcévic on solminut kolmivuotisen sopimuksen. Sarcévicin ansiokas ura Suomessa käynnistyi juuri Korihaissa.

27.4.2021 20:25 Korisliiga

Pantteri jäi Saloon! Vilpas raskaan puolustusväännön jälkeen seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen

Salon Vilpas nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Suomen mestaruuden, ja hopeamitalit jaettiin Kauhajoelle. Korisliiga-finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Vilppaan sentteri Jeremiah Wood.

25.4.2021 19:46 Korisliiga

Kauhajoki perui kesälomat – Karhun huikea energia venytti Korisliiga-finaalit vähintään kuudenteen otteluun

Kauhajoki kavensi kotivoitollaan miesten Korisliigan finaalit 3–2-tilanteeseen. Pelejä jatketaan tiistaina Salossa.

24.4.2021 12:02 Korisliiga

Koriksen supersunnuntai valtaa Ruudun – kuuden tunnin lähetyksessä katkolla miesten sekä naisten mestaruus

Tulevana sunnuntaina vietetään todellista korisfanien juhlaa, kun Ruutu välittää naisten 4. ja miesten 5. finaaliottelun suorana kanavillaan. Ennakkostudio käynnistyy jo klo 14.30. Peli-Karhut ja Vilpas voivat voitolla varmistaa Suomen mestaruuden.

23.4.2021 20:16 Korisliiga

Vilpas voiton päässä Pantterista – Mikko Koiviston tulitus takasi edun

Salon Vilpas kohensi voittotilastoaan 3–1:een kaatamalla kotonaan Kauhajoen.

21.4.2021 20:15 Korisliiga

Kauhajoki kavensi kotikentällään – vajaamiehisen joukkueen armoton puolustus tukahdutti Vilppaan

Salon Vilppaan johto Korisliiga-finaaleissa kaventui 2–1:een, kun Kauhajoen puolustus piti vieraat kurissa.

18.4.2021 18:03 Korisliiga

Vilpas jatkoi karhunkaatoa Korisliiga-finaaleissa – Rannikko tulessa kaaren takaa

Salon Vilppaan ja Kauhajoen välinen toinen finaaliottelu päättyi samoissa merkeissä kuin edellinenkin.

15.4.2021 21:51 Korisliiga

Seagullsille Korisliiga-pronssia – tahtipuikkoa heilutti kotimainen veteraaniosasto

Helsinki Seagulls juhli miesten Korisliigan pronssimitalia kotikentällään. Pronssimitalit olivat seuralle sen historian kolmannet.

15.4.2021 19:39 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin Kauhajoella – Salon Vilpas ryöväsi kotiedun heti

Salon Vilpas nappasi sarjajohdon ensimmäisessä finaaliottelussa Kauhajokea vastaan.

14.4.2021 08:23 Korisliiga

Äänestä hulvattoman Hang Time -sarjan paras jakso ja voita Korisliigan virallinen pelipallo

Ruudussa kauden mittaan nähty Hang Time -sarja Korisliiga-pelaajista on tuonut ihastuttavat persoonat lähemmäksi kannattajia. Nyt on aika äänestää kauden paras jakso.

13.4.2021 12:00 Korisliiga

Korisliigan pelaajat valitsivat tähdistöpelaajat omaan Dream Teamiinsa Veikkausuutisissa

Korisliigan yhteistyökumppani Veikkauksen sivuilla Korisliigan tähtipelaajat valitsevat tämän kauden pelaajista ne suosikkinsa, jotka ottaisivat omaan tähdistökentälliseen.

12.4.2021 12:05 Korisliiga

Korisliigan finaalien otteluohjelma vahvistettu

Karhu Basket ja Salon Vilpas aloittavat finaalisarjan torstaina 15.4. kello 18.00 Kauhajoella. Mestariksi vaaditaan neljä voittoa. Ruutu-palvelu välittää kaikki finaalit kotikatsomoihin.

11.4.2021 19:29 Korisliiga

Vilpas finaaliin – Aatu Kivimäen kylmähermoinen ajo ratkaisi välierät

Salon Vilpas selätti vaikeat ennakkoasetelmat ja lähetti ennakkosuosikki Helsinki Seagullsin pronssipeliin.

9.4.2021 20:56 Korisliiga

Kauhajoki varmisti finaalipaikan – Seagulls kavensi Vilppaan johtoa ja sinnittelee yhä mukana

Kauhajoki eteni miesten Korisliigan välieristä finaaliin ja lähetti Pyrinnön pronssiotteluun. Seagullsin ja Vilppaan sarjassa johto kapeni.

8.4.2021 11:10 Susijengi

Teemu Rannikon muistelmateos ilmestyy syyskuussa

Suomi-koriksen kaikkien aikojen ikoneihin lukeutuvan, Susijengin pelinrakentajana vuosikausia ihastuttaneen turkulaislähtöisen ja Salon Vilpasta Korisliigassa edustavan Teemu Rannikon, 40, muistelmateos ilmestyy syksyllä. Valtteri Mörttisen kirjoittaman kirjan ”Teemu Rannikko – Pelin tekijä” julkaisee Docendo.

7.4.2021 20:20 Korisliiga

Vilppaan tarkka-ampujat pelasivat Seagullsin pään pyörälle – myös Kauhajoki voiton päässä finaalista

Miesten Korisliigassa molemmat välieräsarjat päätyivät kutkuttavaan 3–1-tilanteeseen.

Näytä lisää vastaavia