Kouvot keräsi kokoon uuden kokoonpanon ja vanhan valmentajan – pelinjohtaja Tuomas Hirvonen näkee nuoressa joukkueessa potentiaalia

28.9.2021 09:23 Kouvot on uudistunut kovalla kädellä, mutta tahtipuikon heiluttamisesta vastaavat vanhat tutut, pelinjohtaja Tuomas Hirvonen ja päävalmentaja Jyri Lehtonen.

Tuomas Hirvonen pelasi viime kaudella pisteiden valossa uransa parhaan kauden, kun hän viimeisteli 15,5 pistettä ottelua kohden. Kuva: Ville Vuorinen

Avausviisikon pelinjohtaja Tuomas Hirvonen on valmis uuteen kauteen. Viime keväänä Kouvojen tie katkesi ennen pudotuspelien alkamista, mutta nyt puhaltavat uudet tuulet.

Neljän viime kauden ajan Hirvosen ympärillä on häärännyt tuttu nippu kotimaisia verrattain nuoria lahjakkuuksia, joihin kuuluivat hänen lisäkseen Severi Kaukiainen, Teemu Knihtinen ja Vili Nyman. Nyt kuitenkin koko konkkaronkka on hajonnut eri suuntiin, ja Hirvonen on remmin ainoa jäljellä.

– Meillä on selkeästi erilainen kuin kokoonpano nyt kuin viime vuonna. Löytyy todella nuoria ja urheilullisia kavereita, ja nuori joukkue mahdollistaa aina sen, että pääsemme treenaamaan oikein kunnolla, Hirvonen toteaa.

Hänen on vaikea sanoa vielä mitään pelaajien varsinaisista rooleista, kun naamat ovat uusia eikä tosipaikka ole koittanut. Joukkueen tasapainoisuus tai sen puute valkenee vasta hiljalleen, kun pelit alkavat ja tulokset alkavat näkyä. Mutta hänen tehtävänsä on selkeä: jakaa palloa ja ajaa vimmatusti korille. Viime vuonna hänen keskiarvoikseen kertyikin huimat 15,5 pistettä ja 6,2 syöttöä. Jatkossa hän kertoo kehittävänsä erityisesti kolmen pisteen heittoaan.

Kuviot ovat tutut. Aivan kuten edelliselläkin kaudella joukkue aikoo pelata siinä mielessä perinteistä koripalloa, että koko viisikko ei ole niin sanotusti pieni, vaan korin alta löytyy aito vanhan koulukunnan sentteri.

Tällaista roolia toimittavat 207-senttinen Ilmari Toikkanen sekä joukkueen uusi huomiota herättänyt kiinnitys Hannes Pöllä. Peräti 211-senttisellä varrella varustettu Pöllä on saapunut juuri Yhdysvaltain yliopistosarjasta ja edustanut Susijengiäkin.

Pelinjohtaja Hirvonen ei uskalla ennustaa mitään siitä, lähteekö valmennusryhmä niin klassisiin ulottuvuuksiin, että laittaisi molemmat isot miehet yhtä aikaa kentälle twin towers -tyylillä, mutta molempia korinalusjyriä nähdään parketilla hänen itsensä kanssa.

– Ainakin tämä tarkoittaa sitä, että emme tarvitse amerikkalaista sentteriä, koska meillä on kaksi pätevää kotimaista sillä paikalla. Meidän välillemme on muodostunut jo ihan hyvä yhteys, joten on mukava pelata samassa kokoonpanossa kummankin kanssa, Hirvonen toteaa.

Siinä missä kokoonpano uudistuu, valmennusryhmässä sen sijaan palataan takaisin hyväksi havaittuun ja monessa liemessä keitettyyn vaihtoehtoon. Suomi-koripallon legenda Jyri Lehtonen on ottanut jälleen haltuunsa Kouvojen päävalmentajan paikan.

Lehtonen on valmentanut joukkuetta aiemmin vuosina 2010–16 sekä 2017–19. Noiden taipaleiden varrelta palkintokaappiin on jäänyt jopa Suomen mestaruus.

Hirvonen ei peittele tyytyväisyyttään siihen, että saa jälleen pelata tutun ja luotetun valmentajan joukkueessa.

