Korisliigan MVP Severi Kaukiainen Slovakian mestarin puikkoihin

20.7.2023 19:35 Karhu Basketissa erinomaista jälkeä niin Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissakin tehnyt Susijengi-takamies ja Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 25, käyttää ulkomaanoptionsa ja siirtyy ensi kaudeksi Slovakian mestarin Patrioti Levicen takalinjoille.

Severi Kaukiainen siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille. Kuva: Ville Vuorinen.

Slovakialaisjoukkue on Kaukiaiselle tuttu jo viime kaudesta, sillä Levice kohtasi Karhun sekä FIBA Mestareiden Liigan karsinnoissa Malagassa että FIBA Europe Cupissa.

- He ilmeisesti tykästyivät pelityyliini ja minuun pelaajana ja olivat jo alkukesästä yhteydessä. En silloin vielä osannut tehdä päätöstä, mutta kun Levice jatkoi kyselyitään heinäkuulle asti, minussa voimistui se tunne, että Slovakia olisi oikea paikka minulle, Kaukiainen hymyilee.

- Kohtasimme kolmeen kertaan viime kaudella ja niiden otteluiden perusteella Levice pelaa sellaista koripalloa, mikä sopii omaan pelitapaani ja missä minun vahvuuteni voisivat auttaa joukkuetta. Myös valmentajan kanssa kemia oli hyvä.

Kaukiaiselle on ensimmäisellä ulkomaankaudellaan tiedossa suuri rooli, sillä Slovakian mestaruuden puolustamisen lisäksi Levice osallistuu jälleen FIBA:n Mestareiden Liigan karsintoihin ja sitä kautta vähintään FIBA Europe Cupiin.

- Kiva bonus tässä on sekin, että nyt kun joukkueita katsoo ennakkoon, niin Mestareiden liigan karsintalohko on ihan mahdollista voittaa, Severi ennakoi tulevaa.

- Tässä vaiheessa tavoitteeni on, että sopeutuisin ulkomailla asumiseen ja ulkomaalaisvahvistuksena pelaamiseen mahdollisimman nopeasti ja olemaan joukkueelleni hyödyksi. Voimakas tahto on ottaa taas yksi steppi eteenpäin ja hakea joukkueen kanssa menestystä, hän jatkaa.

- Suuri kiitos Karhu Basketille ja koko Kauhajoen koripalloyhteisölle edellisistä kausista. Karhussa oli hyvä pelata ja kehittyä.

Kotkasta Kouvolaan ja Suomen eliittiin

Peli-Karhuissa koripallopolkunsa aloittanut ja KTP:n junioreissa teini-ikäisenä pelannut Kaukiainen debytoi Korisliigassa kaudella 2014-15 ja siirtyi 19-vuotiaana Kouvoihin suuremman peliajan ja vastuun perässä.

Kaukiainen haki Kouvojen kanssa SM-hopeaa keväällä 2019 ja teki läpimurtonsa Korisliigaan Kouvojen kanssa kaudella 2019-20.

Kouvoilta Kaukiaisen tie vei Kauhajoelle. Karhu Basketin kanssa viettäminään kausina Kaukiainen on pelannut sekä Korisliigaa että FIBA Europe Cupia, voittanut keväällä 2022 SM-kultaa ja keväällä 2023 SM-hopeaa sekä vienyt nimiinsä vuoden parhaan kuudennen pelaajan palkinnon kahdesti ja Korisliigan MVP-palkinnon kerran.

Viime kaudella Kaukiainen urakoi Karhulle Korisliigassa 13,0 pistettä, 5,0 syöttöä ja 2,5 levypalloa ottelua kohden.

Kaukiainen on pelannut urallaan yhden miesten maaottelun, kuusi haastajamaaottelua sekä 57 juniorimaaottelua. Hänet on nimetty myös Susijengin kesän 2023 MM-kisoihin valmistavaan leiritykseen.

