Kouvot yllätti sarjakärjen – Kauhajoki voiton ansiosta kiinni ylemmän jatkosarjan paikassa

26.1.2024 20:32 Miesten Korisliigassa mitellään ylemmän jatkosarjan viimeisistä vapaista sijoista. Niitä tavoittelevat Kouvot ja Kauhajoki ottivat kumpikin pisteet tänään.

Joel Mäntynen (pallossa) on ollut Kouvojen avainpelaajia koko kauden. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kouvot järjesti mojovan yllätyksen kaatamalla sarjakärki Helsinki Seagullsin vastustajan omalla kotiparketilla. Lokit nöyrtyivät ottelussa selkein luvuin 68–82.

Voitto oli Kouvoille sijoitusmielessä erittäin tärkeä, sillä seuralla on runkosarjaa jäljellä enää yksi ottelu ja jokainen piste ratkaisee, mikäli mielii saada vielä paikan ylemmässä jatkosarjassa. Ottelun jälkeen Kouvojen sarjasijoitus on seitsemäs, mutta se on tasapisteissä sijojen viisi ja kuusi kanssa. Lopullinen sijoitus ei kuitenkaan ole täysin omissa käsissä, sillä kilpailijoillakin on otteluita pelaamatta.

Kouvojen ahkerimmat tilastonikkarit ottelussa olivat Thomas Gipson III 19 pisteellä, 13 levypallolla ja neljällä syötöllä sekä Joel Mäntynen 16 pisteellä ja kolmella levypallolla.

Päävalmentaja Jyri Lehtonen kommentoi Ruudun haastattelussa:

– Oli hyvä alku, sitten vaikeuksia, vaikeuksia ja virheitä. Tälle joukkueelle jotenkin sopii se, että he käyvät vähän ylikierroksilla. Passiivisia pelaajia on vaikea valmentaa aggressiivisiksi, joten on ehkä parempi, että täytyy välillä rauhoitella mieluummin.

Seagullsin vahvimpia olivat muiden muassa Shavon Coleman 19 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla sekä Okko Järvi kymmenellä pisteellä ja kymmenellä levypallolla.

Ottelutilastot

Kauhajoki otti niin ikään vierasvoiton ja niin ikään tärkeän voiton oman sarjasijoituksensa kannalta. KTP-Basketin kaaduttua luvuin 71–94 Kauhajoki nousi jälleen Korisliigan kuudennelle sijalle ja näin ollen kiinni ylemmän jatkosarjan paikkaan. Tilanne on silti sama kuin Kouvoilla, eli oman lisäksi myös kilpailijoiden menestys ratkaisee lopullisen kohtalon.

KTP puolestaan on nyt sijalla yhdeksän eikä enää voi saavuttaa riittävää pistemäärää noustakseen viivan yli. Kotkalaisten pelit jatkuvat siis varmuudella alemmassa jatkosarjassa.

Ottelun sytyttäjä voittajien riveissä oli Eemi Luukkonen, joka pussitti 18 pistettä ja keräsi neljä levypalloa. Joukkuetoveri Eero Innamaan tilastoihin kertyi 14 pistettä ja vastaavat neljä levypalloa.

– Hyvä ottelu ja todella tärkeä voitto meille kymmenen päivän tauon jälkeen. Meillä on ollut ongelmia pelien ensimmäisillä puoliajoilla, eikä alku tänäänkään ollut paras mahdollinen. Kovan työn kautta saimme kuitenkin noustua voittoon, Innamaa kommentoi.

KTP:n tilastoykkönen oli Vincent Golson Jr. 17 pisteellä ja viidellä syötöllä.

Ottelutilastot

 
17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

Näytä lisää vastaavia