KTP oli murskaava isäntä – Pyrintö vei ensimmäisen Pirkanmaan derbyn

25.10.2019 21:00 BC Nokia ei ole vielä onnistunut kotiparketillaan voittoa juhlimaan.

Michael Pounds ja KTP eivät antaneet Uralle mahdollisuuksia. Kuva: Ville Vuorinen

KTP-Basket otti kauden neljännen voittonsa Kaarinan Ura Basket eGameStarsin vierailtua Kotkan perjantai-illassa 100–72 (44–38). Uralle tappio oli kauden neljäs seitsemästä ottelusta.

KTP pyrki hallitsemaan ottelua vahvan sisäpelinsä kautta. JayVaughn Pinkston (21/3) ja DeAndre Daniels (22/4) olivatkin Uralle hankalia pysäytettäviä. Lisäksi Kevin Langford (12/12/4s) haali puolustuspäässä levypalloja tasaisen varmaan tahtiin.

– Eka puoliaika olimme vielä vähän käsijarru päällä. Toisella puoliajalla homma aukesi sitten kivasti, yhdeksän pistettä tehtaillut Joonas Timonen (9/9/2s) kertoi Elisa Viihteen haastattelussa.

– Kyllähän se hyvältä tuntui, kun sai onnistumisia ja voitto tuli.

DeAndre Daniels oli joukkueensa paras pistetehtailija perjantaina. Kuva: Ville Vuorinen

Uran kaukoheittopeli yskähteli pahemman kerran, näinpä vierailijat eivät saaneet kunnon flow-tilaa päälle oikein missään vaiheessa ottelua. Erinomaista alkukautta pelaava laituri Stephaun Branch (27/8/3r/3t) aiheutti monipuolisuudellaan KTP-leirissä päänvaivaa. Myös Atte Perttu (9/4) esitti vieraista kauden parastaan.

– Olimme ensimmäisellä puoliajalla sitä, mitä ei haluta olla. Olimme passiivisia ja pallo ei liikkunut, puolustuskin oli vähän teennäistä. Toisella puoliajalla näytti, että taas oikeaan suuntaan ollaan menossa. Hyviä merkkejä, kun jätkät kannustaa toisiaan ja iloitsee toistensa onnistumisista, KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen linjasi.

KTP matkaa ensi viikon perjantaina Kouvolaan kauden ensimmäiseen Kymenlaakson derbyyn. Ura pelaa seuraavan kerran ensi viikon sunnuntaina, kun Turkuun saapuu vieraita Kauhajoelta.

Ottelutilasto

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Pyrintö haki sarjapisteet Nokialta

BC Nokia pelasi perjantaina jo viikon kolmannen ottelunsa, kun Pirkanmaan paikallisottelussa vastaan asettui luonnollisesti Tampereen Pyrintö. Nokialaisjoukkue johti kotiparketillaan pitkään, kunnes sinnikäs Pyrintö marssi voittoon koriluvuin 91–97 (49–43).

Maanantaina BC Nokia hävisi kotonaan Salon Vilppaalle, keskiviikkona Seagulls oli vahvempi Helsingissä. Kolmen tappion viikosta huolimatta BC Nokian pelaamisessa on nähtävissä paljon hyvää. Joukkueen akilleen kantapääksi on alkukaudesta muodostunut pelitempon hienoinen laskeminen ottelun loppua kohti.

– BC Nokia oli hyvin paljonkin alussa niskan päällä. Toisella jaksolla saimme hieman erilaisella viisikolla otetta pelistä ja toisella puoliajalla sitten hivutettiin rinnalle ja ohi, iloitsi Pyrintö-luotsi Sami Toiviainen Elisa Viihteen haastattelussa.

– Puhuimme ennen ottelua paljon BC Nokian intensiteetistä, siitä miten he tulevat otteluun. Oikeastaan ensimmäiset 15 minuuttia Nokia oli täysin hallitseva osapuoli. Mutta vähän se toistui, miten BC Nokian on tällä kaudella pelannut: ihan ei vielä 40 minuuttia sama meno säily.

Pyrinnön parhaat olivat BJ Raymond (22/5), Ray Nixon (21/10/4s) ja Khalil Small (22/10/3s). Vaihtomiehistä etenkin Panu Peltokangas (9/8) toi Pyrinnön pelaamiseen valtavan määrän energiaa.

– Ehkä meillä oli ottelussa sellainen nouseva käyrä. Olimme aika köysissä siinä alussa. Tiesimme, että BC Nokialla on käynyt varsinkin täällä kotona, että vähän alkaa ottelun loppua kohti kone yskimään. Me taas olimme lopussa jo aika hyviä, Pyrinnön kapteeni Antero Lehto mietti.

BC Nokia sai varsinkin alkuottelussa onnistumisia laajalta rintamalta. Vahvan startin kaudelleen saanut sentteri Daniel Dolenc (14/10/3s) jatkoi tehokkaana molemmissa kenttäpäädyissä. Myös Niko Mattila (15/3/4s) uurasti väsymättömästi takakentällä. Ottelun loppua kohti roolia otti jälleen Stacy Davis (22/4).

BC Nokia pelaa seuraavan kerran perjantaina Uudessakaupungissa. Pyrintö isännöi lauantaina Vilpasta.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.