Henkilöt

 
23.9.2023 09:52 Susijengi

Henri Kantonen Liettuaan Daniel Dolencin joukkuetoveriksi

Heti MM-kisojen jälkeen sopimuksen Karhu Basketin kanssa solminut Henri Kantonen, 26, käyttää sopimuksessaan olleen ulkomaanpykälän. 198-senttinen ToPo Junioreiden kasvatti ja Susijengin kaksinkertainen arvokisakävijä liittyy yksivuotisella sopimuksella Liettuan liiganousija M Basket Mazeikiaihin Daniel Dolencin joukkuetoveriksi.

28.9.2022 22:21 Suomalaiset ulkomailla

Katajan taival FIBA Europe Cupissa katkesi - Hopkinsin ja Palmin Craiova finaaliin

FIBA Europe Cupin karsintaturnaukset pelataan viikolla ja suomalaisedustusta on Joensuun Kataja Basketin sekä Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin muodossa. Katajan urakka päättyi, mutta Susijengi-kaksikon jatkuu.

11.7.2022 20:26 Susijengi

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson lyö pelitossut naulaan

Susijengin sähikäinen, kesästä 2015 asti Suomea maajoukkuetasolla edustanut Bronxin kasvatti Jamar ”Jammu” Wilson, 38, on ilmoittanut lyövänsä tossut naulaan. Wilson edusti Susijengiä viimeisen kerran helmikuun voitokkaassa MM-karsintaikkunassa ja pelasi seurajoukkuekaudella 2021-22 Kataja Basketin ja ranskalaisen Boulazacin paidassa.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

10.12.2021 08:41 Korisliiga

Topias Palmi vahvistaa Limburgia

Belgian ja Alankomaiden yhteisliiga vahvistuu jo neljännellä suomalaispelaajallaan, kun Korisliigan syyskauden paras kotimainen pistemies ja Susijengin täsmätykki Topias Palmi, 195 cm ja 27 vuotta, siirtyy kasvattajaseuransa Tampereen Pyrinnön edustusjoukkueesta Limburgin riveihin.

18.7.2021 12:03 Susijengi

Shawn Hopkinsille sopimus Islannin liigaan

Viimeisen kahden kauden ajan Korisliigan ystäviä Tampereen Pyrinnössä ja BC Nokiassa ihastuttanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 26, on allekirjoittanut ensimmäisen Suomen ulkopuolisen ammattilaissopimuksensa. Susijengin vahvuuteen kuuluva 195-senttinen Hopkins edustaa ensi kaudella KK Stjarnania Islannin liigassa.

27.6.2021 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi Belgian pääsarjan Phoenix Brysseliin

Korisliigan Vuoden pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, siirtyy urallaan ensimmäistä kertaa ulkomaille, kun hän solmi vuoden mittaisen sopimuksen belgialaisseuran kanssa. Järvi on kesän ajan kuulunut Susijengin Open Gym -leiritykseen.

30.5.2021 14:12 Korisliiga

Aatu Kivimäki Tigers Tübingenin vahvuuteen

Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

3.4.2021 08:50 Susijengi

Aapeli Alanen loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan

Vahvan kauden joensuulaisessa Kataja Basketissa pelannut 201-senttinen ja 25-vuotias lahtelaiskasvatti Aapeli Alanen siirtyy loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan. Susijengissäkin viisi ottelua pelanneen Alasen kevään työnantaja on Tshekin liigan viidennellä sijalla majaileva Basket Brno.

14.1.2021 09:40 Susijengi

Samuel Haanpään ansiokas pelaajaura päätökseen

Ikäpolvensa ansiokkaimpiin suomalaisiin koripalloilijoihin lukeutuva Keravan Kori-80:n kasvatti Samuel Haanpää, 34, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. Haanpää ehti pitkän uransa aikana edustaa Suomea EM-kisoissa, rikkoa yliopistonsa kolmen pisteen heittoennätyksen ja pelata ammattilaisena mm. Espanjassa, Kyproksella ja Argentiinassa.

Näytä lisää vastaavia