Kouvot ja Kobrat taistelevat yhä vimmatusti ylemmän jatkosarjan paikoista – sarjakakkonen Nokia kasvatti pistetiliään

12.1.2024 20:44 Miesten Korisliigassa pelataan viimeisiä otteluita ennen jatkosarjojen alkamista. Paikkoja on yhä jaossa, ja se näkyi niin Kouvojen kuin Katajankin pelissä.

Timi Puittinen (pallossa) mursi piste-ennätyksensä illan ottelussa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kataja Basket pitää hallussaan miesten Korisliigan kolmatta sijaa, mutta ryöstöretki Kouvolaan jäi haaveeksi. Aluksi vieraat olivat niskan päällä, mutta lopulta jatkosarjojen välisellä rajapyykillä noususta kamppaileva isäntäjoukkue Kouvot sai pelinsä kuntoon ja kaatoi joensuulaiset haastajansa selvin luvuin 84–69.

Yksi voiton avaimia oli eittämättä Ricardo Lindon hurja tilastorivi, johon kuului muun muassa 16 pistettä, 16 levypalloa, kolme riistoa ja peräti viisi torjuntaa. Joukkuetoveri Kyle Lofton kirjautti niin ikään 16 pistettä.

– Jouduin ensimmäisellä puolikkaalla virhevaikeuksiin, joten valmentaja laittoi minut penkille, ja jäimme myös joukkueena pahasti tappiolle. Kun pääsin takaisin peliin, päätin olla erityisen aggressiivinen. Liikutimme myös palloa enemmän, ja se oli ehdottomasti voittomme avain, Lofton kommentoi Ruudun haastattelussa.

Katajan paras pistemies oli Richaud Pack 17 pisteellä ja seitsemällä levypallolla.

Ottelutilastot

Myös Kobrat piti ylemmän jatkosarjan tavoitteensa elossa kaatamalla kotikentällään Tampereen Pyrinnön roimalla erolla 83–66. Pyrinnön paikka alemmassa jatkosarjassa on sarjapisteiden valossa jo varmistunut.

Kobrien hyökkäyksessä tehokkaana tutkaparina nähtiin Theo Akwuba ja Antto Nikkarinen. Akwuba kirjautti 22 pistettä ja 15 levypalloa, kun taas Nikkarinen osui kuusi pistettä ja jakoi yhdeksän syöttöä. Erinomaisesti pelasi myös oman uransa piste-ennätyksen illan ottelussa rikkonut joukkuetoveri Timi Puittinen 18:lla.

– Kova taistelu, sillä olimme vähän vajaalla miehityksellä, mutta emme antaneet sen häiritä. Oma pelini kulki alkuun vähän tahmeasti, mutta toisella puoliajalla heitto alkoi upota ja pääsin paremmin rytmiin, Puittinen totesi Ruudun haastattelussa.

Pyrinnön työtä johti Luther Muhammad 14 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla.

Ottelutilastot

Bisons antoi vahvan haasteen, mutta Nokialle vieraspisteet

Bisons Loimaa pysyi erinomaisesti huomattavasti korkeammin sijoittuneen BC Nokian tahdissa mutta joutui kuitenkin taipumaan luvuin 89–94. Nokia kasvatti kaulaa sarjataulukon toisella sijalla, kun taas Bisons on parhaillaan toiseksi viimeisenä eikä enää voi nousta ylempään jatkosarjaan.

Nokian selkeä pistekuningas illan ottelussa oli Tucker Richardson 29:llä. Hyvä esitys nähtiin myös joukkuetoveri Tomas Murphyltä, jolle merkittiin 12 pistettä ja seitsemän levypalloa.

Päävalmentaja Greg Gibson kommentoi suoritusta Ruudun haastattelussa:

– Kuten näkyy, tänään ei ollut helppoa. Iso käsi Bisonsille, sillä he ovat hankala vastus, ja tiesin sen jo peliin tullessa. Ensimmäisellä puolikkaalla olimme hieman kurittomia levypallojen sulkemisessa, annoimme liikaa paikkoja ja teimme hölmöjä virheitä.

Bisonsin korkeimmat pisteet olivat Isaac Davidsonin 19.

Ottelutilastot

 
17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

Näytä lisää vastaavia