Korisliigan pudotuspelien otteluparit ratkesivat – Pyrintö varmisti playoff-paikan ja Kauhajoki sinetöi sarjataulukon ykkössijan

22.3.2023 20:19 Tampereen Pyrintö vei viimeisen jaossa olleen paikan Korisliigan pudotuspeleihin. Lahden Chris Clarke puolestaan teki historiaa tilastoimalla koko kauden keskiarvoikseen triplatuplan. Sarjataulukon kärkipaikan sinetöi Kauhajoki.

Tomas Pihlajamäki ja Osku Heinonen auttoivat joukkueensa playoffeihin. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Tampereen Pyrintö kaatoi Tapiolan Hongan luvuin 96–88 ja leimasi lippunsa miesten Korisliigan pudotuspeleihin. Pyrintö pääsee mukaan alemman jatkosarjan toisena joukkueena ja sijoittuu sarjataulukossa lopullisesti näin ollen sijalle kahdeksan.

Pyrinnön tehopelaaja illan ottelussa oli Ike Smith, joka tilastoi 20 pistettä ja kahdeksan levypalloa. Kotimaiset takapelaajat Osku Heinonen ja Tomas Pihlajamäki lisäsivät pistetiliin 13 ja kymmenen pistettä. Hongan isoin pistesaldo, 14, nähtiin Carl Lindbomilta, joka nappasi lisäksi seitsemän levypalloa.

Tapiolan Honka putoaa ensi kaudeksi 1. divisioona A:han.

Ottelutilastot

Sarjataulukon seitsemännen sijan jo aiemmin lukinnut BC Nokia viimeisteli kautensa voitolla ja jatkaa myös matkaansa pudotuspeleihin. Tänä iltana Kobrat kaatui Lapualla luvuin 78–84. Ottelun pistekuninkaat olivat Kobrien David Nichols 20:llä ja Nokian Johnathan Stove 19:llä.

Kobrat jäi tämän kevään osalta pudotuspelien ulkopuolelle.

Ottelutilastot

Chris Clarke kirjautti triplatuplan koko kaudeltaan

Lahti Basketball jäi lopulta vaille playoff-paikkaa, vaikka voittikin ottelunsa Korhaita vastaan 115–93.

Ottelussa kuitenkin koettiin täysin toisenlainen merkkihetki, kun joukkueen laituri Chris Clarke kirjautti kauden yhdeksännen triplatuplansa – 29 pistettä, 13 levypalloa ja 18 koriin johtavaa syöttöä – ja näin ollen jätti koko kauden tilastokeskiarvoikseen 20,5 pistettä, 14,6 levypalloa ja 10,2 syöttöä. Tämä on ensimmäinen kerta Korisliigan historiassa, kun yksittäinen pelaajaa tilastoi koko kauden keskiarvokseen triplatuplan.

Suoritus jätti melkein varjoonsa sen, että joukkuetoveri Michael Ertel II tykitti taululle pyöreät 40 pistettä.

Korihaiden korihai kauden päätösottelussa oli Nick Stampley 21 pisteellä.

Ottelutilastot

Kauhajoki varmisti ylemmän jatkosarjan voiton jännitysnäytelmässä

Kauhajoella kohtasivat sarjan kaksi kärkijoukkuetta, ja tällä kertaa kotijoukkue oli vahvempi. Kauhajoki kukisti Helsinki Seagullsin 86–84 ja sinetöi itselleen koko sarjataulukon korkeimman korokkeen.

Voiton takuumiehenä nähtiin suomalaissentteri Daniel Dolenc, joka kirjautti 24 pistettä ja neljä levypalloa. Seagullsin näkyvimmät suoritukset tulivat Jeffrey Carrollilta – 18 pistettä ja seitsemän levypalloa – sekä Lassi Nikkariselta, joka teki yhdeksän pistettä ja jakoi 11 syöttöä.

Ottelutilastot

Kolmannen sijan taulukossa vei Kataja Basket, joka voitti tänään ottelunsa Salon Vilpasta vastaan 111–95. Tästä huolimatta myös Vilpas nauttii playoffeissa kotietua, sillä salolaisille jäi haltuun sarjataulukon sija neljä.

Katajan Amanze Egekeze tilastoi 31 pistettä ja kahdeksan levypalloa. Vilppaan Remy Abell pussitti 26 pistettä.

Ottelutilastot

KTP-Basket taipui kotonaan Kotkassa Kouvoille luvuin 80–94. Joukkueet lähtevät pudotuspeleihin ylemmän jatkosarjan kahdelta viimeiseltä sijalta.

KTP:n Brandon Sly upotti pelissä 21 pistettä. Joukkuetoveri Juho-Matti Henttonen tilastoi kuusi pistettä ja 11 levypalloa. Kouvojen John Meeks heilutti korisukkaa 32 pisteen edestä ja keräsi ohessa kahdeksan levypalloa.

Ottelutilastot

Puolivälierien otteluparit

1: Kauhajoki vs. 8: Tampereen Pyrintö
4: Salon Vilpas vs. 5: Kouvot
3: Kataja Basket vs. 6: KTP-Basket
2: Helsinki Seagulls vs. 7: BC Nokia

Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina 25. maaliskuuta ja otteluohjelma vahvistetaan huomenna torstaina.

 
4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

Näytä lisää vastaavia