Liittovaltuusto kokoontui viimeisen kerran

24.11.2018 14:51 Koripalloliiton valtuusto kokoontui toimintasääntöjen muutoksen myötä viimeistä kertaa lauantaina Vantaalla.

Koripalloliiton valtuusto kokoontui Vantaalle viimeiseen nykymuotoiseen kokoukseensa.

Valtuuston kokouksessa pureuduttiin Koripalloliiton vuoden 2019 toimintasuunnitelmaan ja taloustilanteeseen sekä valittiin hallituksen jäsenet tulevalle puolivuotiskaudelle.

Keskusteluun heijastuivat lokakuun lopussa ylimääräisessä liittokokouksessa hyväksytyt toimintasääntöjen muutokset, joiden myötä Koripalloliiton toimintakausi muuttuu vastaamaan koripallokautta kalenterivuoden sijaan.

Valtuuston päätöksellä Koripalloliiton hallitus jatkaa nykyisessä muodossaan 30.6.2019 asti. Puolivuotiskaudelle Koripalloliiton hallitukseen valittiin ehdollepanotoimikunnan ehdottamat henkilöt. Erovuoroisista jatkokaudelle valittiin Kirsi Eräkangas, Kaisa Forsström, Elisa Hakanen sekä Paavo Pitkänen. Varajäseninä jatkavat Hanna-Mari Kujala, Anssi Iivonen, Vesa Ojala ja Eero Neva.

Hallituksen jäsenten valinnan jälkeen Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara esitteli valtuustolle liiton toimintasuunnitelman tulevalle puolivuotiskaudelle. Suunnitelma seuraa vuoden 2018 suunnitelmaa sekä lokakuussa hyväksytyn strategian määrittämiä toimia. Näitä ovat muun muassa yhdenvertaisuus-, tasa-arvo- ja vastuullisuussuunnitelmat sekä valmennusosaamisen lisääminen ja jakaminen Assist Centerin ja juniorivalmennusverkoston kautta.

Tammivaara esitteli valtuustolle myös liiton taloustilanteen ja ennusteen tulevalle puolivuotiskaudelle. Hallituksen tavoin myös tilikautta jatketaan 30.6.2019 asti, minkä jälkeen tilikausi muutetaan uuden toimintavuoden mukaiseksi 1.7.–30.6. Tilikauden muutoksesta johtuen liiton tulos toimikaudelle 1.1.2018–30.6.2019 vahvistuu siten vasta aikaisintaan heinäkuussa 2019.

"Hyvä aika mennä eteenpäin"

Innokasta keskustelua valtuustossa herätti Koripalloliiton seura- ja kilpailutoiminnan johtaja Susanna Strömbergin esittelemä lisenssijärjestelmän tarkastelu. Esitys nostatti pohdintaa erilaisista lisenssimuodoista ja tavoista, joilla lisenssijärjestelmästä saataisiin joustavampi ja monipuolisempi sekä kilpailujärjestelmää paremmin tukeva.

Kokouksessa palkittiin myös suomalaisen koripallon parissa ansioituneita henkilöitä. Hopeinen ansiomerkki myönnettiin Jarmo Tukiaiselle ja pronssiset ansiomerkit saivat Kaisa Forsström, Kirsi Eräkangas, Roope Tähkä, Susanna Strömberg, Suvi Hakkarainen ja Timo Vertio.

Jatkossa liittovaltuuston ja liittokokouksen korvaa kaksi kertaa vuodessa kokoontuva seurojen kokous, uusi liittokokous, jossa muun muassa strategia, toiminnan suunnittelu, talousarvio sekä toimintakertomus ja tilinpäätös käsitellään. 

– Yksi aikakausi Koripalloliiton päätöksenteon historiassa on päättynyt. Liittovaltuusto on ollut toimiva ratkaisu viimeiset 40 vuotta, mutta nyt on hyvä aika mennä eteenpäin. Saamme seuroja lähemmäs päätöksentekoa ja tiedonkulku helpottuu. Tästä on hyvä lähteä kohti tulevaa, summasi liittovaltuuston puheenjohtaja Timo Nieminen.

