Kouvot otti Taylorin johdolla viimeisen paikan ylemmästä jatkosarjasta – Sarcevicin hurja tilastorivi toi Korihaille neljännen voiton

21.1.2023 20:45 Miesten Korisliigassa pelattiin varsinaisen runkosarjan viimeinen kierros. Tiistai-iltana pelattavan Pyrinnön ja Korihaiden uusintaottelun jälkeen käynnistyvät jatkosarjat.

Deshon Taylor ei jättänyt esityksellään jossiteltavaa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kouvot pelasi itselleen voiton avulla miesten Korisliigan ylemmän jatkosarjan viimeisen vapaan paikan. Kataja Basket kaatui kotikentällään Joensuussa kouvolalaisille luvuin 91–100.

Voiton pääarkkitehtina hääräsi syksyllä Kuukauden Vahvimmaksikin valittu pistenikkari Deshon Taylor. Ahkera takapelaaja tykitti erinomaisesti kaaren takaa matkallaan 35 pisteeseen ja viiteen koriin johtavaan syöttöön. Tosin tuotteliaan matkan varrella koitui vastapainoksi myös seitsemän menetystä.

Katajan paras tilastorivi nähtiin Rahlir Hollis-Jeffersonilla, jolle merkittiin 26 pistettä, kymmenen levypalloa ja seitsemän syöttöä.

Kumpikin kentän laidalla kohdanneista päävalmentajista antoi kehuja erityisesti voittajajoukkueen puolustukselle.

– Pystyimme toteuttamaan hyvin vasta vähän harjoiteltua uutta puolustusta. Puoliajan jälkeen Kataja pilkkoi paikkapuolustuksemme, mutta saimme loppuun tärkeitä onnistumisia ja veimme voiton, totesi Kouvojen Jyri Lehtonen.

Katajan Petri Virtanen puolestaan kommentoi:

– Kouvoilta erinomainen veto tuoda 2–3-paikkapuolustus ottelun alkuun. Olimme passiivisia hyökkäyksessä ja puolustuksessa. Kun kopissa saimme käytyä asioita läpi, niin pääsimme vielä tasoihin. Kirissä kuitenkin jouduimme käyttämään paljon energiaa eikä viimeiseen puristukseen enää riittänyt virtaa. 

Ottelutilastot

Runkosarjan muutkin sijoitukset sinetöitiin tänään

Korihailla on Tampereen Pyrintöä vastaan vielä tiistaina uusintaottelu jäljellä, mutta peli ei enää vaikuta kummankaan joukkueen runkosarjasijoitukseen. Korihait aloittaa jatkosarjansa Korisliigan viimeiseltä sijalla, vaikka tänään ottikin vihdoin neljännen voittonsa. Se tapahtui Salon Vilppaan kaatuessa 98–101.

Jälkensä pelin tulokseen jätti erityisesti Korihaiden Bojan Sarcevic, joka tilastoi 21 pistettä, kahdeksan levypalloa ja 12 syöttöä. Joukkuetoveri Prince Oduro nokitti pistetilastossa vielä yhdellä.

Vilppaan kovin korintekijä oli Quentin Goodin 26 pisteellä. Vilpas aloittaa ylemmän jatkosarjansa sijalta neljä.

Ottelutilastot

Toisella tulevan tiistain otteluparista, Tampereen Pyrinnöllä, ei tänään sen sijaan riittänyt työ voittoon asti. Kauhajoki taivutti kotikentällään Pyrinnön täpärästi 80–78.

Henri Kantonen toi penkiltä virtaa Kauhajoelle ja tilastoi 13 pistettä ja seitsemän syöttöä. Ike Smith puolestaan keräsi Pyrinnölle 22 pistettä ja 11 levypalloa.

Kauhajoki varmisti jo aiemmin runkosarjan ykkössijan. Pyrintö aloittaa alemman jatkosarjan sijalla yhdeksän.

Ottelutilastot

Helsinki Seagulls puolusti kotikenttäänsä tiukassa pelissä ja väänsi 98–95-voiton Lahti Basketballia vastaan.

Seagullsin sentteri Zena Edosomwan tilastoi voitossa 25 pistettä, 14 levypalloa, kaksi torjuntaa sekä vahvan 36:n tehokkuuslukeman. Lahden tähti oli jälleen Chris Clarke 29 pisteellä, 13 levypallolla, kahdeksalla syötöllä ja neljällä riistolla.