– On pelaajallekin tärkeää, että tuntee valmentajan ja tämän pelitavat mahdollisimman hyvin. Jyri on erittäin kokenut ja pieniä yksityiskohtia painottava valmentaja, joka varmasti pystyy auttamaan paljon meidän nuorta kaartiamme. Hän saa epäilemättä joukkueen tiiviisti kasaan.

Kouvot 21-22 pähkinänkuoressa

Korisliiga käynnistyy perjantaina 1.10., kun avausottelussa Korihait kohtaa Kauhajoen. Lauantaina on ohjelmassa viiden ottelun kierros. Kaikki Korisliigan ottelut ovat katsottavissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

Henkilöt

 
16.10.2021 19:10 Korisliiga

Kauhajoki yksin sarjakärkeen – Lahti nousi Bisonsin ohi päätösjaksolla

Korisliigaa pelattiin lauantaina kahden ottelun verran. Kärkikamppailun vei nimiinsä Kauhajoki. Lahti Basketball puolestaan nappasi voiton kotonaan.

15.10.2021 20:29 Korisliiga

Juho Nenonen esitteli tarkka-ampujan taitoja – Korisliiga-illan voitot Vilppaalle ja Seagullsille

Maajoukkuetähdet varastivat huomion illan molemmissa otteluissa, kun Juho Nenonen, Petteri Koponen, Tuukka Kotti, Shawn Huff ja Remu Raitanen näyttivät kaikki taitojaan.

13.10.2021 20:14 Korisliiga

Topias Palmi antoi myrskyvaroituksen Pyrinnön trillerivoitossa – myös Joensuussa kamppailtiin kalkkiviivoille

Kummassakin illan Korisliiga-ottelussa voiton vei kotijoukkue. Huomion varasti kuitenkin paluumuuttaja Topias Palmin järisyttävä pistetykitys.

12.10.2021 14:10 Korisliiga

Topias Palmi palaa Korisliigaan ja Pyrinnön paitaan

Tampereen Pyrintö saa riveihinsä mieluisan vahvistuksen, kun Susijengin vakiokasvo Topias Palmi aloittaa kauden kasvattajaseuransa väreissä. Palmi pelasi kaksi edellistä kautta Italian pääsarjassa Cremonan joukkueessa.

9.10.2021 18:39 Korisliiga

Shawn Huff ja Lassi Nikkarinen pääsivät irti ja toivat Seagullsille toisen voiton – myös Niko Mattilalla laatuilta Katajan vierasvoitossa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat tänään Seagulls, Kataja, Kauhajoki ja Vilpas – ja jokainen melko roimalla voittomarginaalilla.

8.10.2021 20:19 Korisliiga

KTP näytti mallia levypallopelaamisessa – Kouvoille kolmas perättäinen voitto

Remu Raitanen näytti mallia, kun KTP-Basket iski Pyrinnön kumoon levypallopelillä. Kouvot taivutti Lahti Basketballin jo kolmannella jaksolla.

6.10.2021 20:19 Korisliiga

Henri Kantonen loisti Kauhajoen kotivoitossa – Pyrintö vei Pirkanmaan derbyn

Korisliiga-illassa nähtiin Kauhajoen kosto, kun viime kevään finaalivastus Salon Vilpas joutui taipumaan isännille. Kierroksen voittajia olivat tänään Kauhajoen lisäksi Pyrintö, Lahti ja Kouvot.

5.10.2021 20:18 Korisliiga

KTP remusi Korihait ketoon – Korisliiga-ilta oli suomalaistähtien juhlaa

Korisliiga-illan kahdesta ottelusta voittajiksi selvisivät KTP-Basket ja Helsinki Seagulls.

2.10.2021 19:29 Korisliiga

Yllätysten Korisliiga-kierros – Kouvot vaiensi Koposen paluujuhlat

Korisliigassa nähtiin sekä jymy-yllätyksiä että ennakkosuosikkien voittoja. Viiden ottelun kierroksella paluuottelunsa pelasivat sekä Petteri Koponen että Roope Ahonen.

