Kurinpitopäällikkö tutki Kotin kontaktin Pierceen, tapaus ei johda kurinpitomenettelyyn

22.1.2021 13:50 Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on tutkinut Seagullsin Tuukka Kotin kontaktin Kobrien Justin Pierceen ja tilanne ei etene kurinpitomenettelyyn.

Kurinpitopäällikkö on tutkinut Kobrien Justin Piercen ilmoituksen kurinpitosääntöjen 8 §:n 2 momentin mukaisena muun henkilön tarkoin yksilöitynä ilmoituksena rikkomuksesta. Tällainen ilmoitus voidaan ottaa käsittelyyn kurinpitosääntöjen 8 §:n 2 momentin mukaan ainoastaan erittäin painavista syistä.

Tilanteessa Kobrien Justin Pierce pääsee nopeaan hyökkäykseen ja hänellä on ns. vapaa väylä korille. Seagullsin Tuukka Kotti lähtee yrittämään pallon torjuntaa takaapäin. Pierce hidastaa koria lähestyttäessä hieman vauhtiaan ja lähtee donkkiin. Kotti aiheuttaa vartalokontaktin korirenkaassa vielä kiinniolevaan Pierceen. Kontaktin ja siitä aiheutuneen heiluriliikkeen johdosta Piercen kädet irtoavat korirenkaasta ja hän putoaa hallitsemattomasti lattiaan lyöden päänsä voimakkaasti parkettiin. Pierce loukkaantuu tilanteessa, eikä pelannut enää ottelussa.

Erotuomarit tuomitsivat tilanteesta ensin Kotille henkilökohtaisen virheen (ns. normaali kosketusvirhe). Erotuomarit päättivät käyttää tilanteessa videotarkistusta ja videotarkistuksen jälkeen kovensivat virheen sääntökohdan F.3.3. nojalla epäurheilijamaiseksi virheeksi, koska tilanne täytti sääntökohdan 37.1.1 mukaiset epäurheilijamaisen virheen kriteerin C2 (”aiheutetaan kohtuuttoman kova kontakti yritettäessä pelata palloa tai pelaajaa”). 

Tilanteessa erotuomarit ovat siis päätyneet harkintavaltansa puitteissa siihen, että kysymyksessä on epäurheilijamainen virhe, eikä sääntökohdan 38.1.1 mukainen pelistä erottava virhe.

Kotti toimi tilanteessa varomattomasti, sillä hänen tulisi ottaa huomioon, että Pierce saattaa lähteä donkkiin. Ottaen kuitenkin huomioon, että Kotilla oli ponnistushetkellään tarkoitus ja mahdollisuus pelata palloa, videotallenteelta ei ole tehtävissä johtopäätöstä, että tilanteesta olisi riidattomasti tullut tuomita sääntökohdan 38.1.1 mukainen pelistä erottava virhe.

Aikaisemmassa ratkaisukäytännössä on erittäin painavina syinä kurinpitokäsittelyyn käsiteltäväksi ottamiselle käytetty esimerkiksi sitä, että kurinpitosääntöjen 4 §:n 1 momentin 5-kohdan tahallinen fyysisen koskemattomuuden loukkaus on jäänyt erotuomareilta kokonaan näkemättä tai se on ollut heidän asemistaan huonosti havaittavissa ja jälkikäteen on riidattomasti osoitettavissa, että tilanteesta olisi tullut tuomita sääntökohdan 38.1.1 mukainen pelistä erottava virhe.

Justin Piercen yksilöidyn ilmoituksen johdosta kurinpitopäällikkö ei aloita kurinpitomenettelyä, koska siihen ei ole edellä kuvatuilla perusteilla erittäin painavia syitä.

 

Asiat

 
13.2.2021 19:32 Suomen Cup

Seagulls uusi cup-mestaruutensa Kisahallin heittorallissa

Helsinki Seagulls ja Tampereen Pyrintö kiskoivat vuoden 2021 Suomen cupin finaalissa kolmen pisteen heittoja kahteen pekkaan paitsi enemmän kuin yhdessäkään ottelussa aiemmin, myös erinomaisin tarkkuuksin. Lopussa Seagullsin kylmähermoisuus ratkaisi periksiantamattoman Pyrinnön rynnistyksessä ja cup-pokaali pysyi Helsingissä pistein 97–95 (51–46).

13.2.2021 17:11 Korisliiga

Kobrat jatkoi pirteitä otteitaan, Vilppaalle murskavoitto Korihaista

Edellisessä ottelussaan Lahti Basketballille kapsahtanut Lapuan Kobrat haki viidennen voittonsa kuuteen matsiin luutimalla loppuhetkillä BC Nokian tieltään pistein 105-96 (49–48). Samaan aikaan Salohallissa Vilpas vankisti asemiaan pudotuspelien kotietuasetelmissa höykyttämällä liigajumbo Korihaita 119–66 (55–28).

12.2.2021 20:08 Korisliiga

KTP vaikeuksien kautta voittoon Kymenlaakson derbyssä – pudotuspelit askeleen lähempänä

KTP-Basket isännöi Kouvoja ja otti hankalan kamppailun jälkeen tiukan 101–95-voiton.

12.2.2021 08:56 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu Seagullsin ja Pyrinnön finaaliotteluun – Yle TV2 televisioi ottelun suorana

Lauantaina 13. helmikuuta klo 17:15 Töölön Kisahallissa pelataan Suomen Cupin finaaliottelu, jossa kohtaavat Helsinki Seagulls ja Tampereen Pyrintö. Ottelun televisioi suorana lähetyksenä Yle TV2, selostajanaan Antti-Jussi Sipilä.

