Marraskuun Valopilkku René Rougeau on pitkän linjan kauhajokelainen – ”On helppoa haluta takaisin paikkaan, jossa sinua arvostetaan”

22.12.2021 12:27 Kolmatta kauttaan Kauhajoella pelaava kalifornialainen nauttii Suomen rauhasta ja kehittää kaukoheittoaan. Kehityksen on jatkuttava, sillä moni kilpailija havittelee parhaillaan Kauhajoen pitämää sarjan kärkipaikkaa.

Rougeau tilastoi otteluissa 15,4 pistettä, 10,2 levypalloa ja 3,8 koriin johtavaa syöttöä. Kuva: Ville Vuorinen

Marraskuussa 2021 miesten Korisliigan Kuukauden Valopilkku löytyi jo toista kertaa peräjälkeen Kauhajoelta. Kunnia myönnettiin laituri René Rougeaulle, joka on kapteenina ja paljon palloa käsittelevänä swingmanina johtanut joukkueensa huikeaan alkukauteen.

Kauhajoki on parhaillaan runkosarjassa paalupaikalla, mutta koska sarjaa on vielä reippaasti jäljellä ennen kuin pudotuspelejä voi alkaa edes miettiä, Rougeau toteaa, että kehitettävää löytyy yhä.

– Yritämme parantaa hyökkäystämme pelistä toiseen. Entistä paremmalle kommunikaatiolle on tarvetta aina, kun ollaan kärjessä ja muut joukkueet kohdistavat tähtäimensä meihin. Erityisesti vierasotteluissa pelaajan näyttämisen halu kasvaa, ja silloin hyökkäys nopeutuu ja lähtee helposti kontrollista.

Kauhajoki on ehdottomasti jo nyt yksi kaikkein kovimpia ennakkosuosikkeja miesten Korisliigan loppukierroksille ja mitalienjakoon. Sarjataulukon perusteella myös Helsinki Seagulls ja Kouvot tavoittelevat samoja maaliviivoja. Mutta Rougeau muistuttaa, että loppukaudesta tullaan näkemään muitakin joukkueita, jotka alkavat haastaa kärkikolmikkoa koko ajan enemmän ja enemmän.

Tällaisiksi hieman pimentoon jääneiksi uhkaajiksi – ”sleepereiksi”, kuten amerikkalaisessa koripallokulttuurissa sanottaisiin – hän mainitsee ainakin Kobrat ja hallitsevan mestarin Salon Vilppaan.

– Kobrat on saavuttanut kovia otteluvoittoja, jopa vieraissakin. Vilppaalla oli rankka marraskuu, mutta sitä sattuu kaikille. Hekin pelaavat koko ajan paremmin ja paremmin. Meidän täytyy kohdella jokaista vastustajaa huippujoukkueena tai muuten käy kehnosti.

Jo 35 vuoden ikään ehtinyt Rougeau pelaa Kauhajoella jo kolmatta kauttaan. Hänen aiemmat kokemuksensa kaupungista ovat peräisin kausilta 2017–18 ja 2018–19 eli toisin sanoen Kauhajoen viimeisimmiltä mestaruusvuosilta. Välissä hän vieraili Ranskan Pro B -liigan Hermine Nantes Basketissa mutta palasi kuitenkin takaisin Suomeen.

Herää kysymys, mikä Suomessa ja vieläpä 13 000 asukkaan kaupungissa Etelä-Pohjanmaalla vetää puoleensa aurinkoon tottunutta kalifornialaista, joka on syntynyt Sacramentossa ja kasvanut neljän miljoonan asukkaan metropolissa Los Angelesissa. Rougeau kieltämättä aluksi naurahtaa kysymykselle, mutta perustelut ovat vankat.

– On helppoa haluta takaisin paikkaan, jossa sinua arvostetaan, ja on välillä mukava päästä rauhalliseen ympäristöön. Joukkueen sisällä vallitsee tiivis yhteishenki, meillä on hyvä suhde myös valmentaja Janne Koskimiehen kanssa, ja Kauhajoella pääsee aina vakavissaan kilpailemaan mestaruudesta.

