Kouvottaret ja Topo kasvattivat voittosaldoaan

18.1.2022 21:56 Naisten Korisliigassa palattiin tositoimiin kahdella otellulla. Voitokkaasti paluun tekivät Kouvottaret ja ToPo.

Kouvottarien Rashida Timbilla oli pelipäällä. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Kouvottaret palasi kentille voitolla

Kouvottaret sai vieraakseen sarjassa viimeisellä sijalla olevan Tampereen Pyrinnön. Kouvolalaisryhmä oli ottelussa vahvempi ja vei pisteet 79-69.

Vieraat aloittivat ottelun vahvemmin. Joukkueen hyökkäyspeli oli kunnossa avauspuolikkaalla. Pyrintö johtikin ottelua puolivälissä 45-39.

Kotijoukkue sai erityisesti puolustuspelaamiseen ryhdikkyyttä tauon aikana. Pukuhuoneesta tuli sisuuntunut ryhmä. Se vei jakson 17-9 ja päätösjaksolle lähdettiin Kouvottarien kahden pisteen johdossa.

Päätösjaksolla kotijoukkue piti huolen siitä, että sarjapisteet jäivät Kouvolaan. Voitto kirjattiin lopulta pistein 79-69.

Sarah Toeaina kirjautti tupla-tuplan 23 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Myös Rashida Timbilla oli iskussa. Hän teki 21 pistettä, keräsi 11 levypalloa ja jakoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Anni Jämsä teki Pyrinnölle 27 pistettä ja osui viisi kertaa kolmen pisteen viivan takaa.

Ottelutilasto

ToPo jälleen HBA:ta parempi

ToPo ja HBA kohtasivat Munkkiniemessä toisen kerran lyhyen ajan sisään. Kotijoukkue oli Suomen Cupin välierän tapaan jälleen vahvempi ja vei sarjapisteet 85-69.

Vieraat aloittivat ottelun ryminällä. Avausjakso merkittiin Märskylle 28-12.

Toiselle jaksolle joukkueiden roolit vaihtuivat. ToPo sai puolustuksensa toimimaan ja se kiri jakson aikana vieraiden ohi. Puoliajalla kotijoukkue johti neljällä pisteellä.

Torpan pojat kasvatti johtoaan toisella puoliajalla. Joukkue oli parempi molemmilla jaksoilla ja nappasi sarjapisteet 85-69.

- Alku oli hirveä meidän osalta, johon syynä varmasti olivat tietty väsymys sekä HBA:n kova intensiteetti. Pääsimme heikosta alusta yli ja kyllä tämä voitto kertoo meidän luonteen lujuudesta. Ymmärsimme, että vaikka otimme 16 pistettä takkiin 1. neljänneksellä, se ei ole maailmanloppu, vaan siinä on vielä 30 minuuttia aikaa parantaa ja olla parempi. Tänään siinä onnistuttiin ja tulos on tärkeä ajatellen jatkoa, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi kertasi.

Taru Tuukkanen kasasi tupla-tuplan 25 pisteellä ja 11 levypallolla. Erika Davenport teki 16 pistettä ja keräsi 11 levypalloa. Saana Kujala teki Märskylle 14 pistettä.

- Onnittelut ToPolle voitosta. Aloitimme tänään todella hyvin, mutta ToPo vaihtoi paikkaan ja sen murtaminen oli meille hankalaa. Passivoiduimme myös puolustuspäässä merkittävästi. Me olemme yksi sarjan parhaista transition-joukkueista, ToPo on sarjan paras puolen kentän joukkue ja he veivät pelin tänään sinne puoleen kenttään ja siinä ToPo on tosiaan todella hyvä. Meidän pitäisi päästä pelaamaan enemmän koko kentällä, HBA:n valmentaja Janne Hänninen harmitteli.

24.2.2024 22:00 Naisten Korisliiga

HBA ja PeKa katkaisivat tappioputkensa – ToPo:lle revanssi Kouvottarista

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat HBA, PeKa, ToPo sekä FoA.

23.2.2024 10:00 Naisten Korisliiga

Tammikuun kuukauden pelaaja Saana Kujala: ’’Olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme joukkueena pelanneet’’

Saana Kujala valittiin tammikuussa kuukauden pelaajaksi. Kujalan johdolla Pyrintö nappasi kuukauden aikana kolme voittoa.

17.2.2024 19:44 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voittoon Thomasin pistehurjastelusta huolimatta – ToPolle kauden ensimmäinen tappio

Naisten Korisliigassa pisteitä keräsivät Kouvottaret, FoA, Pyrintö ja EBT.

16.2.2024 20:10 Naisten Korisliiga

ToPo kauden kolmanteen voittoon HBA:sta

ToPo vei kauden kolmannen Helsingin derbyn nimiinsä. Joukkue jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä, kun se nappasi vieraspisteet 86-66.

10.2.2024 20:50 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Honka voittoihin paikallisvastustajista – ToPo jatkoi vahvaa menoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voitot kirjattiin Kouvottarille, Hongalle, ToPolle ja Forssan Alulle.

7.2.2024 13:33 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrinnön Saana Kujala naisten Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Upean tammikuun pelanneen Pyrinnön Saana Kujala on valittu naisten Korisliigan tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

3.2.2024 18:20 Naisten Korisliiga

Kouvottaret yllätti Hongan – ViVe heitti PeKa:n kumoon

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ViVe, ToPo sekä Pyrintö.

27.1.2024 19:45 Naisten Korisliiga

ToPo:n voittokululle jatkoa – huippuvireinen Saana Kujala johdatti Pyrinnön voittoon

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Päivän voittajia olivat ToPo, ViVe ja Pyrintö.

26.1.2024 20:08 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Helsingistä

Naisten Korisliigan illan ainoassa ottelussa Tapiolan Honka voitti vieraskentällä HBA-Märskyn 59-56.

24.1.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa kotivoittoja

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan kierroksella nähtiin kotivoittoja, kun Honka, ViVe, Kouvottaret ja ToPo nappasivat sarjapisteitä.