Korisliigan MVP Remu Raitanen siirtyy Espanjaan

22.8.2022 13:44 Keväällä 2022 Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi nimetty ToPo Juniorien kasvatti ja Susijengin nuoren sukupolven heittokone Remu Raitanen, 206 cm ja 25 vuotta, on solminut ensimmäisen ulkomaiden ammattilaissopimuksensa. Raitasen uusi työnantaja on Espanjan kakkosliigaan (LEB Gold) viime keväänä kohonnut Albacete Basket.

Korisliigan MVP Remu Raitanen säkittää Albacetessa tulevalla kaudella. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

Albacete Basket sijoittui kauden 2021–22 päätteeksi Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla (LEB Silver) runkosarjan ykköseksi ja eteni pudotuspelien kautta ensimmäistä kertaa seuran historiassa maan kakkosliigaan.

Susijengissä heittäjänkykyjään osoittanut ja Korisliigan parhaana pelaajana palkittu Raitanen kiinnosti Albacete Basketin valmennusjohtoa nimenomaan korintekijänä.

- Valmentajat ottivat yhteyttä ja kertoivat, että korintekijän rooli isoilla minuuteilla olisi tarjolla. Nähdäkseni oikea askel urallani tässä vaiheessa oli mennä Espanjaan, todistaa taas kerran osaavani pelata ja päästä toteuttamaan itseäni toivottavasti samalla tavalla kuin KTP:ssa, eli ottamalla taas askeleen ylöspäin, Raitanen taustoittaa.

Yksivuotisen sopimuksen syntymisen myötä Raitanen käyttää ulkomaanoptionsa ja lähtee KTP-Basketista. Raitanen kiitteleekin KTP-Basketia vuolaasti viime kaudesta ja sen tarjoamasta kehitysharppauksesta.

- Kun vuosi sitten menin Kotkaan, Roope (Mäkelä) sanoi, että iso rooli on luvassa ja siihen pääsin. Läpi kauden minun oli todella hyvä olla Kotkassa ja nähdäkseni KTP:ssa pelaaminen oli minulle pelaajana samanlainen loikka kuin mihin nyt tähtään Espanjassa. Kahden Korisliigassa viettämäni ammattilaiskauden jälkeen saan taas ison mahdollisuuden pelata itseni seuraavalle tasolle.

Raitanen oli Albacete Basketin viimeinen pelaajahankinta kaudelle 2022-23.

- Joukkueessa on periaatteessa kymmenen pelaajaa, joista neljä ulkomaalaisvahvistusta ja niistä neljästä kaksi yhdysvaltalaisia. Olen pitänyt videopuheluita joukkueen valmentajien kanssa ja odotan innolla mahdollisuutta täyttää se rooli, mihin minut on rekrytoitu. Tämä on taas iso mahdollisuus urallani.

San Franciscon yliopistosta Korisliigan tähdeksi

Remu Raitanen saavutti ToPon 1997 syntyneiden juniorijoukkueessa kolme eri ikäluokkien SM-hopeaa ja edusti HBA-Märskyä miesten divarissa kausina 2014–16 ennen siirtymistään Yhdysvaltoihin San Franciscon yliopistoon.

Raitanen pelasi San Franciscossa NCAA-liigaa täydet neljä kautta (2016–20) ja viimeisteli seniorikaudellaan joukkueelleen 5,1 pistettä ja 3,3 levypalloa ottelua kohden (2p heitot 54,5%, 3p 38,0%, 1p 86,1%).

Kaliforniasta palattuaan Raitanen palasi kotimaahan ja debytoi Korisliigassa ammattilaisena Lapuan Kobrissa kaudella 2020–21. Ensimmäisellä liigakaudellaan Raitanen takoi Kobrille 11,4 pistettä ja 6,0 levypalloa ottelua kohden.

Lapualta Raitanen otti suunnakseen Kotkan, jossa hän vauhditti KTP-Basketin Korisliigan puolivälieriin kaudella 2021-22. Raitanen oli liigakauden tehokkain kotimainen pelaaja huikaisevin 17,1 pisteen ja 7,6 levypallon keskiarvoin (2p 57,1%, 3p 36,3%, 1p 91,0%) ja kauden päätteeksi Korisliigan päävalmentajat ja kapteenit äänestivät hänet Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP).

Juniorimaajoukkueurallaan Raitanen pelasi 47 maaottelua, mukaan lukien 20-vuotiaiden miesten EM-kisat Helsingissä 2016. Kesällä 2019 Raitanen edusti miesten haastajamaajoukkuetta Napolin universiadeissa 7,5 pisteen ja 4,4 levypallon ottelukohtaisin keskiarvoin.

Susijengissä Raitanen debytoi kesän 2020 Viro-maaotteluissa. Hänen 15 pisteen debyyttiottelunsa kuuluu miesten maaotteluhistorian kaikkien aikojen suurimpiin pistesaldoihin. Tähän mennessä Raitanen on pelannut Susijengissä 15 ottelua 6,5 pisteen ja 2,9 levypallon keskiarvoin.

Henkilöt

 
21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

Näytä lisää vastaavia