KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

6.3.2024 20:25 Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

Roydell Brown ja KTP juhlivat tänään pitkästä aikaa voittoa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

KTP-Basket sai vääntää Tampereen Pyrinnön kanssa jatkoajalle saakka, mutta lopulta kotkalaiset ottivat vihdoinkin voiton kahdeksan ottelun tappioputken jälkeen. Pyrinnön kotikentällä pelattu ottelu päättyi lukuihin 97–104.

Kovimmat pistemiehet pelissä olivat KTP:n Roydell Brown 32:lla ja Pyrinnön Luther Muhammad 34:llä.

Voitto oli samalla KTP:n Michael Poundsin ensimmäinen hänen päävalmentajaurallaan Korisliigassa.

– Olen yrittänyt toitottaa kaikille kyselijöille ja joukkueellekin, että vaikka on ollut vaikeaa, olemme tehneet hyvin hommia. Nyt näkee, että jätkillä on selkärankaa. Saimme tänään siirrettyä pelikentälle ilon, joka treeneissäkin on näkynyt, Pounds kommentoi Ruudun haastattelussa.

Bisons varmisti etunsa Lahtea vastaan

Bisons Loimaa otti kolmannen voittonsa Lahti Basketballista tällä kaudella. Lahdessa pelattu ottelu päättyi lukuihin 64–82.

Joukkueet ovat tällä hetkellä toistensa pahimmat kilpailijat, sillä kumpikin kamppailee tasaisesti Korisliigasta putoamista vastaan. Voitollaan Bisons varmisti itselleen keskinäisen edun, mikä tarkoittaa, että mikäli seurat päätyisivät kauden lopussa tasapisteisiin, Lahti putoaisi.

Bisonsin laituri Vesa Heinonen kommentoi Ruudulla:

– Oli varmasti puolustuksen voitto, sillä Lahti on vaarallinen joukkue, ja kymmenen minuutin ajan he näyttivät, että ovat tulossa peliin vahvasti, ja jos olisimme antaneet muutaman minuutin enemmän, niin olisi varmasti käynyt lopussa aivan toisin.

Pistetehdasta kentällä johtivat Lahden Harrison Cleary 23:lla sekä Bisonsin Dylan Painter ja Devante Brooks kumpikin 21:llä.

Nihkeä taisto päättyi Kouvojen hyväksi

Illan kolmannessa alemman jatkosarjan ottelussa Kobrat kaatui Kouvojen käsittelyssä 64–81.

Kouvojen Kyle Loftonille merkittiin 17 pistettä, ja Kobrien puolella Theo Akwuba ja Anthony Roberson merkkauttivat 14 mieheen.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen ei voitosta huolimatta kuulostanut alkuunkaan innostuneelta Ruudun haastattelussa.

– Huono peli. En ole tyytyväinen. Molemmat joukkueet pelasivat kehnosti. Ihmeellisiä menetyksiä ja huonot heittoprosentit, Lehtonen totesi ytimekkäästi.

Ylemmässä jatkosarjassa Seagullsin ja Kauhajoen ilta

Helsinki Seagulls otti takaisin sarjan kärkipaikan kaatamalla pahimman kilpailijansa. BC Nokia taipui kotikentällään 77–85.

Voittajien riveissä Chuba Ohams ja Shavon Coleman upottivat kumpikin 21 pistettä. Nokian Patrick Tapé ylsi 19:ään.

Seagullsin päävalmentaja Vesa Vertio kommentoi Ruudulla:

– Olen tietysti tyytväinen voittoon, sillä meillä on ollut vaikeat ajat nyt, kun Mar'Qualen Grant tippui loukkaantumisen takia kokoonpanosta loppukaudeksi pois. Siihen nähden tämä esitys oli todella kypsä ja ehjä.

Kauhajoella puolestaan juhlittiin kotivoittoa, kun isännät kaatoivat Korihait luvuin 77–63.

Pelin pistesankariksi nousi Kauhajoen Topias Palmi, joka upotti 15 pistettä. Korihaiden Jalen Jackson ja Wesley Person Jr merkkauttivat kumpikin 14.

Kauhajoen päävalmentaja Janne Koskimies kommentoi Ruudulla:

– Korihait aiheutti vaikeuksia puolustuksellaan, joka vaihtaa kaikki skriinit. He ovat kokenut joukkue, jossa on fiksuja pelaajia, jotka osaavat lukea, minne yritämme palloa syöttää. Meille kertyi 15 menetystä. Olen kuitenkin siihen tyytyväinen, että puolustimme täydet 40 minuuttia tasaisesti, ja toisella puoliajalla pystyimme kääntämään ottelun.

 
12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

Näytä lisää vastaavia