Matti Nuutinen ja Oviedo päässeet hyvään vauhtiin – ”Meillä on nyt hyvä vaihe menossa”

13.12.2019 13:17 Matti Nuutisen kausi Espanjan LEB Orossa on alkanut hyvin, vaikka joukkueella on ollut omat vaikeutensa. Tällä hetkellä kaikki näyttää kuitenkin sekä Nuutisen että Oviedon kannalta paljon valoisammalta.

Matti Nuutinen pelaa toista kauttaan Oviedossa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Oviedo lähti hyvin menneen viime kauden jälkeen suurin odotuksin tähän kauteen, mutta alkukausi ei ollut helppo. Tappiot seurasivat toisiaan ja viime kaudella runkosarjassa neljänneksi sijoittunut joukkue löytyikin sarjataulukon häntäpäästä.

- Meillä oli vähän vaikea alkukausi. Valmistautumiskausi oli rikkonainen muun muassa loukkaantumisten takia ja paketin sekä dynamiikan kanssa oli paljon tekemistä. Kausi alkoi meille aika nopeasti eivätkä palaset loksahtaneet kohdilleen. Jouduimme vaihtamaan kolme pelaajaa ja kaksi uutta tuli tilalle. He ovat tuoneet mukanaan uutta energia ja tekemistä ihan harjoituksista lähtien ja nyt meillä on ihan erilainen ilme sekä tekemisen meininki. Onneksi sarjakautta on vielä paljon jäljellä, Nuutinen analysoi joukkueen alkukautta.

"Masa" on pysynyt terveenä koko alkukauden. (Kuva: Ville Vuorinen)

Pelaajavaihdokset ovat olleet omalta osaltaan kääntämässä Oviedon kurssia. Joukkueella on nyt kaksi peräkkäistä voittoa ja 12 ottelun jälkeen tilillä on neljä voittoa.

- Olemme joukkueena pelanneet nyt paremmin ja erityisesti puolustuspäässä. Sieltä energia on sitten siirtynyt hyökkäykseen, jossa onnistumisia tulee laajalla rintamalla. Tällä hetkellä meiltä puuttuvat molemmat isot pelaajat ja olen pelannut aika paljon sentterinä. Pelimme on ollut sellaista "susijengimäistä" viime aikoina, mutta isojen pitäisi tulla jo takaisin ja sitä kautta saamme taas koko joukkueen kasaan.

Sentterinä pelaaminen on ainakin tilastojen valossa sopinut Nuutiselle, sillä kahdessa edellisessä pelissä Kaarinan Ura Basketin kasvatti on heittänyt 20 pistettä. Alkukauden tilastokeskiarvot näyttävät Nuutisen osalta 10,1 pistettä, 4,2 levypalloa ja 1,2 syöttöä.

- Vastustajalla on ollut haasteellista, kun olemme käytännössä pelanneet kahdella heittävällä nelospaikan pelaajalla ja siinä vastustajan isot joutuvat tulemaan aika paljon ulos, joka avaa taas erilaisia hyökkäysmahdollisuuksia meille. Se on toiminut hyvin ja kaikki ovat jaksaneet hyvin, vaikka osa on mennyt aika isoilla minuuteilla. Meillä on nyt hyvä vaihe menossa ja toivottavasti se jatkuu.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Nuutisen viime kausi loppui lyhyeen, kun hän ehti pelata vain yhdeksän ottelua, jonka jälkeen pitkäaikaisloukkaantuminen pilasi hänen loppukautensa. Nyt hän on päässyt ahertamaan terveenä koko alkukauden ja ollut isossa roolissa joukkueessa.

- Täytyy koputtaa puuta. Olen ollut terveenä mukana jokaisissa harjoituksissa ja pelissä. Nyt näyttää, että olemme oikealla raiteella ja menemme hyvillä fiiliksillä eteenpäin.

- Olen pelannut tällä kaudella montaa pelipaikkaa ja kopissa yritän olla aina verbaalisesti läsnä. Muuten rooli on pysynyt aika samana viime kauteen verrattuna, lähes 29 minuutin keskiarvolla ahertava Nuutinen valottaa.

Oviedo lähtee hakemaan kahden ottelun voittoputkelleen jatkoa sunnuntaina, kun se kohtaa Alex Murphyn Gipuzkoa Basketin, joka on tällä hetkellä sarjassa toisena.

