Korisliigan kärkisija vaihtui Kobrien jymy-yllätyksen myötä – viiden vahvistuksen KTP juhli myös voittoa

17.11.2021 20:56 Miesten Korisliigan kärkikolmikossa meni järjestys uusiksi, kun Kauhajoki ja Kouvot nousivat voitoillaan ja Helsinki Seagulls puolestaan tippui alaspäin tappion myötä.

Antto Nikkarinen jakoi pyöreät kymmenen syöttöä voitto-ottelussa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Korisliigan kärkikolmikko sekoitettiin kokonaan uudelleen, mutta ratkaisevaksi syyksi tähän eivät riittäneet pelkästään Kauhajoen ja Kouvojen voitot. Yhtälöön tarvittiin myös sarjataulukon keskivaiheilla tarpova Kobrat, joka rysäytti yllätysvoitollaan Helsinki Seagullsin alas paalupaikalta ja kolmannelle sijalle asti.

Seagulls kärsi vasta toisen häviönsä koko kaudella ja teki sen numeroin 67–79. Vierasmatkalla käynyt Kobrat vei pisteet tasaisen varmalla työllään ja korjasi oman voittotilastonsa positiivisen puolelle, suhteeseen 6–5.

Kobrien pistekuningas oli tuttuun tapaan kesto-onnistuja Christian Lutete IV, jolle merkittiin 22 pistettä ja yhdeksän levypalloa, mutta tästä huolimatta sekä työ että tilastomerkinnät jakautuivat tasaisesti ympäri kentän. Sentteri Stokley Chaffee Jr keräsi 16 pistettä ja 14 levypalloa, ja laiturijyrä Benjamin Raymond laittoi pakan päälle 20 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

Pelinjohtaja Antto Nikkarinen osui 12 pistettä ja jakoi täydet kymmenen koriin johtavaa syöttöä.

– Oli loistava peli meiltä kaikin puolin. Sekä puolustus että hyökkäys toimi hyvin. Olen ylpeä koko joukkueesta, kun saimme voiton sarjakärjestä ja vielä heidän kotikentällään, totesi Nikkarinen.

Seagullsin kaikkia tärkeimpiä tilastokategorioitia hallitsi suvereenisti sentteri Tuukka Kotti, jolle merkittiin 17 pistettä, 11 levypalloa ja kolme syöttöä.

Ottelutilastot

Kauhajoki ja Kouvot valtasivat paikat yksi ja kaksi

Lahti Basketball taipui kotikentällään Kauhajoelle 70–83. Voittonsa myötä Kauhajoki kohosi Korisliigan sarjataulukossa yksinoikeudella takaisin sijalle yksi.

Pistejuhlia johtivat Cameron Jones ja Rene Rougeau, joista ensimmäiselle merkittiin 22 pistettä ja seitsemän syöttöä ja jälkimmäiselle puolestaan 20 pistettä ja 11 levypalloa.

Kauhajoen kolmas onnistuja oli Simeon Carter, joka keräsi nimiinsä 19 pistettä ja 11 levypalloa.

– Tulimme ja annoimme kaikkemme molemmissa päädyissä kenttää. Saimme tarvittavat stopit puolustuksessa ja toteutimme niitä asioita, joita olemme treenanneet. Peli oli meillä kontrollissa, Carter kommentoi.

Lahden pistekuningas ottelussa oli Admon Gilder 22:lla.

Ottelutilastot

Kouvot puolestaan pääsi oman voittonsa ansiosta maistamaan kaudella ensimmäisen kerran taulukon kakkossijaa. Isäntäjoukkue Tampereen Pyrintö taipui kouvolalaisille luvuin 98–104.

Kouvojen voitonrynnistyksestä piti etunenässä huolen takamies Deshon Taylor, joka iski tauluun 21 pistettä ja 12 syöttöä. Pyrintöläisten paikallinen luottomies Osku Heinonen yritti parhaansa mukaan vastata tuleen ja onnistuikin keräämään nimiinsä peräti 22 pistettä, mutta kotijoukkueen työ jäi vajaaksi.

Ottelutilastot

Voitokkaina myös hallitseva mestari Vilpas ja viiden amerikkalaisen KTP

KTP-Basket palkkasi kuluvalla viikolla rinkiinsä viidennen yhdysvaltalaisvahvistuksen, Antwon Lillardin, ja laittoi miehen tänään tulikasteeseen. Tulokset olivat siinä mielessä hyviä, että otteluisäntänä toiminut Bisons Loimaa joutui maistamaan 60–77-tappiota.

Lillardin tilalta ei KTP:stä jouduttu poistamaan yhtäkään ulkomaalaispelaajaa, vaan seura aikoo tällä ratkaisulla kasvattaa kilpailua joukkueen sisällä, kun ringistä vaan neljä voi olla yhtä aikaa pelaavassa kokoonpanossa. Tänään Lillardin pistetyö jäi vaatimattomasti neljään.

Paremmin sen sijaan pelasivat Richard Williams ja Urald King, joille merkittiin kummallekin 18 pistettä. Lisäksi Williams jakoi kuusi syöttöä ja King keräsi 14 levypalloa.

– Meidän kaverit antoivat kaikkensa. Ei ollut ongelmia puolustuksessa, eikä taistelussa. Vaikka olimme pienempiä, silti voitimme levypallot, kertasi KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä.

Bisonsin pistehai oli Zach Thomas 26:lla.

Ottelutilastot

Hallitsevan mestarin alkukausi on ollut vaikea, mutta Salon Vilpas sai tänään sentään kairattua itselleen voiton. Kataja Basket taipui omalla kotiareenallaan 74–95.

Voiton pääarkkitehti oli Marcus Lovett Jr, joka taiteili koriin 20 pistettä. Vastustajajoukkueen puolella nähtiin vieläkin isompi pistesuoritus Markel Crawfordilta, joka nakkeli koriin niitä peräti 29, mutta joukkueiden välinen voimasuhde ei silti jäänyt epäselväksi.

– Ei tule muistellessa mieleen yhtäkään noin hajutonta ja mautonta alkua. Olimme jäljessä joka jutussa. Toinen neljännes oli hieno, mutta se vei energiaa ja vaikka pääsimme seitsemän pisteen päähän, niin takaa-ajo ei lopulta riittänyt, totesi Katajan päävalmentaja Petri Virtanen.

Ottelutilastot

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia