Korisliigojen ja I divisioonien sarjaohjelmat julkaistu

13.7.2017 09:30 Korisliigan kauden 2017/18 Pantterijahti käynnistyy tiistaina 26.9. Heti ensimmäisessä ottelussa parketille astelee sarjanousija Espoo United, joka isännöi Korihaita. Naisten Korisliiga pyörähtää käyntiin torstaina 28.9. HBA-Helmen ja Catzin kohtaamisella.

Kataja Basket lähtee kauteen 2017-18 hallitsevana Suomen mestarina.

Menneen kauden finaaleissa kohdanneet Teemu Rannikko ja Mikko Koivisto pukevat tulevalla kaudella ylleen Vilppaan punavalkoisen asun.

Anni Jämsä johtaa naisten Suomen mestarin HyPon peliä myös alkavalla kaudella.

Uutena joukkueena Korisliigassa nähdään miesten I divisioona A:n mestaruuden voittanut Espoo United.

Naisten I divisioonan finalistit Helmi Capitals ja Torpan Pojat ovat vastakkain kauden ensimmäisellä kierroksella 15.10. Kuvat: Ville Vuorinen & Francois Perthuis

Korisliigakausi 2017/18 pelataan 11 joukkueen nelinkertaisena sarjana, kun edelliskaudella pääsarjapaikan lunasti I divisioona A:n voittanut Espoo United. Jokainen joukkue pelaa runkosarjan aikana 40 ottelua ja Elisa Viihteen operoima Fanseat.com-palvelu televisioi edelliskausien tapaan kaikki Korisliigan ottelut.

Runkosarjan kahdeksan parasta joukkuetta etenevät puolivälieriin, jotka pelataan viime kauden tapaan paras viidestä –systeemillä. Välierät sekä finaalit ratkaistaan paras seitsemästä –järjestelmällä ja pronssiotteluita on yksi.

Korisliigan pudotuspelit käynnistyvät sunnuntaina 8.4. ja mestari on selvillä viimeistään 21.5. Kotisohville ratkaisuhetket välittää TV2.

Runkosarjan viimeiseksi jäänyt pelaa kauden päätteeksi liigakarsinnat I divisioona A:n finaalin hävinnyttä joukkuetta vastaan. Finaalien voittaja ja liigakarsintojen voittaja pelaavat Korisliigassa kaudella 2018/19.

Kataja Basket nähdään tulevalla kaudella Korisliigan lisäksi myös kansainvälisillä kentillä, kun se osallistuu viime kauden tapaan Mestarien liigan karsintoihin. Joensuulaisjoukkue on sijoitettu suoraan Mestarien liigan karsintojen toiselle kierrokselle, ja ottelut pelataan syyskuun lopussa.

Kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n uuden kilpailukalenterin myötä myös suomalaisissa pääsarjoissa pidetään tulevalla kaudella marraskuussa ja helmikuussa maajoukkuetauot. Miesten maajoukkue pelaa tulevan kauden maajoukkueikkunoissa vuoden 2019 MM-paikasta ja naiset kamppailevat EM-karsinnoissa.

Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga pelataan 10 joukkueen kolminkertaisena sarjana, jolloin jokainen joukkue pelaa runkosarjassa 27 ottelua.

Pudotuspeleihin etenee kuusi parasta, ja runkosarjan viimeiseksi jäänyt joukkue putoaa I divisioonaan. Edelliskauden tapaan runkosarjan 1. ja 2. sijoittuneet joukkueet lunastavat paikkansa suoraan välieriin ja 3.-6. sijoittuneet pelaavat puolivälierät.

Puolivälierät, välierät ja finaalit pelataan paras viidestä –systeemillä ja pronssiotteluita on yksi. Runkosarjan viimeinen kierros pelataan lauantaina 17.3. ja pudotuspelit käynnistyvät 20.3. Mestari on selvillä viimeistään 27.4. Kaikki viisi finaaliottelua näkyvät TV2:ssa.

I divisioonat

Miesten I divisioona A:ssa pelataan 12 joukkueen kaksinkertainen sarja ja kahdeksan joukkueen pudotuspelit. Puolivälierät, välierät ja finaalit ratkaistaan paras viidestä –systeemillä.

Finaalien voittaja nousee Korisliigaan ja hävinnyt pelaa liigakarsinnan Korisliigan 11. sijoittunutta joukkuetta vastaan. Runkosarjan 12. putoaa I divisioona B:hen. I divisioona B:n voittaja nousee sarjaporrasta ylemmäs, minkä lisäksi yksi sarjalisenssi kaudeksi 2018/19 myönnetään villillä kortilla.

Myös I divisioona B pelataan 12 joukkueen kaksinkertaisena sarjana ja pudotuspeleihin etenee kahdeksan joukkuetta. Puolivälierät pelataan paras kolmesta, ja välierät sekä finaalit ratkaistaan paras viidestä –systeemillä.

Finaalien voittaja nousee I divisioona A:han. Runkosarjan 12. putoaa II-divisioonaan. I divisioonakarsintojen voittaja nousee I divisioona B:hen, minkä lisäksi yksi sarjalisenssi kaudeksi 2018/19 myönnetään villillä kortilla.

Naisten I divisioona pelataan 10 joukkueen kaksinkertaisena sarjana, jolloin jokainen joukkue pelaa runkosarjassa 18 ottelua. Neljä parasta joukkuetta pelaavat pudotuspelit paras viidestä –systeemillä ja finaalien voittaja nousee Korisliigaan.

Runkosarjan 9. ja 10. putoavat II-divisioonaan. I divisioonan karsintojen voittaja nousee I divisioonaan, minkä lisäksi yksi sarjalisenssi kaudeksi 2018/19 myönnetään villillä kortilla.

 
11.12.2023 12:00 Korisliiga

Seagulls ja Lahti Basketball käynnistävät hurjan korisviikon – pääsarjoissa 34 ottelun viikko

Alkanut viikko tarjoaa korisfaneille hienon kattauksen, kun korisliigoissa ja divisioonissa pelataan yhteensä 34 ottelua. Viikon aikana pelataan vähintään yksi ottelu joka päivä Ruudussa tai Koristv:ssä.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

3.8.2020 10:00 Korisliiga

Ruudusta pääsarjakoriksen uusi koti – Koripalloliitto ja Nelonen Media solmivat mittavan mediakumppanuuden

Korisliiga ja kaikki muut suomalaisen aikuiskoripallon pääsarjat siirtyvät Nelonen Median omistamaan Ruutuun monivuotisella sopimuksella.

Näytä lisää vastaavia