Rougeau paljastaa myös, että Suomeen paluuseen vaikuttaa toki sekin, että hänellä on jo pitkään ollut suomalainen tyttöystävä, jonka kanssa suhde on kestänyt ajoittaiset maisemanvaihdoksetkin.

Rougeaun henkilökohtaiset tilastokeskiarvot marraskuulta olivat erittäin monipuoliset. Pelaaja tilastoi otteluissa 15,4 pistettä, 10,2 levypalloa ja 3,8 koriin johtavaa syöttöä. Keskimääräiseksi tehokkuuslukemaksikin merkittiin vakuuttava 23,2.

Veteraanipelaaja ei silti jää lepäämään laakereilleen ja pelaamaan itsetyytyväisyyden tunteessa, vaan hän keskittyy aina visusti paikantamaan heikkouksiaan ja käsittelemään niitä harjoituksissa.

– Työskentelen kasvattaakseni itseluottamustani erityisesti kolmosia heittäessä. Täytyy kannustaa itseään heittämään hyvistä paikoista, vaikka heitto olisi takkuillutkin. Vastustaja odottaa minun ensisijaisesti aina ajavan, joten pitää olla valmiina pistämään palloa ilmaan, jotta saamme levitettyä puolustusta enemmän.

Arsenaalin laajennusta epäilemättä tarvitaan sitä mukaa, kun kausi etenee. Moni mestaruudennälkäinen kilpailija hengittää parhaillaan niskaan.

Henkilöt

 
19.1.2022 20:25 Korisliiga

Ali Ahola jatkoi ja korotti kovaa pelivirettään Lahden lähes 50 pisteen voitossa – koronaongelmat eivät pysäyttäneet kahdeksan pelaajan Kauhajokea

Lahti Basketball otti voittonsa melkein 50 pisteellä, BC Nokia melkein 40:llä, ja Kauhajoenkin marginaali näytti melkein 30:n edestä plussaa. Illan tiukemmista otteluista voiton kaivoivat Seagulls ja Pyrintö.

18.1.2022 20:20 Korisliiga

Kouvot tuli kuumana tauolta – KTP:n 93 pistettä ei riittänyt lähellekään voittoa

Kymenlaakson derbyssä nähtiin harvinaisen pisterikas ottelu, kun Kouvot kukisti KTP:n. Kovin pelaajakohtainen saldo, 34, merkittiin Amir Hintonin nimiin.

18.1.2022 13:05 Korisliiga

Antero Lehto: ”Katsoimme PTV:ltä NBA-pelejä kerran kuussa – silloin elettiin sellaisessa maailmassa”

Pyrintö-kasvatti Antero Lehto on pelannut 725 Korisliigan runkosarjan ottelua. Kokenut takamies istahti haastattelupenkkiin, jossa Lehto avaa niin uransa alkuvaiheita kuin tarinoita matkan varrelta sekä ottaa kiinni nykyhetkeen.

15.1.2022 19:35 Korisliiga

Suomen Cup -finaali äityi jännäriksi, mutta Seagulls otti jälleen voiton

Helsinki Seagulls saalisti kolmannen perättäisen Suomen Cup -mestaruutensa, vaikka Salon Vilpas antoi loistavan vastuksen.

14.1.2022 19:59 Korisliiga

Seagulls Suomen Cupin finaaliin Vilpasta vastaan – Lahti sai jälkipuoliskolla kirin päälle mutta jäi lopulta kakkoseksi

Lahti Basketballin kolmannen jakson kovasta kiristä huolimatta Helsinki Seagulls taputteli ottelun selkein luvuin ja eteni finaaliin.

14.1.2022 11:15 Suomen Cup

Suomen Cup -ennakko: Lahti ja Seagulls mittelevät finaalipaikasta

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan tänään Helsingin uudessa Urhea-hallissa, vaikka valitettavasti asetelma onkin tiivistynyt vain final threeksi.

11.1.2022 09:00 Korisliiga

Hans-Peter Kallström Korisliigan kaupalliseksi johtajaksi

Suomen Koripalloliitto on nimittänyt Korisliigan kaupalliseksi johtajaksi mittavan uran urheilumarkkinoinnin ja -myynnin johtotehtävissä toimineen Hans-Peter ”Hasse” Kallströmin, 65. Hän aloittaa tehtävässä helmikuun alussa.

