Korisliigassa putket jatkuvat – voittoja Seagullsille ja KTP:lle

28.12.2020 20:06 Helsinki Seagulls venytti voittoputkensa 11:een ja Korihait tappioputkensa 12:een, kun miesten Korisliiga palasi ottelutauolta. Korihaiden havittelemat sarjapisteet vei KTP-Basket.

Kendale McCullum kirjautti Seagullsin voitossa 20 pistettä, 13 syöttöä ja viisi riistoa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Miesten Korisliigassa pelattiin tänään pitkästä aikaa runkosarjaotteluita. Parketille juostiin niin Helsingissä kuin Kotkassakin, vaikkakin molemmissa ilman yleisöä.

Illan suurin voittaja oli runkosarjan kärkisijaa pitelevä Helsinki Seagulls, joka venytti oman voittoputkensa 11:een pelatessaan Ura Basketia vastaan. Seagullsilla ei ole kuluvalta kaudelta vielä yhtäkään tappiota. Ottelu päättyi isäntien reippaaseen 108–88-voittoon.

Tilastosarakkeita täyttivät poikkeuksellisella antaumuksella Seagullsin Wayne Martin Jr. ja Kendale McCullum. Martinin 23 pisteestä monet tulivat kieltämättä ottelun loppusuoralla tuloksen käytännössä jo ratkettua, mutta McCullumin totutun käsittämätöntä 20 pisteen, 13 koriin johtavan syötön ja viiden riiston riviä on vaikeaa selittää yhtään millään. Ohessa myös kotimaisten konkarien edustaja Timo Heinonen pudotteli sukkaan 20 pistettä.

Tappion kärsineen Uran puolella sen sijaan kovin korintekijä oli tuttuun tapaan Kevin Bracy-Davis, joka tilastoi 20 pistettä.

Ottelutilastot

KTP venytti Korihaiden tappioputkea

Kotikentällään Kotkassa KTP-Basket puolestaan järjesti Uudestakaupungista kylään tulleelle Korihaille 12:nnen perättäisen tappion. Isännät seisovat nyt Korisliigan runkosarjassa kuudennella sijalla.

Lopputulos ei jättänyt paljoa jossiteletavaa, sillä KTP hoiti pisteet kotiin luvuin 97–80, vaikka Korihaiden Trevor Blondin heiluttikin sukkaa 20 pisteen arvoisesti ja joukkuetoveri Trey Zeigler säesti häntä 14 pisteellä, kymmenellä levypallolla ja kuudella koriin johtavalla syötöllä.

Voittajajoukkueessa tahtipuikkoa heilutti loukkaantumisten jälkeen takaisin kentälle palannut Joonas Lehtoranta, jolle merkittiin pisteitä ainoastaan viisi mutta joka onnistui samalla jakamaan viisi syöttöä ilman menetyksiä ja kirjauttamaan joukkueensa korkeimman +/–-lukeman, 28. Pistetehtailusta huolehti etunenässä 26 pisteen ja kymmenen levypallon arvoisesti pelannut Gregory Mangano.

– On aika erikoista pelata ilman faneja. Täytyy hoitaa itse oma energiansa. Meillä lähti hitaasti käyntiin erityisesti puolustuspäässä, mutta niin käy, kun joutuu olemaan poissa kentältä puolitoista kuukautta. Saimme ongelmamme kuitenkin ratkaistua toisella puoliajalla, kommentoi Mangano Ruutu+n: haastattelussa.

Ottelutilastot

 
18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

Näytä lisää vastaavia