Mestarien liigassa alkavat puolivälierät - Salin, Madsen ja Tuomas Iisalo jahtaavat pokaalia

4.4.2023 09:29 Koripallon Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät tiistaina. Suomalaisista Mestarien liigan pokaalia ovat jahtaamassa Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo.

Sasu Salin jahtaa toista peräkkäistä Mestarien liigan voittoa. (Kuva: FIBA Europe)

Mestarien liigan puolivälierät pelataan paras kolmesta -järjestelmällä. Sen jälkeen Mestarien liiga huipentuu Final Four -lopputurnaukseen.

Turnauksen mestaruutta puolustaa Sasu Salinin Teneriffa, joka on selvittänyt tiensä vakuuttavasti kahdeksan parhaan joukkoon. Teneriffa saa omassa puolivälierässään vastaansa Manresan.

Ottelupari on sikäli hyvin mielenkiintoinen, että Teneriffa voitti Manresan viime kauden finaalissa. Lisäksi joukkueet ottivat yhteen viime keskiviikkona Espanjan liigassa ja tuolloin Teneriffa voitti 13 pisteen erolla. Teneriffa oli kuitenkin ensimmäisen puoliajan pinteessä ja tauolle lähdettäessä tappiolla kahdeksalla pisteellä

- Manresa on hyvä jengi ja viime vuoden finaalivastustaja. Tulee varmasti tiukkaa, jos emme ole keskittyneitä, minkä me näimme edellisessä kohtaamisessamme.

- Jos annamme heidän pelata heidän peliään, eli päästä päähän vauhdilla, niin silloin meille tulee ongelmia. Jos me kontrolloimme tempoa, niin meillä pitäisi olla aika hyvät mahdollisuudet voittaa. Se kun hoidetaan, ja puolustetaan hyvin, niin pitäisi päästä Final Fouriin, Salin miettii otteluparin lähtökohtia.

AEK:lla kova haaste edessä

Alexander Madsenin joukkue AEK sijoittui omassa lohkossaan toiseksi ja saa vastaansa I-lohkon voittaneen Hapoel Jerusalemin. AEK:lla on vahvat perinteet Mestarien liigassa, sillä se voitti turnauksen kaudella 2017-18 ja oli finaalissa 2019-20.

- Ihan mielenkiintoinen matsi on tulossa. Siellä on täysi halli ja he pelaavat aika hyvällä tempolla. Avainpelaajia ovat Speedy Smith pointin paikalla, Levi Randolph kakkospaikalla ja Zach Hankins sentterinä.

Alexander Madsen odottaa mielenkiintoista ottelusarjaa. (Kuva: FIBA Europe)

- Yritämme keskittyä omaan puolustuspäätyymme ja pyrimme pitämään oman päätymme mahdollisimman hyvin ja kontrolloimaan tempoa. Ne ovat meille avainasemassa. Sitten meidän pitää keskittyä yksittäisiin match-upeihin, eli tiedostetaan mitä kaveri tekee ja yritetään saada heidät tekemään sellaista mitä he eivät halua. Ne ovat avaimet voittoon, analysoi Madsen.

Bonn huippuvireessä

Tuomas Iisalo on puolestaan piiskannut Bonnista Mestarien liigan kuumimman joukkueen, sillä Bonn on voittanut Mestarien liigassa 11 ottelua putkeen. Sarjan peräkkäisten voittojen ennätys on 14.

Bonn saa puolivälierässä vastaansa SIG Strasbourgin.

- Innolla odotetaan kohtaamista Strasbourgin kanssa. He ovat pelanneet vahvan BCL-kauden ja edessä on haastava sarja, kuten tässä vaiheessa kilpailua sopiikin odottaa, Iisalo aloittaa otteluparin pohdinnan.

Tuomas Iisalo on piiskannut Bonnin hurjaan lentoon. (Kuva: FIBA Europe)

Bonn pääsee lähtemään Mestarien liigan pudotuspeleihin hyvistä asetelmista, sillä Bundesliigassakin sen voittoputkella on mittaa 11 ottelua ja se on varmistanut jo pudotuspelipaikan. Samalla se taistelee myös runkosarjan voitosta.

- Pudotuspelisarja kesken kansallisen runkosarjan on uusi kokemus ja pyrimme ylläpitämään hyvän pelirytmimme molemmissa sarjoissa. Siitä näkökulmasta on hyvä, että kaupunkien välillä on ainoastaan muutaman tunnin bussimatka.

Otteluparissa myös tietyllä tapaa tiet kohtaavat, kun Iisalo kohtaa entisen suojattinsa Ike Udanohin. Udanoh tuli Suomeen alkuvuodesta 2014 Bisonsin kakkosjoukkueeseen pelaamaan läntisen alueen II-divisioonaa, ja on raivannut sieltä tiensä Euroopan isoille kentille. Hän toimi Iisalon luottomiehenä kaudella 2014-15 Tapiolan Hongassa.

- On hauska kohdata vastapuolella Ike Udanoh, joka oli ensimmäisessä valmentamassani joukkueessa Hongassa.

AEK aloittaa oman urakkansa tiistaina Jerusalemissa. Bonn ja Teneriffa pääsevät irti keskiviikkona kotikentillään. Neljännessä puolivälieräparissa kohtaavat Malaga ja Murcia. Toiset osaottelut pelataan ensi viikolla.