7.1.2022 14:30 Korisliiga

Joulukuun Valopilkku on triplatuplakone Jeremiah Wood

Salon Vilppaan joka paikan sentteri Jeremiah Wood on valittu miesten Korisliigassa Kuukauden Valopilkuksi.

31.12.2021 13:30 Korisliiga

Korisliigan runkosarja keskeytetään heikentyneen koronatilanteen takia

Seurat hyväksyivät Korisliigan johtoryhmän esityksen yksimielisesti. Korisliiga jatkuu 18.1. Tauon aikana pyritään katkaisemaan joukkueissa leviävät tartuntaketjut.

30.12.2021 13:09 Korisliiga

Korisliigan torstain ja perjantain ottelut siirretty

Torstain 30.12. Helsinki Seagulls-Lahti Basketball sekä perjantain 31.12. Tampereen Pyrintö-Kauhajoki ottelut ovat siirretty pelattavaksi myöhempään ajankohtaan.

28.12.2021 20:47 Korisliiga

Bisons näytti, ettei peli ole vielä pelattu – pisteitä myös Kouvoille, Kauhajoelle ja Pyrinnölle

Miesten Korisliiga palasi joulutauolta, ja voittoja juhlivat Bisons Loimaa, Kouvot, Kauhajoki ja Tampereen Pyrintö.

28.12.2021 13:42 Korisliiga

Myös Vilppaan ja BC Nokian tiistai-illan Korisliiga-ottelu siirtyy

Salon Vilppaan ja BC Nokian välinen Korisliiga-ottelu siirtyy tiistailta 28.12. myöhempään ajankohtaan.

22.12.2021 19:00 Korisliiga

Korisliiga jatkuu joulun välipäivinä sarjaohjelman mukaisesti

Korisliigan seurajohtajat päättivät ylimääräisessä seurakokouksessaan keskiviikkona, että sarja jatkuu sarjaohjelman mukaisesti joulun jälkeen.

22.12.2021 10:02 Korisliiga

Jyri Lehtonen jatkaa Kouvojen päävalmentajana

Kouvot tiedottaa, että päivän syntymäpäiväsankari, päävalmentaja Jyri Lehtonen, jatkaa pestiään myös kaudella 2022–23.

20.12.2021 07:39 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti käynnistyy maanantaina klo 10

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 14.–16. tammikuuta uudessa Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyy tänään maanantaina klo 10.

18.12.2021 20:35 Korisliiga

KTP ja Vilpas nousemassa mukaan kärkikamppailuun – Korisliiga joulutauolle jännittävissä merkeissä

Miesten Korisliigassa voitot jaettiin tänään KTP Basketille, Salon Vilppaalle, Kobrille, BC Nokialle ja Kauhajoelle.

15.12.2021 20:47 Korisliiga

Korihait sai toisen voittonsa trillerin päätteeksi – Vilppaan Woodille taas triplatupla

Miesten Korisliigassa kierroksen voittajia olivat Korihait, Bisons Loimaa, Kataja Basket, Salon Vilpas ja Kauhajoki.

14.12.2021 21:01 Korisliiga

Kuukkasella ja Lehtorannalla huikea pelivire – KTP selätti Seagullsin selvin numeroin

KTP-Basket taivutti kotiottelussa Helsinki Seagullsin 96–80.

10.12.2021 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin puolivälierät vauhtiin perjantaina

Molempien sarjojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta yrittävät selvittää tiensä 14.-16.1.2022 pelattavaan Final Four –turnaukseen. Loppuhuipennus järjestetään Urhea-hallissa Helsingissä. Puolivälieriä pelataan perjantaina ja lauantaina.

10.12.2021 08:41 Korisliiga

Topias Palmi vahvistaa Limburgia

Belgian ja Alankomaiden yhteisliiga vahvistuu jo neljännellä suomalaispelaajallaan, kun Korisliigan syyskauden paras kotimainen pistemies ja Susijengin täsmätykki Topias Palmi, 195 cm ja 27 vuotta, siirtyy kasvattajaseuransa Tampereen Pyrinnön edustusjoukkueesta Limburgin riveihin.

Näytä lisää vastaavia