Korisliigassa nähtiin kaksi jatkoeräjännäriä – Kaukiainen ja Kouvot juhlivat voittoa Nuutisen loistopelistä huolimatta

3.2.2021 20:30 Voitonjuhlia miesten Korisliigassa viettivät tänään Kouvot, Pyrintö, Seagulls ja Kauhajoki.

Severi Kaukainen johti Kouvot voittoon. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kaarinassa nähtiin jännitysnäytelmä, kun Ura Basket kamppaili Kouvojen kanssa kentän herruudesta jatkoerään asti. Kotijoukkue taipui lopulta vain yhden korin erolla 122–124, ja Kouvot pääsi juhlimaan voittoa.

Voittajien riveissä nähtiin hämmästyttävän hyviä esityksiä koko kotimaiselta kolmikolta Severi Kaukiainen, Teemu Knihtinen ja Tuomas Hirvonen. Laitahyökkäjä Knihtinen viihdytti yleisöä 19 pisteen ja kymmenen levypallon edestä, kun taas pelinjohtaja Hirvonen pussitti samat 19 pistettä ja lisäsi kylkeen huikeat 14 koriin johtavaa syöttöä. Isoimman saaliin korinteossa keräsi kuitenkin 24 pistettä tehnyt heittävä takamies Kaukiainen, joka jakoi lisäksi myös kymmenen syöttöä.

Uran kapteeni Matti Nuutinen pääsi myös vauhtiin ja vei Uran todella lähelle kauden toista voittoa. Nuutinen sai aikaan 23 pistettä huikealla 82 prosentin pelitilannetarkkuudella ja sai näppeihinsä lisäksi yhdeksän levypalloa. Uran unelma eli viimeiseen hyökkäykseen asti, mutta valitettavasti kahdeksan syöttöä jakaneen Trey Niemen yritys kaaren takaa kolahti rautaan.

Ottelutilastot

Korisliigassa nähtiin jatkoerävääntöjä toinenkin samaan iltaan, kun Tampereen Pyrintö taivutti Pyynikillä Kataja Basketin 109–105.

Kotijoukkueen pistetehtailua johti paikallistähti Osku Heinonen, joka tilastoi niitä 23. Katajalla puolestaan parhaassa vedossa oli Susijengi-sankari Jamar Wilson, joka keräsi komean rivin 30 pistettä, kuusi levypalloa ja viisi koriin johtavaa syöttöä.

Pyrintö on runkosarjan toisella sijalla yhdeksän ottelun voittoputkessa. Kataja puolestaan pitää kuudetta paikkaa.

Ottelutilastot

Seagullsin ja Karhun voitot sovittiin varsinaisella peliajalla

Helsinki Seagulls palasi voittojen tielle yhden tappionsa jälkeen ja selvitti tiensä BC Nokian ohi maaliin luvuin 83–72. Seagulls pitää yhä visusti kiinni Korisliigan kärkipaikasta.

Ottelun säväyttäjä oli aiemmin kaudella Kuukauden Valopilkkunakin palkittu Kendale McCullum, joka esitteli taitojaan triplatuplan arvoisesti. McCullum tilastoi 15 pistettä, kymmenen levypalloa ja kymmenen syöttöä.

– Otimme tänään askeleen eteenpäin puolustuksellisesti. Jos puolustamme näin, tiukat ottelut kääntyvät meidän hyväksemme, McCullum kommentoi.

Erinomaisesti pelasi myös joukkuetoveri Shawn Huff, joka rekisteröi 17 pistettä ja kahdeksan levypalloa.

Nokian parhaat tilastonikkarit olivat Gokul Natesan 19 pisteellä ja Lauri Toivonen, joka jäi vain kuuteen pisteeseen mutta onnistui ottamaan 11 levypalloa ja antamaan kuusi syöttöä.

Ottelutilastot

Debyyttikauttaan Korisliigassa pelaava Erik Sajantila heilutti korisukkaa 20 pisteen arvoisesti, mutta hänen edustamansa Lahti Basketball taipui silti vieraana käyneelle Karhu Basketille 81–89.

Kauhajoen voitonparaatia johti kokenut takamies Bojan Sarcevic, joka ilotteli 19 pisteen ja yhdeksän syötön arvoisesti. Lahden riveissä Sajantilan ohella oli vedossa myös Brandon Peel, jolle merkittiin 13 pistettä ja 14 levypalloa.