 
12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

4.10.2022 10:48 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaiheessa vahva suomalaisedustus

Mestarien liigan lohkovaiheen ottelut käynnistyivät maanantaina ja suomalaisten osalta pelit starttaavat tiistaina. Tänä vuonna Mestarien liigassa nähdään yhteensä kolme suomalaispelaajaa ja kaksi päävalmentajaa.

5.5.2022 17:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen jahtaavat Mestarien liigan voittoa

Mestarien liiga huipentuu viikonloppuna Bilbaossa pelattavaan Final Four -lopputurnaukseen. Susijengin pelaajista pokaalia havittelevat Sasu Salin ja Elias Valtonen.

25.1.2022 14:37 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen pelaa loistokautta Espanjassa – ”Meillä on älyttömän hyvin rakennettu joukkue”

Ensimmäistä kauttaan Espanjassa pelaava Elias Valtonen, 22, on ottanut nopeasti paikkansa Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

30.5.2021 21:31 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen sai ehjän kauden - "Kehitystä tapahtui”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan uransa toista Latvian mestaruutta, kun VEF Riika jyräsi mestariksi. Henkilökohtaisella tasolla Madsen välttyi pahimmilta loukkaantumisilta ja ainoa takaisku kauden aikana oli sairastuminen koronavirukseen.

5.5.2021 19:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lopputurnaus alkaa – suomalaisten kohtaaminen heti puolivälierässä

Mestarien liigan tämän kauden huipentava Final Eight –lopputurnaus pelataan loppuviikon aikana Venäjällä Nizhni Novgorodissa. Suomalaisista mukana nähdään Sasu Salinin ja Emir Sulejmanovicin edustama Teneriffa sekä Lassi Tuovin valmentama Strasbourg.

20.11.2020 18:40 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin isolla itseluottamuksella EM-karsintakuplaan – ”Koko ajan olen parantanut”

Susijengin EM-karsinnat jatkuvat 28.11.-30.11. Espoossa pelattavassa EM-karsintakuplassa, jossa Suomi kohtaa Georgian ja Serbian. Sasu Salin saapuu Suomeen täynnä intoa ja itseluottamusta.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

6.2.2020 14:31 Suomalaiset ulkomailla

Salin uskoo voittomahdollisuuksiin Mestarien liigassa – Madsen ja Tuovi pettyivät

Mestarien liigan lohkovaihe saatiin päätökseen keskiviikkona. Sasu Salinin Teneriffa eteni lohkostaan jatkoon ja jatkaa taistelua kilpailun voitosta. Alexander Madsenin VEF Riian ja Lassi Tuovin SIG Strasbourgin urakka päättyi sen sijaan lohkovaiheeseen.

26.11.2019 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen selättänyt loukkaantumiset ja jahtaa nyt tuplamestaruutta

Alexander Madsen, 24, siirtyi täksi kaudeksi latvialaisen VEF Riian riveihin vaikean Gran Canariassa vietetyn vuoden jälkeen. Viime kaudella vaivanneet loukkaantumiset ovat jääneet nyt taakse ja monipuolinen Madsen on taas pääsemässä huippukuntoon.

15.10.2019 07:58 Suomalaiset ulkomailla

Salin, Tuovi ja Madsen aloittavat Mestarien liigan lohkovaiheen tiistaina

Vaikka hallitsevan Korisliigan mestari Karhu Basketin haaveet Mestarien liigan lohkovaiheesta kariutuivat dramaattisesti viimeisellä sekunnilla, niin Mestarien liigassa nähdään tällä kaudella suomalaisväriä. Sasu Salin on Teneriffan kanssa samassa lohkossa Alexander Madsenin VEF Riian kanssa ja Lassi Tuovin valmentama SIG Strasbourg on niin ikään mukana.

21.9.2018 14:15 Susijengi

Lassi Tuovin ja Jamar Wilsonin kaudet käynnistyvät viikonloppuna

Ranskassa ja Liettuassa pyörähtävät kaudet käyntiin viikonlopun aikana ja samalla Lassi Tuovin sekä Jamar Wilsonin joukkueet pääsevät tositoimiin. Tuovi palasi kesällä tuttuun osoitteeseen tehtyään valmentajasopimuksen SIG Strasbourgin kanssa ja Wilsonia odottavat uudet haasteet Liettuassa Lietkabelisin riveissä.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

9.11.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin vei Mestarien liigan Susijengikohtaamisen

Mestarien liigassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin toivotti Alexander Madsenin tervetulleeksi Teneriffan aurinkosaarelle. Salin pääsi ottelun jälkeen paukuttelemaan henkseleitään voiton kunniaksi.

19.10.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin sytytti sukan tuleen Mestarien liigassa

Sasu Salinin ranne oli tulikuumana Mestarien liigan avauksessa, kun hän pommitti peräti kahdeksan kolmen pisteen heittoa sisään hurjalla prosentilla. Severi Kaukiainen oli Patrioti Levicen ykkösnimi FIBA Europe Cupissa ja Mikael Jantunen esiintyi vahvasti EuroCupissa.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

Näytä lisää vastaavia