- Alkukaudesta pelasimme jo Roopen [Ahonen] Breogania vastaan ja nyt sitten pääsen pelaamaan Alexia vastaan. Heillä alkukausi on mennyt hyvin ja varmasti tiukka peli on tiedossa. Joka peliä lähdetään voittamaan ja toivottavasti saisimme täyden kokoonpanon mukaan. On aina kiva päästä pelaamaan maanmiehiä vastaan, Nuutinen heittää.

Matti Nuutisen tilastot LEB Orossa

Henkilöt

 
27.7.2021 16:15 Susijengi

Roope Ahonen: ”Koen kehittyneeni kolmessa vuodessa tosi paljon”

Susijengi on saanut vahvuuteensa tervetulleen paluumuuttajan, kun Salon Vilppaan kasvatti ja tuore Espanjan kakkosliigan mestari Roope Ahonen, 31, on vetänyt susipaidan ylleen kolmen vuoden tauon jälkeen. Kuin varkain eurokenttien konkariksi varttunut Ahonen kertoo palavansa halusta tuoda taitonsa ja kokemuksensa maajoukkueen käyttöön.

5.7.2021 14:36 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaispelaajilla haastavat kaudet Ranskassa

Ranskan pelikentillä nähtiin menneellä kaudella yhteensä neljä suomalaispelaajaa. ProB:ssä Ilari Seppälä ja Henri Kantonen pelasivat Aix-Mauriennen riveissä ja Carl Lindbom pelasi samassa sarjassa Antibes Sharksin joukkueessa. NM1:ssä Marius van Andringa vietti kauden Lorientin paidassa.

26.6.2021 12:17 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla hieno kausi – ”Kokonaisuudessaan kausi oli tosi onnistunut”

Sasu Salinin kausi Espanjan liigassa Teneriffan kanssa päättyi välierään. Vaikka joukkue ei päässyt taistelemaan mestaruudesta, niin kausi oli kokonaisuudessaan sekä Salinille että Teneriffalle positiivinen.

21.6.2021 10:06 Suomalaiset ulkomailla

Pudotuspelit käynnistyvät Ranskassa – Lassi Tuovin valmentaman Strasbourgin kausi jo nyt menestys

Lassi Tuovin Strasbourg sijoittui Ranskan ProA:n runkosarjassa kolmanneksi ja pääsee hyvistä lähtökohdista maanantaina alkaviin pudotuspeleihin. Tapahtui viimeisen viikon loppurutistuksessa miten tahansa, on Strasbourgin kausi ollut jo menestys.

3.6.2021 17:14 Suomalaiset ulkomailla

Itävallan mestaruus maistui suomalaisille – ”Kyllä se näkyi kuinka tärkeä se oli”

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden pääsi juhlimaan kauden päätteeksi Itävallan mestaruutta. Mirolyboville ja Dolencille mestaruus merkitsi paljon ja tuntui hyvältä.

31.5.2021 21:15 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin valmiina pudotuspelien alkuun – ”Vastustaja on tuttu”

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyvät maanantaina ja Sasu Salinin sekä Emir Sulejmanovicin osalta puolivälierät alkavat tiistaina. Suomalaiskaksikon joukkueen Teneriffan vastustajaksi asettuu Mestarien liigan mestari San Pablo Burgos.

30.5.2021 21:31 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen sai ehjän kauden - "Kehitystä tapahtui”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan uransa toista Latvian mestaruutta, kun VEF Riika jyräsi mestariksi. Henkilökohtaisella tasolla Madsen välttyi pahimmilta loukkaantumisilta ja ainoa takaisku kauden aikana oli sairastuminen koronavirukseen.

29.5.2021 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni kasvoi johtajana kauden aikana – ”Sain olla isossa roolissa joukkueessa”

Edon Maxhuni pelasi erinomaisen kauden virolaisen Pärnu Sadamin riveissä. Maxhuni johdatti Pärnun aina Viron liigan finaaliin saakka ja palkintona kaudesta oli hopeinen mitali sekä valinta Viron liigan tähdistöviisikkoon.

