KTP jatkoi hyvää virettään BC Nokian kustannuksella

16.11.2018 20:43 Sarjakärki Vilppaan voittoputki on nyt jo kymmenen.

jamie Skeen ja Vilpas eivät antaneet Korihaille mahdollisuuksia yllättää. Kuva: Ville Vuorinen

Keskiviikkona oivallisen ryöstöretken Kauhajoelle tehnyt KTP-Basket jatkoi hyviä otteitaan nyt myös kotiparketilla, kun BC Nokia vieraili Kotkassa. KTP oli perjantai-illan kamppailussa parempi 88–68 (42­–29).

BC Nokia pelasi puolestaan keskiviikkona kotikentällään Salon Vilpasta vastaan vain kuuden miehen voimin. Perjantaina sentään Niko Mattila kykeni auttamaan urakoinutta kuusikkoa, mutta ymmärrettävästi nokialaisten jalka painoi yhden miehen lisävoimasta huolimatta.

Esimerkiksi sentterijärkäleet Dragan Labovic (15/9) ja Sean O’Mara (6/7) tekivät puoliaikaan mennessä yhteensä vain kaksi pistettä. Toisella puolikkaalla kaksikko nosti tasoaan.

Kautensa odotuksiin nähden vaisusti aloittanut KTP on hiljalleen saanut peliään uomiinsa. Voitto oli kotkalaisille kolmas viimeisestä neljästä ottelusta. Kaiken kaikkiaan KTP:llä kasassa viisi voittoa 11 kamppailusta.

KTP:ltä löytyi onnistujia laajalta rintamalta. Michael Pounds tehoili 14 pistettä ja kelpo heittovireeseen yltyvä Matt Williams Jr. tulitti myös 14 pistettä. Niin ikään Dionte Thomas (16/8) esiintyi kotiyleisön edessä energisesti.

BC Nokian tehokkain oli laituri Malcolm Bernard (19/9).

KTP:n seuraava ottelu on vasta 5. joulukuuta Kouvolassa. BC Nokia saa sen sijaan keskiviikkona vieraita Kauhajoelta.

Ottelutilasto

Vilppaan voittoputkelle kymppi täyteen

Salon Vilpas kaasutteli vierasjoukkue Uudenkaupungin Korihailta karkuun viimeistään hurjalla 37 pisteen kolmannella jaksollaan. Murskaavat loppulukemat 110–70 (51–36) tarkoittivat samalla Vilppaalle jo kymmenettä peräkkäistä voittoa.

Vilppaan kauden ainut tappio tuli Korisliigan avausottelussa Kauhajoella.

– Tyytyväinen tietysti peliin ja lopputulokseen. Ja siihen miten lopputulos tuli, Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo kehui joukkojaan.

Vilpas osui perjantain kunniaksi kotiparketillaan tylyllä tarkkuudella. Salolaisjoukkue osui kaaren takaa 17 kertaa.

Ottelun parhaat pistemiehet löytyvät Vilppaan avausviisikosta, Juho Nenonen ja Jamie Skeen heittivät molemmat 20 pistettä. Teemu Rannikko heitti alle 20 minuutin peliajallaan tehokkaasti 19 pistettä.

– Ehkä se on ollut vain ajan kysymys, milloin Salolla aukeaa tuo ketsuppipullo. Tai no, voiko sanoa, että ketsuppipullo, ennen tätä ottelua voittosuhde 9/1. Mutta mitä olen katsonut pelejä, niin ei se ole ihan samanlaista ollut, mitä se on parhaimmillaan. Mutta nyt ei kyllä pystytty vastaamaan tänään, kaksi edellistä kautta Vilppaassa viettänyt Korihaiden Topias Kuukkanen kehui.

Vilppaan paidassa ensimmäistä kertaa pelannut tuore hankinta Antonio Ballard (8/1) osoitti väläyksittäin urheillullisuuttaan.

– En tiedä johtuiko se ensimmäisestä pelistäni, mutta tuntui, että meillä oli paljon intoa. Minä nautin, muu joukkue nautti ja toivon, että myös kotiyleisö nautti tästä esityksestä, Ballard hymyili.

Korihaille tappio oli kolmas peräkkäinen. Haipaitojen synkän perjantai-illan valopilkku oli pelintekijä Mario Edwards (16/8).

– Tuntui, että olimme turhan häkeltyneitä vastustajasta ja salolaisyleisöstä. Emme antaneet tänään kunnon vastusta oikein millään tasolla, pettynyt Korihait-luotsi Damion Dantzler harmitteli.

Molempien joukkueiden kausi jatkuu keskiviikkona. Korihait saa vieraakseen Helsinki Seagullsin. Vilpas matkaa puolestaan Kouvolaan.

Ottelutilasto

 
23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia