Lahti Basketballin toiminnanjohtaja Suoniolle varoitus

15.2.2023 13:00 Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Lahti Basketballin toiminnanjohtaja Roope Suoniolle varoituksen epäasiallisesta käytöksestä.

Erotuomari raportoi Lahti Basketballin toiminnanjohtaja Roope Suonion käytöksestä 11.2. pelatun Lahti Basketballin ja BC Nokian Korisliiga-ottelun aikana sekä välittömästi ottelun jälkeen. Suonio oli raportin mukaan ottelun aikana arvostellut erotuomarien osaamista epäasialliseen sävyyn ja jatkanut epäasiallista kielenkäyttöä ottelun jälkeen erotuomareita kohtaan.

Kurinpitosääntöjen 4§ 1 momentin 10-kohdan mukaan voidaan rangaista henkilöä, joka liiton, alueen tai jäsenseurojen toiminnassa käyttäytyy lainvastaisesti tai muutoin ilmeisen epäurheilijamaisesti.

Vastineissaan Suonio pahoittelee käytöstään ja on pahoitellut käytöstään jo ottelun päättymisen jälkeen. Suonio myöntää käyttäytyneensä epäasiallisesti erotuomareita kohtaan, kun hän on kokenut, että Lahti Basketballin pelaajia ei ole kohdeltu ottelussa ja ottelun päättymisen jälkeisessä tilanteessa tasavertaisesti vastustajan pelaajien kanssa.Hän on vastineessaan ottanut kantaa ottelun erotuomaritoiminnan laatuun.

Myös ottelun videotallenteelta käy ilmi raportin mukainen ottelun jälkeinen tilanne ottelun päätuomarin ja Suonion välillä. Kokonaisuutena voidaan katsoa, että Suonionkäytös on ollut raportin mukaisessa tilanteessa ilmeisen epäurheilijamaista hänen huutaessa erotuomarille hyökkäävästi aivan tuomarin vieressä. Kurinpitomenettelyn tarkoituksena ei ole ottaa kantaa ottelun erotuomaritoiminnan laatuun.

Edellä olevan perusteella kurinpitopäällikkö määrää Lahti Basketballin Roope Suoniolle varoituksen.

 

 

Asiat

 
6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

2.4.2024 10:12 Korisliiga

Pantterijahti perjantaina käyntiin – Korisliigan puolivälieräsarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan puolivälieräsarjat käynnistyvät perjantaina 5.4. kolmen ottelusarjan voimin. BC Nokian ja Kouvojen välinen sarja käynnistyy lauantaina 6.4.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

Näytä lisää vastaavia