1.10.2021 20:08 Korisliiga

Korisliiga käynnistyi rytinällä – paluumuuttaja Kantonen johti Kauhajoen sensaatioesitykseen

Korisliigan avausillassa ainoa ottelu päättyi Kauhajoen reippaaseen voittoon. Parrasvaloihin pääsivät niin paluumuuttajat kuin liigan ensikertalaisetkin.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

1.10.2021 09:20 Korisliiga

Vilpas lähtee hakemaan toista mestaruutta – paluumuuttaja Roope Ahonen on valmis täyttämään isot pelinjohtajan saappaat

Salon Vilpas on saanut pidettyä kokoonpanonsa kutakuinkin ennallaan viime mestaruusjuhlien jälkeen. Vanha pelinjohtaja on kuitenkin siirtynyt valmennusryhmään, joten kymmenen vuotta Eurooppaa kiertänyt Roope Ahonen palaa juurilleen täyttämään aukon.

1.10.2021 07:34 Korisliiga

Helsinki Seagulls etsii Petteri Koposen johdolla ensimmäistä Pantteriaan – kantaako Joutsenlaulu hedelmää?

Helsinki Seagullsin huikea runkosarjamenestys ei taannut viime keväänä mestaruutta. Nyt joukkue lähtee kauteen yhdellä Suomen kaikkien aikojen pelaajista vahvistettuna.

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

30.9.2021 18:50 Korisliiga

Hopeamitalisti Kauhajoki vahvisti vahvaa kokoonpanoaan paluumuuttajatähdellä – ”Mukaudun Suomen koripallotyyliin nopeasti”

Kauhajoki pelasi viime kaudella tiensä finaaliin asti. Hopeamitalit kaulassa poistunut menestyjäseura on päättänyt nyt sekoittaa pakkaa ja kutsunut riviinsä muiden muassa aiemmin laukkunsa pakanneen Korisliiga-tähden Henri Kantosen.

30.9.2021 15:00 Korisliiga

Korisliigan outolintu rakensi rosterinsa uudelleen – Tampereen paikallissankari Osku Heinonen ottaa tyynenä haasteet vastaan

Tampereen Pyrintö kamppaili viime keväänä pronssimitalista mutta taipui neljänteen sijaan. Veteraanipelaaja Osku Heinonen odottaa vanhaan pelikirjaan kauden myötä lisämausteita.

30.9.2021 08:12 Korisliiga

”Tuomme parketille koko ajan tuoretta jalkaa” – Lahti Basketball jatkaa siitä, mihin viimeksi jäi

Lahti Basketball on pitänyt nuoren kotimaisen runkonsa koossa ja lähtee sentteri Henri Ventoniemen johdolla tekemään vielä kovempia yllätyksiä kuin viime kaudella.

29.9.2021 20:25 Korisliiga

Greg Gibson luotsaa Nokiaa vastatuulessa toiveikkaana – ”Valmentajaurani vaikein kaudenaloitus”

BC Nokia menetti viime hetkellä osan avainpelaajistaan, mutta päävalmentaja on tyytyväinen nähdessään, että joukkueen asenne on yhä kohdallaan. Max Besselinkin sopimus aiemmin tällä viikolla oli merkittävä nokialaisille.

29.9.2021 17:15 Korisliiga

Keskikastista korkeimmalle huipulle – Jamar Wilson ja Kataja hiovat puolustuspeliään tulevalla kaudella

Kataja Basket on pitänyt tasoaan yllä vuosien vieriessä, mutta mitaleille asti ei neljään viime kauteen ole ollut asiaa. Nyt Susijengi-veteraani Jamar Wilson yrittää joukkueineen löytää pelin viimeisen puuttuvan palasen.

29.9.2021 09:00 Korisliiga

BJ Raymond auttaa Kobrien nuoret nousijat uuteen kauteen – ”Lupaavia pelaajia ei pidä kannustaa tuijottelemaan omia tilastojaan”

Kobrat on nostanut tasoaan vuosi vuodelta ja sai viime keväänä kairattua playoff-paikan. Nyt Korisliigassa kahdesti aiemmin nähty amerikkalaisveteraani on saapunut vahvistamaan kokoonpanoa.

Näytä lisää vastaavia