Max Besselink ja Samuli Mäkelä Seagullsin riveihin

3.6.2020 09:01 Helsinki Seagulls on tehnyt sopimukset kahden lupaavan nuoren pelaajan kanssa. 18-vuotias Max Besselink ja 20-vuotias Samuli Mäkelä liittyvät mukaan joukkueen vahvuuteen.

197-senttinen Max Besselink on yksi Suomen lupaavimpia nuoria pelaajia. Kaksi edelliskautta Helsingin NMKY:n M1DA-joukkueen riveissä pelannut Besselink valittiin mukaan viime vuonna NBA:n ja FIBA:n järjestämälle Basketball Without Borders -leirille, jossa kokoontuivat yhteen kaikkiaan 26 eri maasta lupaavimmat 2002-syntyneet pelaajat. Tämän lisäksi laiturilta löytyy kokemusta Suomen 18-vuotiaiden miesten maajoukkueesta kolmen ottelun verran. 

Päättyneellä kaudella Besselink tilastoi keskiarvokseen 13,8 pistettä, 6,3 levypalloa sekä 1,2 syöttöä ottelua kohden.

Max Besselink tulee ensi kaudella debytoimaan Korisliigassa. Kuva: Harri Vallila
Max Besselink tulee ensi kaudella debytoimaan Korisliigassa. Kuva: Harri Vallila


Max Besselink on ikäluokkansa kovimpia lupauksia, jolle siirtyminen vuodeksi Korisliiga-ympyröihin on tärkeä steppi hänen matkallaan. Seagulls tarjoaa hänelle askeleen kovemman harjoitusympäristön ja -vastuksen. Myös jokainen peliminuutti, jotka hän ansaitsee, valmistaa häntä isosti kohti seuraavan vuoden haasteita. Max on päättänyt lähteä vuoden päästä Santa Claran yliopistoon NCAA1-sarjaan. Odotan suurella mielenkiinnolla seuraavaa kautta, ja kiinnostavaa onkin nähdä minkälaisen roolin Max kehittyessään joukkueesta ottaa, Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso kommentoi seuran tiedotteessa.

Karkkilan Urheilijoiden kasvatti Samuli Mäkelä on Besselinkin tavoin myös tuttu kasvo viime kaudelta HNMKY:n M1DA joukkueesta. Monipuolisesti takamiehen ja pelintekijän roolissa pelaava 178-senttinen Mäkelä edusti Namikaa yhteensä 19 ottelussa tehoin 7,8 pistettä, 2,9 levypalloa ja 2,2 syöttöä.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

- Samuli Mäkelä on yksi Karkkilan lahjoja suomikorikselle ja kolkutteli vahvasti 99-syntyneiden juniorimaajoukkueiden ovia. Hän käväisi noin viikon visiitillä viime vuonna joukkueen harjoituksissa ja luontevana jatkumona hän siirtyy nyt yhdeksi yhteistyöpelaajaksi Seagullsin ja HNMKY:n välillä. Varmasti suurimmat minuutit tulee edelleen Namikassa, mutta Samuli on fiksu ja kovaluontoinen pelaaja, joka varmasti tulee haastamaan rohkeasti jokaisessa harjoituksessa muut takakentän pelaajat, Laakso avaa. 

Syntyneiden sopimusten myötä Seagullsin kokoonpano on tällä hetkellä seuraava: Max Besselink, Timo Heinonen, Shawn Huff, Tuukka Kotti, Sakari Laakso, Samuli Mäkelä, Sami Tahvanainen, Erik Waxlax. 

 

Asiat

 
19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

18.4.2024 10:59 Korisliiga

Valtteri Mervola Saksasta Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on kiinnittänyt riveihinsä kahden vuoden sopimuksella 22-vuotiaan Valtteri Mervolan. Päättyneellä kaudella Mervola edusti Saksan ProB sarjassa Ehingeniä.

17.4.2024 12:29 Korisliiga

Kion Williams jatkaa Pyrinnössä

Pyrinnön oma kasvatti Kion Williams tullaan näkemään Tampereen Pyrinnön paidassa myös ensi kaudella, sillä Pyrintö on solminut miehen kanssa 1+1-mallisen sopimuksen.

17.4.2024 10:29 Erotuomarit

Korisliigan välierien erotuomarit valittu

Torstaina jatkuvissa miesten Korisliigan välierissä oikeutta jaetaan yhdeksän erotuomarin tiimillä.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

15.4.2024 12:50 Korisliiga

Korisliigan välierien otteluohjelma vahvistettu

Korisliigan välierät käynnistyvät torstaina 18. huhtikuuta Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välisellä ottelusarjalla. BC Nokia ja Kataja Basket aloittava päivää myöhemmin.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

Näytä lisää vastaavia