Korisliigan outolintu rakensi rosterinsa uudelleen – Tampereen paikallissankari Osku Heinonen ottaa tyynenä haasteet vastaan

30.9.2021 15:00 Tampereen Pyrintö kamppaili viime keväänä pronssimitalista mutta taipui neljänteen sijaan. Veteraanipelaaja Osku Heinonen odottaa vanhaan pelikirjaan kauden myötä lisämausteita.

Tuleva kausi on Osku Heinoselle jo 12. Pyrinnön edustusjoukkueessa. Kuva: Ville Vuorinen

Tampereen Pyrinnön viime kausi oli melkoista uudistamista. Joukkue nousi omintakeisella pelikirjallaan pronssiotteluun asti, vaikka lopulta poistuikin ilman mitalia. Kokoonpanon konkarijäsen Osku Heinonen osaa kertoa ketään muuta paremmin, kuinka pelillisesti poikkeava vuosi joukkueella on takana, ja hänellä itsellään, jos kellä, ovat vastuualueet sen myötä muuttuneet – muuallakin kuin kentällä.

– Nykyään olen aika lailla ensimmäisenä ovella vastassa esittelemässä hallia ja väkeä, kun uusia naamoja saapuu joukkueeseen. Ennen olin vain yksi roolipelaaja muiden joukossa, hän toteaa.

Ja esittelyjä on saanut tänä syksynä pitää. Joukkue on mennyt kokoonpanon puolesta amerikkalaisittain sanottuna suoranaiseen rebuilding-moodiin, ja seuralla kesti hyvin myöhäiseen harjoitteluvaiheeseen asti saada viimeisetkin ulkomaalaisvahvistuksensa paikan päälle, jotta harjoittelu täydellä kokoonpanolla pääsi alkamaan. Heinonen mainitsee silti erään tärkeän seikan, joka tuo tilanteeseen turvallista tuttuutta:

– Tällainen syksy toki vaatii keskittymistä ja henkistä kanttia, että jaksaa käydä kaikki pienet asiat läpi aina uudelleen ja uudelleen, kun porukkaa saapuu. Mutta onneksi vahvistuksissa on mukana David Gonzalvez, jolla on takanaan jo viime kausi Pyrinnössä ja yhteensä viisi kautta Korisliigassa. Hänestä on iso apu uusien jäsenten sisäänajossa.

Suomalaisesta rungostakin viime kauden jälkeen poistui ehdoton avainpala, kun hyökkäyksessä tärkeää roolia näytellyt Shawn Hopkins päätti jatkaa uraansa islantilaisessa Stjarnanissa. Heinonen kehuu kuitenkin taistelutahtoa, jonka merkittävän pelikaverin puuttuminen on nostattanut.

– Kyllä koko porukka on ottanut oikealla asenteella vastaan haasteen, joka siitä seurasi, kun Hoppa lähti, eli nähneet sen nimenomaan mahdollisuutena nousta itse ratkaisijoiksi koviin paikkoihin.

Nuorista kotimaisista joukkuetovereistaan Heinonen nostaa esille erityisesti Tomas Pihlajamäen, Valtteri Leppäsen ja Eero Lehtosen, jotka pääsevät kaudella näyttämään osaamistaan. Sitä on karttunut kesän aikana silmin nähden.

Pyrinnössä alettiin viime kauden alussa hyödyntää varsin erilaista pelitaktiikkaa kuin koskaan aiemmin. Silloin Heinonen itsekin joutui opettelemaan uusia temppuja, vaikka vanha koira jo onkin. Päävalmentaja Miikka Sopasen systeemissä on kaikkiin muihin Korisliiga-joukkueisiin nähden täysin poikkeuksellinen puolustus, ja nopeasti ratkaisuja ottavassa hyökkäyksessä Heinosellekin lankesi aivan uudenlaisia vastuita.

