Korisliigan kärkipäässä käy kova kuhina – Seagulls taivutti Korihait, mutta Nokia pysyy kannoilla

28.11.2023 20:43 Miesten Korisliigassa otteluvoittoja keräsivät Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Salon Vilpas.

Seagullsin Shavon Coleman ja Rene Rougeau olivat terässä. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Helsingissä nähtiin Korisliigan kärkikolmikon sisäinen mittelö, kun Seagulls otti kotonaan mittaa Korihaista. Sarjan paalupaikalla porskuttavat isännät voittivat ottelun sarjapistetilanteeseen nähden yllättävällä erolla, luvuin 112–74.

– Olimme mukana vain ensimmäiset minuutit, ja sen jälkeen ottelu lähti täysin käsistämme. Olimme laiskoja ja annoimme vastustajan pelata täysin omaa peliään. Seagulls on kärkijoukkue ihan syystä, ja tämän kaltaista etumatkaa heille ei saa antaa, totesi Korihaiden päävalmentaja Darko Mihajlovic.

Arvokasta työtä voiton eteen tekivät erityisesti Seagullsin Shavon Coleman, Mar'Qualen Grant ja Rene Rougeau. Coleman kirjautti pelissä 25 pistettä ja kahdeksan levypalloa, Grant 24 pistettä, kuusi syöttöä ja neljä riistoa ja Rougeau 15 pistettä, viisi levypalloa, kuusi syöttöä ja kaksi torjuntaa.

Korihaiden vahvimmat esitykset nähtiin Wesley Person Jr:lta, joka upotti 19 pistettä, ja Javion Ogunyemilta, jolle merkittiin 14 pistettä ja kymmenen levypalloa.

Ottelutilastot

Nokia haki vierasvoiton Kotkasta

Voittoon päättyi myös Korisliigan kakkossijaa pitävän BC Nokian ilta, kun KTP-Basket taipui omalla kotikentällään 93–98.

Nokian kovimmat pistenikkarit voitto-ottelussa olivat Tucker Richardson ja Both Gach. Richardson upotti 26 pistettä, kun taas Gach tilastoi 21 pistettä, seitsemän levypalloa ja kolme riistoa.

Niukasta tappiosta huolimatta KTP:n riveissäkin nähtiin vahvoja esityksiä, etunenässä Ahmad Randilta, joka keräsi nimiinsä 25 pistettä, seitsemän levypalloa ja kolme torjuntaa. Joukkueen päävalmentaja Roope Mäkelä pohti ottelun päätteeksi:

– Nokia oli tänään parempi, ei kahta sanaa. Useassa pelissä olemme pelanneet neljännen erän loistavasti ja niin tänäänkin, mutta nyt takamatka oli vain liian pitkä. Jostain syystä emme olleet valmiita Nokian kovuuteen. Rand piti meitä pelissä ensimmäisellä puoliajalla, ja ero olisi voinut olla suurempikin.

Ottelutilastot

Vilpas kolmen ottelun voittoputkessa

Vaikeasta kaudenalusta kärsinyt Salon Vilpas on kohentanut otteitaan niin rivakasti, että pitää nyt kolmen pelin voittoputken jälkeen sarjataulukon neljättä paikkaa. Tänään pisteet irtosivat Lapualta, jossa Kobrat kärsi kotitappion luvuin 66–76.

Vilppaan kovin korintekijä voitossa oli Tavon King, jonka pistetili näytti pelin lopuksi 25:ttä.

– Meillä oli aamulla kokous, jossa totesimme, että haluamme päästä vauhtiin, kerätä voittoja ja pitää hauskaa joukkueena, ja sen myös teimme. Itselläni on ollut pari ottelua, jossa olen heittänyt huonosti, mutta kiitos kuuluu valmentajillemme, jotka kannustivat minua jatkamaan, King totesi Ruudun haastattelussa.

Hyvin suoriutui myös loistavaa kautta pelaava Teemu Suokas, jolle kirjattiin 16 pistettä, viisi levypalloa ja viisi syöttöä.

Kobrien tilasto-onnistujat olivat Anthony Roberson 21 pisteellä ja kymmenellä levypallolla sekä Theo Akwuba seitsemällä pisteellä, 13 levypallolla ja neljällä torjunnalla.

Ottelutilastot

 
23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia