Lahti pitkästä aikaa voiton makuun – Kouvot vei tuplajatkoaikaväännön Nokiaa vastaan

31.12.2023 17:12 Miesten Korisliigan uuden vuoden aaton väännöissä voittajiksi selvisivät Lahti Basketball ja Kouvot.

Kalle Koivunen (pallossa) on ollut ahkera korintekijä viime aikoina. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Lahti Basketball on jumiutunut kuluvalla kaudella kamppailemaan enemmän miesten Korisliigasta putoamista vastaan kuin niinkään palkintosijoista. Tänään sarjan viimeistä paikkaa pitävä joukkue onnistui kaivamaan pitkästä aikaa voiton kaatamalla kotikentällään KTP-Basketin luvuin 92–88. KTP puolestaan kilpailee yhä paikasta ylemmässä jatkosarjassa, vaikka onkin parhaillaan rajaviivan alapuolella.

Illan pistehait voittajien paidassa olivat amerikkalaisvahvistukset Harrison Cleary ja James Padgett. Cleary upotti 22 pistettä ja jakoi kuusi koriin johtavaa syöttöä, kun taas Padgett pussitti 27 pistettä, keräsi kymmenen levypalloa ja torjui kahdesti. Hyvässä heittovireessä oli myös suomalaislaituri Kalle Koivunen, joka on viime aikoina ollut yksi Lahden ahkerampia korintekijöitä. Koivuselle merkittiin 13 pistettä hyvillä osumaprosenteilla.

Päävalmentaja Tom Cooman kommentoi ottelua Ruudun haastattelussa:

– Tänään osoitimme, että pystymme oppimaan vaikeista ajoista, joita olemme kohdanneet viime aikoina. Jos vertaa tätä peliä edelliseen, niin erityisesti puolustuksen intensiteetti oli ratkaiseva tekijä.

KTP:n riveissä korkeimpiin pisteisiin, 22:een, ylsi Roydell Brown. Hänelle merkittiin myös 11 levypalloa.

Kouvolassa kahden jatkoerän kamppailu

Kouvojen ja BC Nokian ilta Kouvolassa venähti melkein pikkutunneille asti, kun voittajaa piti tasaväkisessä kamppailussa ratkoa peräti kahden jatkoerän ajan. Lopulta peli ratkesi isäntäjoukkue Kouvoille luvuin 114–110.

Kouvojen tehojyrä oli tänään joukkeen tuore comeback-vahvistus Thomas Gipson III, joka tilastoi 29 pistettä ja 11 levypalloa. Joukkuetoverit Joel Mäntynen ja Ricardo Lindo kokosivat 22 pistettä per pelaaja.

Päävalmentaja Jyri Lehtonen kommentoi Ruudulla:

– Hävisimme pelin jo kerran ensimmäisen puoliajan aikana. En ollut tyytyväinen joukkueen ilmeeseen alkuunkaan, mutta sen jälkeen voitimme pelin kolme kertaa. Sama päti Thomas Gipsonin yksilöesityksiin. Alussa huonoa puolustamista, mutta lopussa mies paikallaan.

Nokian tähtiä puolestaan olivat Both Gach 36 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla sekä Tucker Richardson 18 pisteellä, 14 levypallolla, seitsemällä syötöllä ja neljällä riistolla.

Nokia on sarjataulukossa parhaillaan turvallisesti toisella sijalla, Kouvot puolestaan jännittävissä tunnelmissa jatkosarjojen välisellä rajapyykillä.

Ottelutilastot

 
25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

Näytä lisää vastaavia