– Se oli jopa aika virkistävää päästä muuttamaan hieman rutiineja. Olen ollut aiemmin aivan puhdas heittäjä, mutta nyt olen päässyt tekemään valintoja pallonkin kanssa ja omasta mielestäni jopa ihan onnistunut siinä. Eiköhän siihen päälle vielä muutama uusi kikka tälläkin kaudella löydetä.

Pelikirja kaudella 2021–22 vastannee hyvin pitkälti aiempaa. Ainakin pohja on Heinosen mukaan sama. Toki silti pieniä variaatioita ja uusia vivahteita tulee esiintymään.

– Se on vähän sellaista hurlumheitä, mutta ei kuitenkaan pelkkää roiskimista vaan hallittua tekemistä, Heinonen sanailee ja nauraa päälle.

Pyrintö 21-22 pähkinänkuoressa

Korisliiga käynnistyy perjantaina 1.10., kun avausottelussa Korihait kohtaa Kauhajoen. Lauantaina on ohjelmassa viiden ottelun kierros. Kaikki Korisliigan ottelut ovat katsottavissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

Henkilöt

 
23.10.2021 21:18 Korisliiga

Kobrat yllätti kovassa iskussa olleen Kouvot – Erik Sajantila nousi Lahden nokkamieheksi tappio-ottelussa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat Kobrat, KTP-Basket ja Kauhajoki.

22.10.2021 21:25 Pääjuttu

Seagullsille viides voitto – Korihaiden vaikeudet jatkuvat

Zaccheus Darko-Kelly johti Seagullsin pistejuhlia, kun joukkue kohensi voittolukemansa viiteen.

21.10.2021 09:00 Erotuomarit

Korisliiga Tough Calls 2021–22 #1: videotarkituksia ja mielenkiintoinen vapaaheittotilanne

Erotuomariyksikkö analysoi Korisliigan ottelut, ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

20.10.2021 20:27 Korisliiga

Bisons kävi lähellä yllätystä, mutta Kauhajoki jatkaa yhä puhtaalla pelillä – pisteet myös Kouvoille ja Kobrille

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat Kauhajoki, Kouvot ja Kobrat.

20.10.2021 11:00 Korisliiga

Seagulls heitti itsensä Korisliigan ennätysten kirjoihin kolmessa kategoriassa

Helsinki Seagulls kaatoi Tampereen Pyrinnön Korisliigassa tiistaina tehden samalla uusia joukkue-ennätyksiä. Seagullsin 31 onnistunutta kolmen pisteen heittoa ja 56 kolmen pisteen heittoyritystä ovat molemmat Korisliigan uusia ennätyksiä.

19.10.2021 20:11 Korisliiga

Seagulls rikkoi kaksi joukkue-ennätystä voitossaan Tampereella – Koposelle yhdeksän kauko-osumaa

Korisliiga-illassa tulitettiin kaukaa ja rikottiin ennätyksiä. Helsinki Seagulls taivutti Tampereen Pyrinnön ja Kataja Basket KTP-Basketin.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

16.10.2021 19:10 Korisliiga

Kauhajoki yksin sarjakärkeen – Lahti nousi Bisonsin ohi päätösjaksolla

Korisliigaa pelattiin lauantaina kahden ottelun verran. Kärkikamppailun vei nimiinsä Kauhajoki. Lahti Basketball puolestaan nappasi voiton kotonaan.

15.10.2021 20:29 Korisliiga

Juho Nenonen esitteli tarkka-ampujan taitoja – Korisliiga-illan voitot Vilppaalle ja Seagullsille

Maajoukkuetähdet varastivat huomion illan molemmissa otteluissa, kun Juho Nenonen, Petteri Koponen, Tuukka Kotti, Shawn Huff ja Remu Raitanen näyttivät kaikki taitojaan.