 
21.10.2023 14:05 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliiton syysliittokokous käsitteli lauantaina liiton edellistä tilikautta

Koripalloliiton tilikausi kääntyi niukasti tappiolliseksi. Kokouksen avauspuheenvuorossaan puheenjohtaja Timo Elo jakoi kiitosta rohkeille seuroille.

13.10.2023 12:00 Koripalloliitto tiedottaa

Heini Santos on Koripalloliiton uusi viestintä- ja markkinointipäällikkö

Suomen Koripalloliiton uudeksi viestintä- ja markkinointipäälliköksi on nimitetty Heini Santos (os. Suokari). Santos aloittaa uudessa tehtävässään 16.10.2023.

28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

4.8.2023 09:00 Yhteistyökumppanit

Craft Sportswear on Suomen koripallomaajoukkueiden uusi varustekumppani

Tunnettu urheiluvaatemerkki Craft vaatettaa kaikki Suomen koripallomaajoukkueet monivuotisella yhteistyösopimuksella. 

21.6.2023 09:42 Koripalloliitto tiedottaa

Heikki Tuomala -palkinto Paavo Pitkäselle

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt historian 34. Heikki Tuomala -palkinnon Paavo Pitkäselle, joka on toiminut laaja-alaisesti urheilujärjestötoiminnan eri osa-alueilla.

23.5.2023 13:00 MU18

Tampere isännöi myös 18-vuotiaiden miesten koripallon EM-kisoja 2024

18-vuotiaiden EM-kisat kokoavat 16 maanosan parasta maata Tampereelle heinä-elokuun taitteessa 2024. Suomen Koripalloliitto ja Tampereen kaupunki ovat tehneet sopimuksen kisojen järjestämisestä.

22.4.2023 12:53 Koripalloliitto tiedottaa

Airamaa, Forsström ja Sten jatkavat liittohallituksessa

Koripalloliiton kevätliittokokous järjestettiin 22.4. lähikokouksena Scandic Espoossa. Liittohallituksen kolme erovuoroista jäsentä hyväksyttiin ehdollepanotoimikunnan esityksen mukaisesti seuraavalle kolmivuotiskaudelle, kun Marko Airamaa, Kaisa Forsström ja Tiina Sten jatkavat liittohallituksessa.

19.4.2023 10:30 Susiladies

Ilkka Palviainen naisten maajoukkueen päävalmentajaksi

Suomen naisten koripallomaajoukkueen päävalmentajana aloittaa Ilkka Palviainen, 43. Palviainen on toiminut toistakymmentä vuotta Suomen eri tyttömaajoukkueiden valmentajana. Tulevana kesänä naisten maajoukkueen tärkein yksittäinen kilpailutapahtuma on Kiinassa pelattavat Universiadit, johon joukkue lähtee uuden päävalmentajan johdolla.

21.3.2023 12:00 Sudenpennut

Suomelle myönnettiin 18-vuotiaiden poikien EM-kilpailut kesälle 2024

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) hallitus myönsi Suomelle 18-vuotiaiden poikien EM-kilpailujen järjestelyoikeuden. Kisat pelataan heinä-elokuun taitteessa 2024.

21.3.2023 09:19 Koripalloliitto tiedottaa

Liikettä Suomeen – liikuntaväen yhteinen viesti eduskuntavaalien alla

Suomi tarvitsee lisää liikettä. Tulevissa eduskuntavaaleissa ja sen jälkeen laadittavassa hallitusohjelmassa linjataan liikunnasta ja urheilusta seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Liikunta- ja urheiluyhteisön yhteisenä tavoitteena on, että liikkeen, liikunnan ja urheilun lisääminen nousevat hallitusohjelman yhdeksi avaintavoitteeksi.

Näytä lisää vastaavia