Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

10.3.2024 19:28 Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Jyri Lehtonen on valmentanut Kouvot alemman jatkosarjan ylivoimaiseen johtoon. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Miesten Korisliigan alempaa jatkosarjaa ylivoimaisesti johtava Kouvot nosti tämäniltaisella voitolla pistetilinsä 34:ään, mikä tekee joukkueesta sarjapisteiden valossa tällä hetkellä koko Korisliigan kolmanneksi parhaan joukkueen. Tili jättää siis varjoonsa yli puolet ylemmästäkin jatkosarjasta. Illan voitto tuli Lahti Basketballista varmoin luvuin 88–68.

Lahti sen sijaan on jumiutunut koko sarjataulukon perälle, missä se kilpailee ensisijaisesti tasapisteissä olevan Bisons Loimaan kanssa sarjassa pysymisestä. Mikäli jatkosarjan päättyessä joukkueiden pistetili olisi yhä tasan, etu menisi keskinäisten voittojen ansiosta Bisonsille.

Kouvojen tehokkaimmat pelaajat ottelussa olivat Ricard Lindo ja Quanterrius Jackson. Lindon tilastokortissa näkyi pelin päättyessä 20 pistettä, 15 levypalloa, neljä riistoa, kaksi torjuntaa ja tehokkuuslukema 36. Jackson puolestaan keräsi nimiinsä 28 pistettä, kahdeksan levypalloa ja kaksi riistoa.

Päävalmentaja Jyri Lehtonen kommentoi ottelua Ruudun haastattelussa:

– Emme ole kertaakaan aiemmin nykyisen formaatin aikana olleet alemmassa jatkosarjassa, joten en osaa ihan sanoa, minkälainen lähtökohta tämä meille on rakentaa peliämme pudotuspeleihin. Meillä on nyt jäljellä kolme ja puoli viikkoa merkityksettömiä pelejä. Tämä on mielenkiintoinen haaste, joka vaatii miettimistä.

Lahden ahkerin tilastojen täyttäjä oli Harrison Cleary 19 pisteellä, kuudella koriin johtavalla syötöllä ja kolmella riistolla.

Ottelutilastot

 
9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

Näytä lisää vastaavia