Laituri Myles Stephens on Vilppaan toinen vahvistus

28.5.2020 09:02 Salon Vilpas on solminut ensi kauden kattavan sopimuksen 196-senttisen laitahyökkääjä Myles Stephensin kanssa. 23-vuotias Stephens valmistui Princetonin yliopistosta ja laiturilla on alla koronan keskeyttämä kausi Saksan ammattilaiskentillä.

New Jerseystä kotoisin oleva Stephens pelasi täydet neljä vuotta Princetonin yliopistossa, joka kuuluu USA:n itärannikon kahdeksan suuren korkeakoulun konferenssiin.

Stephens heitti Princeton-urallaan 1346 pistettä, kaapi 561 levypalloa. Lisäksi hänet valittiin kahtena vuonna IVY League -konferenssin ykkösviisikkoon ja kertaalleen vuoden puolustuspelaajaksi. Viimeiset kolme kautta hänen pistekeskiarvonsa olivat 12,5, 15,3 ja 13,6 ja levypallot keikkuivat kuuden paremmalla puolella.

- Olemme käyneet budjettimme raameissa useita pelaajia läpi ja Myles Stephens erottui heistä monipuolisuutensa ansiosta. Haimme kolmospaikalle pelaaja, joka pystyy puolustamaan useaa eri pelipaikkaa ja auttaa meitä myös hyökkäyspäässä. Myles on valittu yliopistossaan konferenssin vuoden puolustuspelaajaksi ja hän oli hyvin pidetty persoona niin staffin kuin muiden pelaajien keskuudessa, toteaa Vilppaan uusi päävalmentaja Sami Toiviainen seuran tiedotteessa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Princetonin jälkeen Stephens kävi näytillä G-liigan Long Island Netsissä, mutta ura ei lähtenyt siellä lentoon ja mies pakkasi matkalaukut ja otti vastaan sopimuksen Saksan ProB-liigasta. Oldenburgissa Stephens kirjautti 12 ottelussa tilastot 21,3 pistettä ja 6,7 levypalloa.

- Viime kaudella Stephens pelasi Saksan kolmostasolla, joka on totta puhuen sellainen sarja, josta harvemmin pelaajia tulee katsottua. Keskustelut Mylesin kanssa ja saamani suositukset Saksasta vakuuttivat minut miehen motivaatiosta ja ennen kaikkea halusta tulla Vilppaaseen. Tämä on hänelle erinomainen mahdollisuus ottaa seuraava steppi urallaan, kuten esimerkiksi Tim Colemanin tapaus on näyttänyt, Toiviainen kertoo.  

Vilppaalla on sopimukset ensi kaudelle Myles Stephensin ja Jeremiah Woodin lisäksi Mikko Koiviston, Juho Nenosen, Aatu Kivimäen, Riku Laineen, Elias Eerikinharjun, Leevi-Matias Taimelan, Tuukka Juntusen sekä Taneli Lindströmin kanssa.

Vilppaan tiedote >

Asiat

 
19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

18.4.2024 10:59 Korisliiga

Valtteri Mervola Saksasta Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on kiinnittänyt riveihinsä kahden vuoden sopimuksella 22-vuotiaan Valtteri Mervolan. Päättyneellä kaudella Mervola edusti Saksan ProB sarjassa Ehingeniä.

17.4.2024 12:29 Korisliiga

Kion Williams jatkaa Pyrinnössä

Pyrinnön oma kasvatti Kion Williams tullaan näkemään Tampereen Pyrinnön paidassa myös ensi kaudella, sillä Pyrintö on solminut miehen kanssa 1+1-mallisen sopimuksen.

17.4.2024 10:29 Erotuomarit

Korisliigan välierien erotuomarit valittu

Torstaina jatkuvissa miesten Korisliigan välierissä oikeutta jaetaan yhdeksän erotuomarin tiimillä.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

15.4.2024 12:50 Korisliiga

Korisliigan välierien otteluohjelma vahvistettu

Korisliigan välierät käynnistyvät torstaina 18. huhtikuuta Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välisellä ottelusarjalla. BC Nokia ja Kataja Basket aloittava päivää myöhemmin.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

Näytä lisää vastaavia