KTP katkaisi Seagullsin voittoputken – Kouvoille makeat pisteet Katajalta

5.4.2019 21:03 Korisliigan perjantai-ilta tarjosi kaksi mielenkiintoista ottelua runkosarjan loppusijoituksia peilaten. KTP tarrasi voitollaan kiinni pudotuspelien kotietuun, kun Kouvot onnistui samaan aikaan kaatamaan Katajan.

Michael Pounds oli tänään kovassa iskussa, kun KTP katkaisi Seagullsin pitkän voittoputken. Kuva: Ville Vuorinen

Helsingissä avauspuoliaika oli vierasjoukkue KTP:n. Kotkalaiset osuivat läheltä ja kaukaa, kun taas kotijoukkue Seagulls tuskaili KTP:n puolustuksen kanssa. KTP:n johto puoliajalla oli 49-29. Puoliajan jälkeen Seagulls nousi taistelemaan voitosta, kun se vei kolmannen neljänneksen 30-14. Kotkalaiset eivät tästä kuitenkaan hätkähtäneet, vaan veivät päätösneljänneksen selvästi ja kaksi pistettä 73-88-vierasvoitolla Kotkaan. 

- Kotijoukkue oli vajaamiehinen, kun Juwan Staten ja Ricky Waxlax olivat sivussa. Liikutimme palloa hyvin ensimmäisellä puoliajalla – koriin johtaneita syöttöä oli 16. Mutta taas kävi niin, että typeksimme selvän johdon. Tänään oli kuitenkin henkistä vahvuutta, kun Seagulls nousi imuun, pystyimme pitämään heidät takana. Tällä kertaa kirvestä ei heitetty kaivoon. Juho Lehtoranta oli pakkipäässä todella hyvä, vaikka pisteitä ei tehnytkään. Tärkeät sarjapisteet meille ja ne otetaan ilolla vastaan, totesi KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen.

Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas oli pettynyt ottelun alkuun. Tappion myötä Seagullsin kahdeksan ottelun mittainen voittoputki tuli päätökseen.

- Ensimmäinen puoliaika oli meiltä erittäin huono. Oikaistiin hyökkäyksessä sekä puolustuksessa. Puoliajalla puhuttiin, että mitä pitää tehdä toisin. Toki tänään oli uusi tilanne meille, koska tällä kokoonpanolla ei pelattu aiemmin, mutta ne ovat vain tekosyitä. Kolmas jakso meiltä oli hyvä ja intensiteetti oli hyvällä tasolla. Yksi hyvä kymmenminuuttinen ei riitä voittoon näin hyvää vastustajaa vastaan. Lopussa bensa vain loppui, kommentoi Larkas.

KTP:n parhaimmistoa oli 25 pistettä ja 11 levypalloa naarannut Tyrell Nelson. Tulitukea antoi penkiltä Michael Pounds, joka revitti Kisahallin sukkaa 23 pisteen edestä. Seagullsin paras pistemies oli tuttuun tapaan Wayne Blackhear, joka tehtaili 23 pistettä. Tuukka Kotti teki kotijoukkueelle tyylikkään 17/9/5-tilastorivin.

Ottelutilasto

Kouvot karkasi Katajalta toisella puoliajalla

Jos Helsingissä ensimmäinen puoliaika oli melkein yhtä koria, Kouvolassa mentiin tasatahtia puoliajalle Kouvojen pisteen johdossa. Puoliajan jälkeen ottelu alkoi hiljalleen kääntyä kotijoukkueelle, mutta Kataja roikkui pelissä mukana aina päätösneljänneksen puoliväliin asti. 

Kataja ei kuitenkaan missään vaiheessa pystynyt nousemaan rinnalle ja ohi. Voitollaan Kouvot nousi tasapisteisiin tänään hävinneen Seagullsin kanssa, kun joukkueilla on runkosarjaa pelaamatta kolme ottelua.  

- Kouvot oli erinomainen. Se pelasi tänään raikkaalla ilmeellä, hyvällä energialla ja erinomaisella taktiikalla. Otan osan itselleni siitä, että hyökkäämisemme oli tänään vaikeaa tänään. Emme olleet valmistauduttu tähän otteluun riittävän hyvin. Nyt huilitaan vähän ja sen kautta pitää saada vähän lisää intensiteettiä yksittäisiin tilanteisiin. Sitä pitää olla, jos halutaan keväällä pärjätä, kommentoi Katajan päävalmentaja Juha Sten.

- Viimeiset 15 minuuttia oli tänään kauden parasta hyökkäämistä. Ehkä synergia tänään siirtyi pelaajalta toiselle, kun ei otettu sitä puolivapaata heittoa, vaan siirrettiin vielä kerran kaverille. Tänään emme ottaneet kättä vastaan heittoja. Pystymme nyt kokoonpanon myötä antamaan kaksi erilaista puolustuksen rakennetta, joka vaikeuttaa vastustajan valmistautumista. Olimme aiemmin tällä kaudella olleet ehkä liian ennalta-arvattavia tietyissä asioissa ja se muuttuu nyt, kommentoi Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen.

Kouvot pisteet jakautuivat kärkimiesten osalta tasaisesti: David Gonzalvez säkitti 21 pistettä, Brian Asbury 20 ja Jeremy Morgan 19. Katajan parhaimmistoa oli jälleen Topias Palmi, joka 19 pisteellään oli vierasjoukkueen pisteykkönen.

Ottelutilasto

 
8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

Näytä lisää vastaavia