Voittajien päävalmentaja Jussi Laakso kommentoi:

– Olen tyytyväinen voittoon mutten täysin siihen, miten se tuli. Kaveri teki meitä vastaan tänään 95 pistettä, ja silloin on vikaa puolustuspäässä. Lahti pelasi tänään hienosti loppuun asti, ja siitä kunnia heille, mutta meidän levypallopelaamisemme ja siirtymäpuolustamisemme eivät olleet vaadittavalla tasolla.

Seagulls oli koko runkosarjan toinen. Lahden sijoitus alemmassa jatkosarjassa on 11.

Ottelutilastot

Kobrat otti kotivoiton BC Nokiaa vastaan luvuin 72–62.

– Tämä oli iso pettymys. Toisella puoliajalla hyökkäyspeli oli meille vaikeaa. Heitimme huonosti. Sen takia emme saaneet puolustusta toimimaan niin kuin olisimme halunneet, kommentoi Nokialle 11 pistettä ja neljä syöttöä tilastoinut Antero Lehto.

Ottelun parhaat pistemiehet olivat Kobrien KJ Jackson 22:lla ja Nokian Alan Herndon 16:lla.

Kobrille tai Nokialle ei tänään enää auennut paikkaa ylemmässä jatkosarjassa, vaan joukkueet aloittavat alemman jatkosarjan sen kahdelta korkeimmalta sijalta – seitsemän ja kahdeksan.

Ottelutilastot

 
4.2.2023 19:32 Korisliiga

Kauhajoki voitti eiliseltä siirretyn jännitysnäytelmän – Pyrintö Nokiaa parempi Pirkanmaan derbyssä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Kauhajoki ja Helsinki Seagulls. Alemmassa pisteitä keräsivät Tampereen Pyrintö, Lahti Basketball ja Korihait.

3.2.2023 20:25 Korisliiga

Kouvot Vilpasta vahvempi korintekokilpailussa – KTP:n ja Kauhajoen ottelu siirtyi lauantaille

Korisliigassa pelattiin perjantaina ylemmässä jatkosarjassa yksi ottelu, jossa Kouvot isännöi Salon Vilpasta. Runsaskorinen ottelu päättyi Kouvojen kotivoittoon lukemin 109–103 (61–59). Illan toinen ottelu jouduttiin siirtämään rikkoutuneen korilevyn takia.

2.2.2023 14:15 Korisliiga

Kauhajoen Severi Kaukiainen on Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat Kuukauden vahvimpia. Tammikuussa 2023 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi valittiin Kauhajoen takamies Severi Kaukiainen.

1.2.2023 21:40 FIBA Europe Cup

Kauhajoki taipui yli 2100-päisen kotiyleisön edessä – lohkovoitto ja puolivälierän kotietu varmistui

Puolivälieräpaikan FIBA Europe Cupissa jo varmistanut Kauhajoki pelasi keskiviikkona lohkovoitosta kotikentällään ukrainalaista BC Budivelnyk Kiovaa vastaan. Vieraat olivat vahvempia 62–65, mutta pieni tappio riitti varmistamaan kauhajokisille jatkolohkon lohkovoiton.

1.2.2023 20:44 Korisliiga

Ahonen ja Blomgren toivat Vilppaalle voiton – Kouvot kaatui Seagullsille Pöllän hienosta levypallosuorituksesta huolimatta

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voitot ottivat Salon Vilpas ja Helsinki Seagulls. Alemmassa sarjassa juhlivat Kobrat, Lahti Basketball ja Korihait.

1.2.2023 14:00 Korisliiga

Tough Calls: floppaamisia sekä epäurheilijamaisia virheitä

Erotuomariyksikkö analysoi Korisliigan ottelut, ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

28.1.2023 19:44 Korisliiga

Liigajumbo Korihait avasi alemman jatkosarjan näyttävällä voitolla

Korihait selätti Kobrat 25 pisteen erolla.

27.1.2023 21:16 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käynnistyivät – Heinonen ja Sajantila ottivat tiukassa väännössä kolmoskilpailun

Miesten Korisliigan ensimmäisenä jatkosarjailtana ylemmän portaan voitot menivät Kouvoille, KTP:lle ja Seagullsille. Alemmassa sen sijaan juhlivat Pyrintö ja Nokia.