– Tämä oli turhauttava tappio. Pelasimme paremmin kuin viime matsissa, ja pelaajat uskalsivat pelata vapaammin. Yritämme kasvattaa tästä ryhmästä pelaajia, jotka nousevat esiin ratkaisuhetkillä. Maksamme kovia oppirahoja siitä, että teemme pieniä virheitä, kommentoi Lahden päävalmentaja Pieti Poikola.

Ottelutilastot

 
6.3.2021 19:23 Korisliiga

Lahti varmisti pudotuspelipaikkansa – voittoja Pyrinnölle ja Kauhajoelle

Korisliiga-illassa Lahti Basketball varmisti pudotuspelipaikkansa ja Tampereen Pyrintö sekä Kauhajoki keräsivät lisää voittoja pinoonsa.

5.3.2021 20:43 Korisliiga

Kobrat otti kriittisen voiton – Seagulls ja Vilpas vahvistivat asemaansa

Korisliiga-illassa voittoa juhlivat Kobrat, Seagulls ja Vilpas. Kobrille voitto oli korvaamaton – paikkansa varmistaneille Seagullsille ja Vilppaalle panokseton.

5.3.2021 15:00 Korisliiga

Helmikuun Valopilkku on Kauhajoen huimaan lentoon piiskannut Okko Järvi

Kuukauden Valopilkku -kunnia osui helmikuun 2021 osalta Kauhajoen viiteen voittoon johtaneeseen Okko Järveen.

3.3.2021 20:20 Korisliiga

Kataja kiipesi pudotuspeliviivan päälle – Pyrintö kiilasi Kauhajoen ohi kakkoseksi

Miesten Korisliigassa käy kova kamppailu niin kärkisijoista kuin viimeisistä playoff-paikoistakin. Illan voittajia olivat Kataja Basket ja Tampereen Pyrintö.

2.3.2021 20:13 Korisliiga

Vilpas taisteli, mutta Seagulls piti pintansa – Shawn Huff johti korintekoa

Salon Vilpas antoi kotikentällään kovan vastuksen Helsinki Seagullsille, mutta sarjakärki ei suostunut taipumaan.

1.3.2021 20:06 Korisliiga

Sisuuntunut KTP kynsi tiensä takaisin viivan päälle – Lahden heitot satoivat rautoihin

KTP-Basket haki pisteet Lahdesta ja pitää playoff-haaveensa yhä hengissä.

27.2.2021 18:35 Korisliiga

Seagulls, Pyrintö ja Kauhajoki porskuttavat karkuun – viimeisillä playoff-sijoilla tiukka sumppu

Korisliigan kolmen kärki Helsinki Seagulls, Tampereen Pyrintö ja Kauhajoki vahvistivat asemaansa illan voitoilla.

26.2.2021 10:16 Korisliiga

Pekka Saros viheltää lauantaina 1200. liigaottelunsa

Erotuomari Pekka Saros saavuttaa jälleen huiman rajapyykin, kun lauantaina hän viheltää erotuomariuransa 1200. pääsarjaottelun. Saros on viheltänyt miesten pääsarjassa yhtäjaksoisesti jo kaudesta 1987–88.

24.2.2021 19:55 Korisliiga

Pyrinnön Shawn Hopkins hassutti kasvattajaseuraansa Pirkanmaan derbyssä – Antero Lehdon 16 syöttöäkään eivät kamppailussa riittäneet

Miesten Korisliigassa voittoja hakivat Tampereen Pyrintö, Kauhajoki ja Lahti Basketball. Playoff-viivan ylä- ja alapuoliset joukkueet pysyivät ennallaan.

13.2.2021 19:32 Suomen Cup

Seagulls uusi cup-mestaruutensa Kisahallin heittorallissa

Helsinki Seagulls ja Tampereen Pyrintö kiskoivat vuoden 2021 Suomen cupin finaalissa kolmen pisteen heittoja kahteen pekkaan paitsi enemmän kuin yhdessäkään ottelussa aiemmin, myös erinomaisin tarkkuuksin. Lopussa Seagullsin kylmähermoisuus ratkaisi periksiantamattoman Pyrinnön rynnistyksessä ja cup-pokaali pysyi Helsingissä pistein 97–95 (51–46).