10.2.2021 21:00 Korisliiga

Uralle ja Korihaille kummallekin kauden toinen voitto – Kauhajoki kiilasi Pyrinnön ohi kakkoseksi

Miesten Korisliigassa Ura Basket ja Korihait ottivat molemmat vihdoin kauden toisen voittonsa. Kakkossijasta käy kiihkeä taisto, kun Kauhajoki ja Salon Vilpas vahvistivat omaa asemaansa.

9.2.2021 20:15 Korisliiga

Lahden pyörteet liikaa Kobrille – Seagulls vahvisti sarjajohtoaan

Miesten Korisliigassa illan otteluvoitot menivät Lahti Basketballille ja Helsinki Seagullsille.

9.2.2021 08:47 Korisliiga

Roope Mäkelästä KTP-Basketin valmentaja kaudelle 2021–22

Naisten Korisliigassa PeKaa valmentava Roope Mäkelä on tehnyt KTP:n Korisliiga-joukkueen kanssa 1+1-vuotisen päävalmentajasopimuksen.

8.2.2021 08:30 Korisliiga

Tammikuun Valopilkku Antto Nikkarinen: ”Olemme sijoitustamme parempi joukkue”

Lupaavaan nousukiitoon päässeen Kobrien pelinjohtaja Antto Nikkarinen valittiin miesten Korisliigassa tammikuun Valopilkuksi. Nikkarisen mukaan Kobrien sijoitus sarjataulukossa antaa virheellisen kuvan joukkueen potentiaalista.

6.2.2021 19:04 Korisliiga

Pyrinnöstä ei ollut pysäyttämään Seagullsia – Kauhajoki hengittää kärkikaksikon niskaan

Korisliigan kärkikolmikko tiivistyy, kun kauden loppusuora lähenee. Seagulls pitää visusti kiinni ykköspaikastaan, mutta Pyrinnön ja Kauhajoen välillä nousee jo jännitys.

6.2.2021 13:53 Korisliiga

Miikka Sopaselle jatkosopimus Pyrinnössä

Tampereen Pyrintö ja päävalmentaja Miikka Sopanen ovat tehneet ensi kautta koskevan jatkosopimuksen.

5.2.2021 20:15 Korisliiga

Kobrat ryöväsi pisteet Mansikka-aholta – Grimes syttyi toisella puolikkaalla

Kouvojen ja Kobrien kohtaaminen miesten Korisliigassa päättyi isäntien 85–95-tappioon.

5.2.2021 13:39 Korisliiga

Rajapyykkeihin yltänyt Sami Toiviainen nauttii päivittäisestä valmentajan työstä ja jatkuvasta oppimisesta

Salon Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen tuuletti kahta merkkipaalua tammikuussa, kun hän saavutti 600 Korisliiga-ottelun sekä 300 runkosarjavoiton rajapyykit päävalmentajana - molemmat vasta historian neljäntenä valmentajana.

5.2.2021 10:25 Korisliiga

Korisliigan kärkiottelu Seagulls-Pyrintö lauantaina ilmaiskanavalla – Jim näyttää ottelun suorana

Korisliigan huippuottelu on nähtävissä vapaalla kanavalla tulevana lauantaina, kun sarjan kaksi parasta joukkuetta kohtaavat toisensa. Ennakkostudio käynnistyy klo 16.00 ja ottelu puoli tuntia myöhemmin.

3.2.2021 20:30 Korisliiga

Korisliigassa nähtiin kaksi jatkoeräjännäriä – Kaukiainen ja Kouvot juhlivat voittoa Nuutisen loistopelistä huolimatta

Voitonjuhlia miesten Korisliigassa viettivät tänään Kouvot, Pyrintö, Seagulls ja Kauhajoki.

3.2.2021 20:19 Korisliiga

Robert Hall III liittyy Korihaihin

Korihait hankki riveihinsä uuden yhdysvaltalaispelaajan Vantaalta.

3.2.2021 08:24 Korisliiga

Gokul Natesan vahvistamaan BC Nokiaa

Aiemmin tällä kaudella Forssan Koripojissa I divisioona B:tä pelannut yhdysvaltainen Gokul Natesan vahvistaa loppukauden BC Nokiaa. 194-senttinen Natesan oli sarjan pistetilaston kärkinimi.

2.2.2021 20:09 Korisliiga

Kobrien putki jatkuu – Vilpas kaadettiin varmoin ottein

Kobrat otti neljännen perättäisen voittonsa miesten Korisliigassa kaatamalla kotikentällään Salon Vilppaan 98–74.

2.2.2021 13:15 Korisliiga

Antto Nikkarisesta tammikuun Valopilkku

Lupaavaan nousukiitoon päässeen Kobrien pelinjohtaja Antto Nikkarinen valittiin miesten Korisliigassa tammikuun Valopilkuksi.

1.2.2021 16:30 Korisliiga

Katajan päävalmentaja Petri Virtaselle varoitus

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Kataja Basketin Korisliiga-joukkueen päävalmentajalle Petri Virtaselle varoituksen.

31.1.2021 11:44 Korisliiga

Kauhajoki sopimukseen alkukauden Nokialla pelanneen Jeffery Garrett Jr:n kanssa

Karhu Basket solmi loppukauden mittaisen sopimuksen BC Nokialla pelanneen 201-senttisen laiturin kanssa.

Näytä lisää vastaavia