26.1.2023 09:16 Korisliiga

Joulukuun vahvin Jeffrey Carroll: ”Täällä ei laiteta yhtä tai kahta kaveria voittamaan otteluita viiden puolesta”

Yhdysvaltalainen laituri Jeffrey Carroll valittiin joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi.

25.1.2023 22:19 FIBA Europe Cup

Hurja toinen puoliaika johdatti Kauhajoen vierasvoittoon – puolivälieräpaikka askeleen lähempänä

Kauhajoki jatkoi upeita otteitaan FIBA Europe Cupissa, kun se kaatoi slovakialaisen Patrioti Levicen vieraskentällä 55–86 (31–28). Kauhajoki jatkaa jatkolohkonsa kärjessä puhtaalla pelillä.

24.1.2023 16:00 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma on vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät perjantaina 27. tammikuuta. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

24.1.2023 12:00 Korisliiga

Oikeusturvalautakunta hyväksyi Korihaiden valituksen – uusintaottelua Korihait-Pyrintö ei pelata

Urheilun oikeusturvalautakunta käsitteli maanantaina 23.1. Korisliiga-joukkue Korihaiden tekemän valituksen Suomen Koripalloliiton hallituksen päätöksestä määrätä liigaottelu Korihait-Pyrintö uudelleen pelattavaksi. Oikeusturvalautakunta hyväksyi valituksen, jonka myötä tiistaille 24.1. aikataulutettua uusintaottelua ei pelata.

20.1.2023 20:46 Pääjuttu

KTP varmisti voitolla paikkansa ylemmässä jatkosarjassa – Vili Nyman kentän tehokkain

KTP-Basket jatkaa runkosarjan jälkeen pelejä ylemmässä jatkosarjassa. Yksi paikoista on yhä ratkaisematta.

20.1.2023 13:15 Korisliiga

Korisliigojen päätöskierroksilla riittää rutkasti panosta – näin eri skenaariot vaikuttavat paikkoihin jatkosarjoissa

Korisliigassa KTP-Basket ja BC Nokia eivät tarvitse apua muilta joukkueilta, vaan heille riittää ylempään jatkosarjaan voitto runkosarjan päätöskierroksen ottelusta. Naisten Korisliigassa Forssan Alku voi varmistaa paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voittamalla oman ottelunsa.

20.1.2023 12:20 Korisliiga

Korihaiden ja Tampereen Pyrinnön Korisliiga-ottelu uusitaan

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on kokouksessaan hyväksynyt Tampereen Pyrinnön valituksen Korisliigan ottelusta Korihait-Pyrintö 30.12.2022, jonka myötä ottelu pelataan uudelleen.

18.1.2023 20:36 Korisliiga

Nokia hukutti Pyrinnön haaveet ylemmästä jatkosarjasta – Vilpas varmisti oman paikkansa

Salon Vilpas ja BC Nokia ottivat kumpikin tärkeän voiton tavoitellessaan ylemmän jatkosarjan paikkoja tiukassa sumpussa. Voiton sai myös ykkössijansa jo varmistanut Kauhajoki.

17.1.2023 20:32 Korisliiga

KTP katkaisi tappioputkensa kovalla päänahalla – Kobrat kesti Korihaiden paineen

Miesten Korisliigassa viedään runkosarjan viimeisiä kierroksia. Tänään voiton ottivat KTP, Kobrat ja Honka.

14.1.2023 19:41 Korisliiga

Kataja vei kultamitalit Hirvosen hurjien syöttötilastojen siivittämänä – miesten Suomen Cup -finaalia jännitettiin jatkoajalle asti

Kataja Basket kaatoi Helsinki Seagullsin jatkoajalla miesten Suomen Cup -finaalissa.

14.1.2023 09:21 Suomen Cup

Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Suomen Cupin finaalissa klo 17

Miesten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa lauantaina, kun Helsinki Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Seagulls tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

13.1.2023 21:57 Pääjuttu

Seagulls ja Kataja miesten Suomen Cup -finaaliin – Tuomas Hirvosella tehokas ilta välierävoitossa

Kumpikin miesten Suomen Cup -välieristä ratkesi selkeällä erolla. Huomiseen finaaliin etenevät Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.

Näytä lisää vastaavia