14.5.2021 15:58 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koposella erilainen kausi – ”Oli kiva palata Italiaan”

Petteri Koposen kausi oli hänen aiempaan uraansa verrattuna erilainen, sillä hän oli koko alkukauden pelaamatta ja siirtyi vuodenvaihteen jälkeen Italiaan Pallacanestro Reggianan joukkueeseen. Pätkäkausi Italiassa jätti Koposelle hyvän maun.

7.5.2021 21:40 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen nälkäisenä Latvian liigan kultajahtiin

Latvian liiga on edennyt finaalivaiheeseen ja Alexander Madsenin edustama VEF Riika kohtaa finaalissa BK Ventspilsin. Hävityn Viron ja Latvian yhteisliigan finaalin jälkeen, Madsenin katseet ovat Latvian mestaruudessa.

7.5.2021 11:25 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni mestaruus mielessä Viron liigan finaaleihin

Edon Maxhunin edustama Pärnu eteni hienosti Viron liigan finaaliin, jotka alkavat lauantaina. Pärnu saa finaalissa vastaansa BC Kalev/Cramon.

6.5.2021 12:19 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon Swans Gmunden aloittaa Itävallan finaalit – ”Nälkä on iso”

Itävallan liiga on edennyt finaalivaiheeseen ja mukana nähdään Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden. Finaalissa vastaan asettuu Kapfenberg Bulls.

5.5.2021 19:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lopputurnaus alkaa – suomalaisten kohtaaminen heti puolivälierässä

Mestarien liigan tämän kauden huipentava Final Eight –lopputurnaus pelataan loppuviikon aikana Venäjällä Nizhni Novgorodissa. Suomalaisista mukana nähdään Sasu Salinin ja Emir Sulejmanovicin edustama Teneriffa sekä Lassi Tuovin valmentama Strasbourg.

27.4.2021 16:16 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella vahva debyyttikausi ammattilaisena

Elias Valtonen otti tällä kaudella ensimmäisen askeleensa ammattilaisena pelatessaan Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin alaisuudessa Saksan ProA:ssa Tigers Tübingenin joukkueessa. Valtonen kuului Tigersin ehdottomiin onnistujiin ja Janssonille kertyi kaudesta paljon oppia valmentajana.

26.4.2021 19:57 Suomalaiset ulkomailla

Aapeli Alasella alkavat pudotuspelit Tshekin liigassa

Keväällä Tshekin liigassa pelaavan Brnon riveihin siirtynyt Aapeli Alanen aloittaa pudotuspelit tiistaina. Brno kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella USK Prahan.

8.4.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen ja Edon Maxhuni taistelevat Viron ja Latvian yhteisliigan voitosta

Viron ja Latvian yhteisliigan runkosarja saatiin päätökseen viime viikonloppuna ja sarjan kausi huipentuu loppuviikosta pelattavaan lopputurnaukseen. Alexander Madsenin VEF Riika selvisi suoraan välieriin voitettuaan Latvian lohkon ja Viron lohkossa toiseksi sijoittunut Edon Maxhunin Pärnu kohtaa puolivälierässä latvialaisen BK Ogren.

30.3.2021 18:47 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon joukkue luottavaisena Itävallan pudotuspeleihin

Itävallan liigassa pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona ja Anton Mirolybovin sekä Aleksi Koskinen valmentama ja Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana.

6.3.2021 11:34 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikko jahtaa Itävallan cupin voittoa – ”Cup on täällä tosi iso”

Itävallan cupin mestaruus ratkaistaan sunnuntaina, kun Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden kohtaa finaalissa Oberwart Gunners.

25.1.2021 15:55 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen ja Carl Lindbom aloittavat pelit FIBA Europe Cupissa

FIBA Europe Cupin lohkovaiheet pelataan tällä viikolla ja suomalaispelaajista ovat mukana Petteri Koponen ja Carl Lindbom.

27.12.2020 12:30 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosella opettavainen alku ulkomaan uralle – ”Aika paljon on tapahtunut”

Viime kauden jälkeen Korisliigan palkintopöydän putsannut Henri Kantonen, 23, otti ensimmäisen askeleensa ulkomaan kentille, kun hän siirtyi Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Aix-Mauriennen joukkueeseen. Koronapandemia on aiheuttanut omat haasteensa myös Kantosen kauteen, mutta tehnyt siitä samalla ikimuistoisen.

Näytä lisää vastaavia