13.10.2021 20:14 Korisliiga

Topias Palmi antoi myrskyvaroituksen Pyrinnön trillerivoitossa – myös Joensuussa kamppailtiin kalkkiviivoille

Kummassakin illan Korisliiga-ottelussa voiton vei kotijoukkue. Huomion varasti kuitenkin paluumuuttaja Topias Palmin järisyttävä pistetykitys.

12.10.2021 14:10 Korisliiga

Topias Palmi palaa Korisliigaan ja Pyrinnön paitaan

Tampereen Pyrintö saa riveihinsä mieluisan vahvistuksen, kun Susijengin vakiokasvo Topias Palmi aloittaa kauden kasvattajaseuransa väreissä. Palmi pelasi kaksi edellistä kautta Italian pääsarjassa Cremonan joukkueessa.

9.10.2021 18:39 Korisliiga

Shawn Huff ja Lassi Nikkarinen pääsivät irti ja toivat Seagullsille toisen voiton – myös Niko Mattilalla laatuilta Katajan vierasvoitossa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat tänään Seagulls, Kataja, Kauhajoki ja Vilpas – ja jokainen melko roimalla voittomarginaalilla.

8.10.2021 20:19 Korisliiga

KTP näytti mallia levypallopelaamisessa – Kouvoille kolmas perättäinen voitto

Remu Raitanen näytti mallia, kun KTP-Basket iski Pyrinnön kumoon levypallopelillä. Kouvot taivutti Lahti Basketballin jo kolmannella jaksolla.

6.10.2021 20:19 Korisliiga

Henri Kantonen loisti Kauhajoen kotivoitossa – Pyrintö vei Pirkanmaan derbyn

Korisliiga-illassa nähtiin Kauhajoen kosto, kun viime kevään finaalivastus Salon Vilpas joutui taipumaan isännille. Kierroksen voittajia olivat tänään Kauhajoen lisäksi Pyrintö, Lahti ja Kouvot.

5.10.2021 20:18 Korisliiga

KTP remusi Korihait ketoon – Korisliiga-ilta oli suomalaistähtien juhlaa

Korisliiga-illan kahdesta ottelusta voittajiksi selvisivät KTP-Basket ja Helsinki Seagulls.

2.10.2021 19:29 Korisliiga

Yllätysten Korisliiga-kierros – Kouvot vaiensi Koposen paluujuhlat

Korisliigassa nähtiin sekä jymy-yllätyksiä että ennakkosuosikkien voittoja. Viiden ottelun kierroksella paluuottelunsa pelasivat sekä Petteri Koponen että Roope Ahonen.

1.10.2021 20:08 Korisliiga

Korisliiga käynnistyi rytinällä – paluumuuttaja Kantonen johti Kauhajoen sensaatioesitykseen

Korisliigan avausillassa ainoa ottelu päättyi Kauhajoen reippaaseen voittoon. Parrasvaloihin pääsivät niin paluumuuttajat kuin liigan ensikertalaisetkin.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

1.10.2021 09:20 Korisliiga

Vilpas lähtee hakemaan toista mestaruutta – paluumuuttaja Roope Ahonen on valmis täyttämään isot pelinjohtajan saappaat

Salon Vilpas on saanut pidettyä kokoonpanonsa kutakuinkin ennallaan viime mestaruusjuhlien jälkeen. Vanha pelinjohtaja on kuitenkin siirtynyt valmennusryhmään, joten kymmenen vuotta Eurooppaa kiertänyt Roope Ahonen palaa juurilleen täyttämään aukon.

1.10.2021 07:34 Korisliiga

Helsinki Seagulls etsii Petteri Koposen johdolla ensimmäistä Pantteriaan – kantaako Joutsenlaulu hedelmää?

Helsinki Seagullsin huikea runkosarjamenestys ei taannut viime keväänä mestaruutta. Nyt joukkue lähtee kauteen yhdellä Suomen kaikkien aikojen pelaajista vahvistettuna.

Näytä lisää vastaavia