Manganon paluu johdatti Karhu Basketin voittoon Kobrista – ”Kauhajoesta on tullut minulle kuin toinen koti”

19.12.2018 21:11 Sekä Seagulls että BC Nokia ottivat kotivoitot keskiviikkoiltana.

Karhu Basketin riveihin palannut Greg Mangano otti vastaan kotiyleisön suosionosoitukset. Kuva: Ville Vuorinen

Kauhajoen Karhu Basket nousi toisella puoliajalla kotivoittoon paikallisvastustaja Lapuan Kobrista 83–74 (36–37). Samalla Karhu Basket tasoitti paikalliskamppailuiden voitot tälle kautta 1–1:een.

Kobrat oli ottelun alussa erinomainen. Parhaimmillaan lapualaisjoukkue johti Panu Peltokankaan (10/7/3s) johdolla yhdeksällä pisteellä.

Samalla Karhu Basketin hyökkääminen sakkasi pahemman kerran. Karhu Basket jäi ensimmäisellä puoliajalla 36 pisteeseen kotiluolassaan, kun joukkue ei onnistunut ainoassakaan kolmosessa. Lapulaiskatsojien harmiksi eroa oli tulostaululla kuitenkin vain yhden vieraspisteen verran.

Mestaruussankari Greg Manganon paluuottelu ei ollut kuitenkaan vierasjoukkueen voitettavissa. Toisella puoliajalla Manganon (17/8), Bojan Sarcevicin (13/1/4s) ja Rene Rougeaun (14/2) korit hilasivat kotijoukkueen hiljalleen etumatkalle. Lopulta Karhu Basket otti omansa yhdeksän pisteen erolla.

– Mahtavaa olla takaisin. Kauhajoesta on tullut minulle kuin toinen koti, Greg Mangano hehkutti.

– Ottelu oli niin tasainen ja vaikea kuin nämä paikallispelit aina ovat. Tiesin, että edellinen kohtaaminen päättyi Lapuan voittoon. Vaikka en ole vielä päässyt joukkueen kanssa paljon harjoittelemaan, oli joukkueen tuttuun konseptiin melko helppo heittäytyä.

Karhu Basket katkaisi voitollaan kahden ottelun tappioputkensa.

– Emme osuneet ensimmäisellä puoliajalla mistään. Kobrat pääsi toteuttamaan omaa nopeaa pelaamistaan. Toisella puoliajalla teimme asioita paremmin ja heitotkin osuivat. Se auttaa aina kummasti, Karhu Basketin päävalmentaja Jussi Laakso hymyili.

Tappio oli Kobrille jo peräti kahdeksas peräkkäinen. Kobrien parhaat pistemiehet olivat Jaron Hopkins (20/7) ja Larry Anderson (18/8).

– Aloitimme pelin hyvin. Toisella puoliajalla menimme liikaa yksi vastaan yksi -pelaamiseen, se tuotti meille aivan liikaa menetyksiä. Ottelu oli meidän peliksi poikkeuksellisen vähäkorinen, Kobrien kapteeni Lauri Toivonen mietti.

Kobrien kausi jatkuu vielä ennen joulua perjantaina kotiottelulla BC Nokiaa vastaan. Karhu Basketilla sen sijaan alkoi joululoma derbyvoiton maku suussa.

Ottelutilasto

 

BC Nokia kaatoi taistelleen Uran

BC Nokia väänsi kotivoiton pahasti vajavaisella kokoonpanolla pelannutta Kaarinan Ura Basketia vastaan. BC Nokian kolmas peräkkäinen voitto irtosi lopulta lukemin 100–86 (45–39).

Ura roikkui taistellen ottelussa mukana miltei loppuminuuteille asti. Isokokoisempi kotijoukkue oli kuitenkin alati ottelun hallitseva osapuoli.

Uralta puuttui kokoonpanosta muun muassa Aleksi Akpaso, Pyry Rainamaa ja Stephen Croone. Kun vielä sentteri Malik Dime jätti hiljan joukkueen ja Chris McNealy loukkaantui loppukaudeksi, jäi kaarinalaisten rosteri turhan köykäiseksi.

Uralta tehokkaimmin esiintyivät Avery Woodson (26/12) ja Korisliiga-ennätyspisteensä takonut Trey Niemi (20/3).

Niin ikään loukkaantumisista kärsivän BC Nokian aloitusviisikko teki kolmea pistettä vaille kaikki joukkueensa pisteet. Peräti kolme pelaajaa ylsi tupla-tuplaan: Aapeli Alanen (14/10), Juan Davis Jr. (20/11) ja Sean O’Mara (21/13). Parhaiten korisukkaa kulutti Dragan Labovic 24 pisteen edestä.

BC Nokian kausi jatkuu perjantaina Lapualla. Ura Basket sen sijaan isännöi lauantaina Uudenkaupungin Korihaita.

Ottelutilasto

Seagulls kukisti Kisahallissa Pyrinnön

Helsinki Seagulls voitti kotiparketillaan Tampereen Pyrinnön 87–82 (44–37). Tappio oli Pyrinnölle kolmas peräkkäinen, kun taas Seagullsille voitto oli toinen putkeen.

Seagulls hallitsi ottelussa etenkin toista ja kolmatta neljännestä. Niiden turvin Seagullsia ei haitannut edes Pyrinnön vahva päätösjakso (20–29).

Seagullsin tehopelaaja oli vaihtopenkiltä aloittanut Jalen Jackson (21/2). Aloitusviisikosta Chris Ortiz (15/3) pelasi pisteiden valossa parhaiten. Takuuvarma Tuukka Kotti heitti 12 pistettä, nappasi yhdeksän levypalloa ja jakoi viisi syöttöä.

Pyrinnön ehdoton ykkönen Helsingissä oli Kenneth Manigault. Manigault tulitti tarkasti 31 pistettä.

Seagullsin ottelut jatkuvat perjantaina kovalla haasteella Salon Vilppaan vieraana. Pyrintö aloitti puolestaan Kisahallissa joululoman.

Ottelutilasto

 
3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

Näytä lisää vastaavia