Matti Nuutiselle jatkosopimus Oviedoon

13.2.2019 10:46 Yläraajaoperaation johdosta loppukauden sivussa oleva Susijengin rouhijalaituri ja kaarinalaisen Ura Basketin kasvatti Matti Nuutinen, 28, ehti syyskauden aikana vakuuttaa CB Oviedon taidoillaan. Espanjan kakkosliigan kärkijoukkueisiin kuuluva Oviedo on kiinnittänyt Nuutisen riveihinsä myös ensi kaudeksi.

Matti Nuutinen solmi jatkosopimuksen Espanjaan. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

Nuutinen ehti syyskaudella edustaa CB Oviedoa yhdeksässä runkosarjaottelussa, joissa hän esiintyi 9,2 pisteen ja 4,8 levypallon keskiarvoin. Nuutinen upotti kahden pisteen heittonsa 49%, kolmosensa 38% ja vapaaheittonsa 80% tarkkuudella.

Oviedon puolustuksen lukkona kunnostautunut Nuutinen kohosi jo varhain kaudella yleisön suursuosikiksi ja sai kotikatsomolta raikuvat aplodit palatessaan helmikuussa kentän laidalle onnistuneen operaation jälkeen.

- Olemme onnellisia Nuutisen jatkosopimuksesta. Sopimus mahdollistaa sen, että kuntoutamme häntä kaikessa rauhassa ensi kautta ajatellen, muotoilee CB Oviedon toiminnanjohtaja Héctor Galán.

- Toivomme, että ensi kaudella meillä on parempi onni ja saamme nähdä Matin täydessä iskussaan.

Nuutisen ja CB Oviedon solmima jatkosopimus on yksivuotinen eli Nuutinen pysyy Oviedossa kevääseen 2020.

Nuutisen ja Roope Ahosen edustama Oviedo on tällä hetkellä Espanjan kakkosliigassa jaetulla toisella sijalla 13 voitollaan 20 ottelusta.

Kaksinkertainen Suomen mestari, kokenut eurojyrä

Matti Nuutinen kuului 93 nuorten maaottelullaan Suomen juniorimaajoukkueiden vakiokalustoon ikäluokassaan 1990 syntyneissä. Kotimaan pääsarjatasolla ”Nuutinator” debytoi kaudella 2007-08 Jukka Toijalan valmentamassa Kouvojen hopeajoukkueessa.

Korisliigan läpimurtonsa Nuutinen teki Salon Vilppaassa kaudella 2010-11, jolloin hän viimeisteli punapaidoille 8,9 pistettä ja 5,2 levypalloa ottelua kohden. Vilppaasta Nuutinen siirtyi Loimaalle Bisonsiin, missä hän sinetöi paikkansa liigan eliittipelaajien joukossa, voitti kaksi Suomen mestaruutta sekä pelasi vakuuttavasti niin Eurocupia kuin VTB-liigaakin.

Loimaalta Nuutinen eteni Kreikan liigan Arkadikosiin pelikaudeksi 2015-16. Nuutisen debyyttikausi perinteikkäässä koripallomaassa oli erinomainen: 9,3 pistettä ja 3,7 levypalloa ottelua kohden.

Kaudella 2016-17 Nuutinen pelasi yhdessä Antti Kanervon kanssa Ranskan Pro B -liigaa Chorale Roannessa 6,7 pisteen ja 2,7 levypallon keskiarvoin. Nuutinen juhli joukkueineen Ranskan Pro B:n cup-mestaruutta.

Kaudeksi 2017-18 Nuutinen siirtyi Romanian liigaan CSM U Pitestiin. Puolustusvoittoisessa roolissa pelannut Nuutinen kohosi joukkueen luottopelaajaksi ja urakoi peräti 25,2 minuuttia ottelua kohden 6,2 pisteen, 4,3 levypallon ja 1,3 syötön keskiarvoin.

Syksyllä 2018 Nuutinen ehti edustaa Espanjan kakkosliigan Oviedoa yhdeksän ottelua 9,2 pisteen ja 4,8 levypallon keskiarvoin ennen loukkaantumistaan.

Miesten universiadeissa Nuutinen pelasi kesällä 2013. Susijengi-debyyttinsä Nuutinen teki kesällä 2012 ja miesten arvokisakokoonpanoon hän on kuulunut vuosien 2015 ja 2017 EM-kisoissa ja vuoden 2014 MM-kisoissa.

Tähänastisella Susijengi-urallaan Nuutinen on pelannut 73 maaottelua 4,1 pisteen ja 2,0 levypallon keskiarvoin. Susijengin piste-ennätyksensä, 24, Nuutinen heitti kesäkuun 2018 MM-karsintaottelussa Tshekkiä vastaan.

Henkilöt

 
4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

29.1.2024 08:49 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy pääsi juhlimaan cup-mestaruutta

Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin mestaruutta, kun Estudiantesin vahva kausi sai jatkoa. Ranskassa Mikko Larkas pääsi paukuttelemaan henkseleitä suomalaisvalmentajien kohdatessa.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

Näytä lisää vastaavia