13.2.2021 17:11 Korisliiga

Kobrat jatkoi pirteitä otteitaan, Vilppaalle murskavoitto Korihaista

Edellisessä ottelussaan Lahti Basketballille kapsahtanut Lapuan Kobrat haki viidennen voittonsa kuuteen matsiin luutimalla loppuhetkillä BC Nokian tieltään pistein 105-96 (49–48). Samaan aikaan Salohallissa Vilpas vankisti asemiaan pudotuspelien kotietuasetelmissa höykyttämällä liigajumbo Korihaita 119–66 (55–28).

12.2.2021 20:08 Korisliiga

KTP vaikeuksien kautta voittoon Kymenlaakson derbyssä – pudotuspelit askeleen lähempänä

KTP-Basket isännöi Kouvoja ja otti hankalan kamppailun jälkeen tiukan 101–95-voiton.

12.2.2021 08:56 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu Seagullsin ja Pyrinnön finaaliotteluun – Yle TV2 televisioi ottelun suorana

Lauantaina 13. helmikuuta klo 17:15 Töölön Kisahallissa pelataan Suomen Cupin finaaliottelu, jossa kohtaavat Helsinki Seagulls ja Tampereen Pyrintö. Ottelun televisioi suorana lähetyksenä Yle TV2, selostajanaan Antti-Jussi Sipilä.

10.2.2021 21:00 Korisliiga

Uralle ja Korihaille kummallekin kauden toinen voitto – Kauhajoki kiilasi Pyrinnön ohi kakkoseksi

Miesten Korisliigassa Ura Basket ja Korihait ottivat molemmat vihdoin kauden toisen voittonsa. Kakkossijasta käy kiihkeä taisto, kun Kauhajoki ja Salon Vilpas vahvistivat omaa asemaansa.

9.2.2021 20:15 Korisliiga

Lahden pyörteet liikaa Kobrille – Seagulls vahvisti sarjajohtoaan

Miesten Korisliigassa illan otteluvoitot menivät Lahti Basketballille ja Helsinki Seagullsille.

8.2.2021 08:30 Korisliiga

Tammikuun Valopilkku Antto Nikkarinen: ”Olemme sijoitustamme parempi joukkue”

Lupaavaan nousukiitoon päässeen Kobrien pelinjohtaja Antto Nikkarinen valittiin miesten Korisliigassa tammikuun Valopilkuksi. Nikkarisen mukaan Kobrien sijoitus sarjataulukossa antaa virheellisen kuvan joukkueen potentiaalista.

6.2.2021 19:04 Korisliiga

Pyrinnöstä ei ollut pysäyttämään Seagullsia – Kauhajoki hengittää kärkikaksikon niskaan

Korisliigan kärkikolmikko tiivistyy, kun kauden loppusuora lähenee. Seagulls pitää visusti kiinni ykköspaikastaan, mutta Pyrinnön ja Kauhajoen välillä nousee jo jännitys.

5.2.2021 20:15 Korisliiga

Kobrat ryöväsi pisteet Mansikka-aholta – Grimes syttyi toisella puolikkaalla

Kouvojen ja Kobrien kohtaaminen miesten Korisliigassa päättyi isäntien 85–95-tappioon.

5.2.2021 13:39 Korisliiga

Rajapyykkeihin yltänyt Sami Toiviainen nauttii päivittäisestä valmentajan työstä ja jatkuvasta oppimisesta

Salon Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen tuuletti kahta merkkipaalua tammikuussa, kun hän saavutti 600 Korisliiga-ottelun sekä 300 runkosarjavoiton rajapyykit päävalmentajana - molemmat vasta historian neljäntenä valmentajana.

5.2.2021 10:25 Korisliiga

Korisliigan kärkiottelu Seagulls-Pyrintö lauantaina ilmaiskanavalla – Jim näyttää ottelun suorana

Korisliigan huippuottelu on nähtävissä vapaalla kanavalla tulevana lauantaina, kun sarjan kaksi parasta joukkuetta kohtaavat toisensa. Ennakkostudio käynnistyy klo 16.00 ja ottelu puoli tuntia myöhemmin.

Näytä lisää vastaavia